Gabriella og Jacques av Monaco:

Røper detaljer om tvillingenes fremtid

De snart syv år gamle tvillingene skal nå introduseres for kongelige plikter. Første oppdrag er valgt ut og det er trolig ikke tilfeldig.

NYTT STEG: Fyrst Albert og fyrstinne Charlene av Monaco vil nå introdusere tvillingene Gabriella og Jacques for kongelige plikter. Foto: Shutterstock Editorial / Pool / NTB
NYTT STEG: Fyrst Albert og fyrstinne Charlene av Monaco vil nå introdusere tvillingene Gabriella og Jacques for kongelige plikter. Foto: Shutterstock Editorial / Pool / NTB Vis mer
Publisert

Monacos kongelige tvillinger Jaques og Gabriella (6) fyller syv år i desember. Nå mener fyrst Albert (63) at det er på tide å lære barna om pliktene som følger med titlene.

Dermed skal tvillingene sakte, men sikkert bli introdusert for dette.

Første begivenhet blir imidlertid ikke hva som helst. Fyrst Albert tar nemlig med barna på FNs klimakonferanse i Glasgow.

FRIVILLIG: Prins William avslørte hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Tror det er rett tid

Overfor People forteller fyrst Albert at tvillingene vil ha sin egen agenda.

- De har ferie fra skolen. Jeg ønsker ikke å la dem være igjen alene i Monaco. På denne måten vil de være med meg før Charlene kommer tilbake, sier prins Albert til People.

Det blir en totalt fire dager lang tur, som vil inneholde besøk på museer og andre steder som kan være spennende for seksåringene.

- Jeg tror det er mye verdi og mye positivt ved deres deltakelse på turen, legger han til.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Legger til rette for barna

Fyrsten er klar på at han ikke kan ta med barna på hva som helst, da de fort vil kjede seg på offentlige arrangementer.

Han vil derfor bringe tvillingene sakte inn i offentligheten i form av ulike seremonier og opptredener.

KONGLIGE PLIKTER: Tvillingene vil få egne oppgaver på turene fremover. Foto: Pa Photos / NTB
KONGLIGE PLIKTER: Tvillingene vil få egne oppgaver på turene fremover. Foto: Pa Photos / NTB Vis mer

Dersom det er snakk om en tur, slik som turen til Glasgow, vil fyrst Albert legge opp til en offentlig side ved besøket, men også en privat side hvor de kan oppleve morsomme ting sammen som en familie.

Albert opplevde selv denne typen gradvis inngang til kongelig ansvar, det samme gjorde søstrene hans, prinsesse Caroline (64) og prinsesse Stephanie (56), takket være foreldrene prinsesse Grace og fyrst Rainier.

- Foreldrene våre tok oss tidlig med på offisielle turer, men det føltes ikke som at det var offisielle turer, minnes han til People.

PRINSESSEDATTER: Leah Isadora Behn dukket opp på Vixen Awards 2021. Vis mer

Han husker foreldrene vekslet mellom å delta i det han beskriver som alvorlige ting, og å være med barna i pausene. Dette har han gode minner fra og vil videreføre i sin familie.

Jacques og Gabriella er fortsatt i en alder hvor det er mye å oppdage på slike turer, og prinsen gleder seg til nå å lage nye minner sammen med tvillingene.

Tvillingene er opptatt av miljø

Selv om barnas engasjement under selve klimakonferansen ikke er sikker, føler Albert at betydningen av turen likevel ikke vil gå tapt for tvillingene.

At det er nettopp klimakonferansen som blir tvillingenes debut er trolig ikke tilfeldig.

RUGBY: Selv om ikke tvillingene har hatt offentlige plikter har de vært med foreldrene på flere arrangementer i Monaco. Her er de på The Sainte Devote rugbyturnering i 2019. Foto: Sebastien Nogier / AFP / NTB
RUGBY: Selv om ikke tvillingene har hatt offentlige plikter har de vært med foreldrene på flere arrangementer i Monaco. Her er de på The Sainte Devote rugbyturnering i 2019. Foto: Sebastien Nogier / AFP / NTB Vis mer

I likhet med britiske prins William (39) som nylig avslørte at sønnen, prins George (8), har begynt å bli «irritert» av folk som kaster søppel ute, ifølge People, deler Albert sin egen anekdote om det øyeblikket han skjønte hvordan barna hans tok inn over seg menneskers påvirkning på miljøet.

Da familien ventet på en ferge som skulle ta de inn til fastlandet så Gabriella en liten plastbit i vannkanten, snudde seg mot faren og spurte:

- Pappa, kan jeg legge den i søpla?

Selv hadde faren ikke sett plastbiten eller kommentert på det, men miljø er et tema som jevnlig blir tatt opp hjemme og barna har deltatt i blant annet World Clean Up Day, som er et årlig globalt arrangement for å bekjempe problemene rundt avfall.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

LES OGSÅ: Nå har prinsesse Mako mistet prinsessetittelen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer