Hertuginne Meghan

Røper detaljer om sønnen

Lille Archie har blitt hele ti måneder gammel.

ÅPNET OPP: Helt siden hertuginne Meghan og prins Harry ble foreldre i mai i fjor har de bare vist frem sønnen ved et par anledninger. Nå åpner moren seg opp om lille Archie. Foto: NTB Scanpix
ÅPNET OPP: Helt siden hertuginne Meghan og prins Harry ble foreldre i mai i fjor har de bare vist frem sønnen ved et par anledninger. Nå åpner moren seg opp om lille Archie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne uken er prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) tilbake i Storbritannia, der de skal gjennomføre sine siste offisielle oppdrag før de trekker seg tilbake. Bildene av paret, og særlig hertuginnen, vekket oppsikt internasjonalt, da dette var første gang Meghan viste seg offentlig på flere måneder.

Den amerikanske eksskuespilleren har tilbragt den siste tiden i Canada, sammen med den ti måneder gamle sønnen Archie - som hun har med ektemannen. Det vites derimot ikke om de har valgt å ta han med til Storbritannia, men ryktene sier at han er godt tatt vare på i Canada mens mor og far er på oppdrag.

Åpenbart er det ikke «bare bare» å være borte fra en ti måneder gammel baby så lenge som Meghan skal være nå, noe hun beviste overfor fremmøtte torsdag kveld. Til den kongelige fansen fortalte hun nemlig noen detaljer om den lille gutten, noe hun har gjort svært sjelden.

Meghan er ikke kjent for å uttale seg om privatlivet, men tidligere denne helgen fikk altså fansen et sjeldent innblikk i hvordan det går med den lille tassen. Ifølge Hello Magazine fikk Claire Spencer, som var til stede i London, en personlig uttalelse fra hertuginnen om sønnen.

De to kom i snakk, og overfor magasinet minnes Spencer samtalen.

- Hun sa «åh ja, han er ti måneder nå og liker absolutt alt», minnes hun.

SKJERMET: Meghan og Harry viste frem lille Archie i september, men verner stort sett om privatlivet hans. Foto: NTB Scanpix
SKJERMET: Meghan og Harry viste frem lille Archie i september, men verner stort sett om privatlivet hans. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Innholdsrik periode

Ifølge KK liker babyer i timånedersalderen å leke med gjenstander og andre barn. De kan også peke ut ting i bøker etter spørsmål fra foreldrene, og de er i en fase hvor de legger grunnlaget for å snart uttale ord. Det er med andre ord en innholdsrik periode i livet, og man lar seg fascinere av mye - akkurat som lille Archie.

Anledningen for babypraten var den årlige Endeavor-utdelingen som fant sted i London sentrum. Arrangementet feiret prestasjonene til sårede, skadde og syke menn og kvinner som har deltatt i sportslige aktiviteter det siste året, skriver Sky News.

Det var et opplagt hertugpar som møtte folket og pressen torsdag kveld. På bildene fra stedet ser hertugparet svært lykkelige ut. Meghan var kledd i en stilig, blå kjole og smilte til kameraene. Bildene av hertugparet ble tatt idet de ankom kveldens utdeling - som altså var det første offentlige oppdraget for Meghans del - siden 7. januar.

Prins Harry var også kledd i blått for anledningen - og passet også på at hans kjære holdt seg tørr i det ruskete London-været.

STRÅLTE: Hertugparet så svært lykkelige ut da de ble fotografert tidligere denne uken. Foto: NTB Scanpix
STRÅLTE: Hertugparet så svært lykkelige ut da de ble fotografert tidligere denne uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste oppdragene

Sist gang hertuginne Meghan ble sett offentlig, var som nevnt da hun og prinsen deltok på et arrangement på den kanadiske ambassaden i London i januar. Dagen etter kom sjokknyheten - og Meghan fløy til Canada hvor hun har oppholdt seg frem til nå.

Hertugparet skal også utføre en rekke andre oppdrag på vegne av kongehuset før de offisielt trekker seg tilbake 31. mars. Blant annet skal Meghan markere kvinnedagen 8. mars, ifølge Sky News. Deres siste offisielle opptreden sammen som kongelige blir etter alt å dømme under markeringen av Commonwealth Day i Westminster Abbey 9. mars.

Meghan og Harrys kongelige plikter opphører formelt 31. mars - og fra da av vil de være økonomisk uavhengige, samt ikke lenger bruke sine kongelige titler.

Da hertuginne Meghan og prins Harry delte sjokkbeslutningen om å trekke seg tilbake som kongelige, kunngjorde de at de kommer til å tilbringe mer tid i Canada. Hertugparets talsperson uttalte også i februar at en 12 måneders overgangsperiode trer i kraft 31. mars, noe som betyr at deres kontor ved Buckingham Palace stenges 1. april i år.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Derfor lyver hun ikke til barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer