Dronning Elizabeth:

Røper dronningens spesielle krav

Den britiske monarkens morgenrutine vekker oppsikt.

MORGENRUTINE: Det har flere ganger blitt avslørt ulike ting om dronning Elizabeth. Nå vekker imidlertid morgenrutinen hennes oppsikt. Foto: NTB Scanpix
MORGENRUTINE: Det har flere ganger blitt avslørt ulike ting om dronning Elizabeth. Nå vekker imidlertid morgenrutinen hennes oppsikt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det kommet frem flere avsløringer om dronning Elizabeth (93). Blant dem som har sett dagens lys er at hun alltid reiser med sitt eget blod i bagasjen. Det har også blitt avslørt hva 93-åringen spiser.

Nå har imidlertid nok en avsløring om den britiske monarken sett dagens lys, men denne gangen omhandler det dronningens morgenrutine.

Strenge krav

Ifølge Daily Mail, gjengitt av Express, er dronningen en stor fan av å starte dagen sin med å ta seg et deilig bad i badekaret sitt. Hver morgen blir hun vekket halv åtte for å ta seg sin daglige kopp med te av merket Earl Grey, mens hun får med seg dagens nyheter på BBC Radio 4.

Mens dronningen tar seg sin første kopp te blir det gjort klart et bad til henne som skal stå klart en halvtime senere, nærmere sagt klokken åtte presis.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Det kommer nok neppe som en overraskelse for mange at noen gjør klart morgenbadet til dronningen, men noe som derimot vekker oppsikt er den omfattende listen over krav som må oppfylles for monarkens baderutine.

Det er nemlig svært strenge temperaturkrav for dronningens bad. Og som om det ikke er oppsiktsvekkende nok, er det også egne krav til badevannets nivå.

- Mens dronningen koser seg med en kopp te, går hushjelpen inn på baderommet for å fylle badekaret som må være nøyaktig riktig temperatur, testet med et termometer i tre, og det kan ikke være mer enn 17 centimeter med vann, forteller den britiske kongehuseksperten, Brian Hoey til Daily Mail, ifølge Express.

STILIG: Dronning Elizabeth skifter angivelig antrekk opptil fem ganger daglig. Foto: NTB Scanpix
STILIG: Dronning Elizabeth skifter angivelig antrekk opptil fem ganger daglig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mens dronningen tar seg et bad er forberedelsene i fullt gang hvor dronningens personlige assistent og «senior dresser», Angela Kelly, legger frem dagens antrekk til 93-åringen i et omkledningsrom.

Ifølge Daily Mail har dronningen opptil fem skift av antrekk i løpet av én dag. Heldigvis for Kelly har hun tilgang til dronningens agenda for dagen slik at hun kan planlegge antrekkene dagen i forveien.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Snodige matvaner

Som nevnt har det kommet fram flere avsløringer om dronningen. For tre år siden avslørte det britiske kongehusets tidligere kokk, Darren McGrady, noen overraskende detaljer om dronningens matvaner.

McGrady som var kongelig kokk for dronning Elizabeth og prins Philip fra 1982 til 1993, fortalte til CNN at dronning Elizabeth, som har kunnet meske seg med utallige gallamiddager og banketter, egentlig ikke er opptatt av mat i det hele tatt.

De kveldene hun ikke hadde noen engasjementer, nøyet hun seg med grillet eller posjert fisk med litt grønnsaker og salat til. Ingen poteter eller stivelse.

- Det er det hele. Det er alt hun spiser. Hun er veldig disiplinert på det området. Hun kunne ha blitt servert alt hun ville, men det er den disiplinen der som holder henne så sunn og frisk, sa McGrady til CNN.

IKKE OPPTATT AV MAT: Ifølge dronningens tidligere kokk er hun ikke noe spesielt opptatt av hva hun får severt. Foto: NTB Scanpix
IKKE OPPTATT AV MAT: Ifølge dronningens tidligere kokk er hun ikke noe spesielt opptatt av hva hun får severt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge kokken spiste nemlig dronningen, som er den lengstsittende monarken i Storbritannias historie, for å leve. Hun lever ikke for å spise. Og dét bærte det kongelige kjøkkenet preg av.

- Kokkene, maten og kjøkkenet kommer i siste rekke. På Buckingham Palace bruker de fortsatt kjeler og panner fra 1800-tallet, med dronning Victorias stempel på, fortsatte han.

LES OGSÅ: - Leide prest for å fjerne Dianas spøkelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer