Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett

Røper: Dro dit før sommeren

- Veldig hyggelig, sier vertskap ved hotellet.

HOTEL UNION: Hotellet hvor prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har valgt for neste års bryllup. Bilde gjengitt med tillatelse. Foto: Hotel Union
HOTEL UNION: Hotellet hvor prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har valgt for neste års bryllup. Bilde gjengitt med tillatelse. Foto: Hotel Union Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vertskap ved Hotel Union, Monja M. Mjelva, bekrefter overfor Dagbladet at de skal ta imot de kongelige i forbindelse med bryllupet.

- Vi synes det er veldig hyggelig at de har valgt Union, sier hun til Dagbladet.

VERTSKAP: Monja M. Mjelva synes det er veldig hyggelig at prinsessa har valgt deres hotell som bryllupslokasjon. Bilde gjengitt med tillatelse. Foto: NHO
VERTSKAP: Monja M. Mjelva synes det er veldig hyggelig at prinsessa har valgt deres hotell som bryllupslokasjon. Bilde gjengitt med tillatelse. Foto: NHO Vis mer

På spørsmål om hotellet har merket noe til økt pågang etter annonseringen av lokasjon for bryllupet, svarer hun at det er for tidlig å svare på.

Märtha Louise og Durek Verrett har bryllupsplanene klare, og gjestelista kan bli full av både norske og internasjonale kjendiser, ifølge kongehusekspert Caroline Vagle. Reporter: Klaus Fjellro / Rød Løper Vis mer

Monja M. Mjelvas ektemann, Sindre Mjelva, er fjerde generasjon vertskap for hotellet i Stranda kommune på Sunnmøre. Hans familie har drevet det siden slutten av 1800-tallet.

FJORD OG FJELL: Geiranger sett ovenfra. Foto: Hotel Union
FJORD OG FJELL: Geiranger sett ovenfra. Foto: Hotel Union Vis mer

Og hotellet er ikke fremmede for kongelige besøk. På 90-tallet besøkte kongefamilien hotellet i forbindelse med kong Harald og dronning Sonjas sølvbryllupsfeiring.

- Da gikk de blant annet på Skageflå, sier Mjelva.

GEIRANGER: Kongefamilien var på besøk på Hotel Union på 90-tallet. Foto: Dagbladets arkiv
GEIRANGER: Kongefamilien var på besøk på Hotel Union på 90-tallet. Foto: Dagbladets arkiv Vis mer

- Det er et av de tradisjonsrike hotellene i Norge som ligger i fantastisk natur i Geiranger. Så det kommer til å bli minneverdige bilder og god Norgesreklame, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Hun sier videre at paret var på besøk i Geiranger før sommeren.

- De var nok på en liten «fortur», sier Vagle.

- Veldig hyggelig

Hotellet har 197 rom og flere restauranter, og et bad og spa. Mjelva sier at de arrangerer flere bryllup, men er tilbakeholden på spørsmål om bryllupsfasilitetene ved hotellet.

GAMLE DAGER: Kronprins Haakon og Märtha i åpen bil i Geiranger. Foto: Dagbladets arkiv
GAMLE DAGER: Kronprins Haakon og Märtha i åpen bil i Geiranger. Foto: Dagbladets arkiv Vis mer

Det gleder en av kommunens ordførerkandidater, Einar Arve Nordang (H).

– Det er veldig hyggelig at de velger å vie seg i Geiranger, som er en av de flotteste plassene i landet, sier Nordang til NTB.

Om det er han som sitter med ordførerkjedet neste år, er fortsatt uklart. Høyre, Fremskrittspartiet og Senterpartiet fikk alle sju mandater hver i årets kommunevalg og er nå i sonderinger, forteller Nordang.

- BLIR OVERSKRIFTER: Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, om bryllupsplanene til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Reporter: Klaus Fjellro Vis mer

200 innbyggere

Ifølge Høyre-politikeren er ikke planleggingen av det celebre besøket kommet i gang ennå, men han har god tro på at det skal gå fint – til tross for at bygda bare har rundt 200 innbyggere. Han påpeker at Geiranger tar imot rundt 800 000 - 900 000 tilreisende hvert år.

Dette er heller ikke første gang Geiranger får kongelig besøk. Like ved Hotell Union, der selve bryllupsfesten skal holdes, ligger nemlig besøks- og formidlingssenteret Norsk Fjordsenter som dronning Sonja var med på å åpne i 2002, forteller Nordang.

- Dronningen har ved flere anledninger vært i Geiranger. Hun har gått i fjellet, og nå i det siste har hun vært her på forskjellige besøk. Så jeg tror hele kongefamilien har god tilknytning til Geiranger, sier han.

UTSIKT: Denne utsikten kan de kongelige potensielt våkne til. Foto: Hotel Union
UTSIKT: Denne utsikten kan de kongelige potensielt våkne til. Foto: Hotel Union Vis mer

På nettsidene skriver hotellet at de har en ny toppetasje med 13 suiter, veteranbilutstilling og nattklubb, blant annet.

For en natt på hotellet må man ut med 3200 kroner. Prisen er for et standardrom fra fredag 23. august til lørdag 24. august 2024, helgen før prinsessebryllupet. Skal du ha fjordutsikt, må du ut med 4100 kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer