Prins Louis:

Røper et av prinsens spesielle første ord

Lille prins Louis har allerede satt i gang snakketøyet.

SØTT: Prins Louis fyller to år i april, og har allerede begynt å prate. Nå forteller hans stolte mor om et av hans første ord. Foto: NTB scanpix
SØTT: Prins Louis fyller to år i april, og har allerede begynt å prate. Nå forteller hans stolte mor om et av hans første ord. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins William (37) og hertuginne Kate (37) er på mange måter symbolet på en kjernefamilie. De er alltid pent kledd, smiler fra øre til øre og har i løpet av ekteskapet klart å få tre barn - som er like yndige som ekteparet selv.

Prins George (6) var førstemann ut. Han skal en dag arve tronen, men vet det ikke ennå - ifølge foreldrene. Deretter kom prinsesse Charlotte (4) til verden. Storebroren skal ha vært svært stolt av sin nye lillesøster, og de to har vært som erteris siden. I april i fjor kom familiens tredje barn til verden - lille prins Louis. Han er halvannet år gammel, og er en favoritt i britisk presse.

ISTE?: Internett har talt: Enkelte mener blant annet at Pippa, hertuginne Kates søster, har kledd seg ut som en iste-boks. Vis mer

William og Kate er tidvis svært åpne om forholdet de har til barna sine, og om hvordan oppveksten deres er. I et nytt program har hertuginne Kate nå røpet et av yngstesønnens første ord - som kan sies å være heller utradisjonelt.

For mens barn flest forsøker å artikulere noe som minner om «mamma» eller «pappa», var den en bok i bokhylla som inspirerte Louis til å ta bladet fra munnen.

Kokkehelt

People er blant mediene som har omtalt den søte saken. Allerede tidligere denne måneden uttalte hertuginne Kate at sønnen hadde begynt å prate smått, men den gang ville hun ikke si stort om hva han faktisk sa. Nå kan hun derimot fortelle at et av hans første ord trolig var inspirert av den britiske TV-kokken Mary Berry.

- Et av hans første ord var Mary, fordi akkurat nå er han så høy at han når opp til kokebøkene mine i bokhylla på kjøkkenet, sier hun i et juleprogram - som skal sendes på BBC om en ukes tid.

VOKSER FORT: Lille prins Louis har allerede begynt å gå. Nå er snakketøyet også satt i sving, ifølge moren. Foto: NTB scanpix
VOKSER FORT: Lille prins Louis har allerede begynt å gå. Nå er snakketøyet også satt i sving, ifølge moren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er ingen tvil om at familien er glade i å lage mat, og det later også til at de ser matprogrammer på TV sammen. Berry har vært å se på skjermen siden 1970-tallet, som en slags britisk utgave av Ingrid Espelid Hovig.

Da den unge prinsen, som blir to år i april, så bilde av den kjente kokken på bokomslaget, bestemte han seg derfor for å ytre navnet hennes.

VERDENSKJENT: Kokken Mary Berry er for briter et meget kjent ansikt. Hun skal også ha inspirert prins Louis til å si et av sine første ord. Foto: NTB scanpix
VERDENSKJENT: Kokken Mary Berry er for briter et meget kjent ansikt. Hun skal også ha inspirert prins Louis til å si et av sine første ord. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Barn lar seg fascinere av ansikter, og ansiktet ditt er på alle kokebøkene dine. Han vet at «dette er Mary Berry», så han hadde garantert gjenkjent deg om han så deg i dag, sier Kate i programmet, som, for ordens skyld, altså er spilt inn med den berømte britiske TV-kokken.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Australsk dyr

Prins Louis er ikke den eneste kongelige babyen som har skapt overskrifter med sine første ord. I november ble det kjent at lille Archie, som er sønnen til prins Harry og hertuginne Meghan, nå har begynt å lage lyder. Ordene er ikke tydelige ennå, men det er trolig ikke lenge til han kommer med sitt første ord, ifølge Express.

Barn begynner som oftest å prate når de er alt fra syv til elleve måneder gamle, men det varierer veldig.

Derfor er det ikke usannsynlig at den halvt amerikanske gutten kommer til å lire av seg noe innen kort tid. Han er visst spesielt glad i Harry, og det spekuleres derfor på om han kommer til å si «dada».

Hva gjelder prins Louis' egne søsken, har deres første ord også blitt godt dokumentert i britisk presse. Prins George ska angivelig ha sagt sitt første ord i Australia i 2014. Den gang var han rundt ni måneder gammel, og det ble hevdet at han sa «bilby».

- Jeg mistenker at bilby (kulebukker på norsk, journ.anm.) var lettere å si enn koala, og at det var derfor han sa det, skal prins William ha uttalt.

BETYDNINGSFULLT MØTE: Det var denne skapningen som inspirerte prins Georges første ord. Her fotografert i Taronga Zoo i april 2014. Foto: NTB scanpix
BETYDNINGSFULLT MØTE: Det var denne skapningen som inspirerte prins Georges første ord. Her fotografert i Taronga Zoo i april 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kulebukkene er utrydningstruede, og bor i Australia. Det er mulig at den lille prinsen fikk møte en slik under besøket sitt, og det satte altså såpass store spor at han valgte å debutere med det i snakkeveien.

Prinsesse Charlotte hadde også et merkelig ord som sitt aller første. På en fest i Canada i 2016 skal hun ha sett mot faren sin og sagt «pop» - av alle ting.

LES OGSÅ: Åpner opp om kjærligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer