­

Røper detaljer fra hemmelig babyshower

Hertuginne Meghan (37) har dratt på hemmelig jentetur til New York.

HEMMELIG SNARTUR: Hertuginne Meghan (37) har tatt et avbrekk fra kongelige plikter for å tilbringe tid med venner i New York. Foto: NTB Scanpix
HEMMELIG SNARTUR: Hertuginne Meghan (37) har tatt et avbrekk fra kongelige plikter for å tilbringe tid med venner i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Med ventet termin i april er hertuginne Meghan (37) allerede godt inne i siste del av svangerskapet. 37-åringen viser stadig frem sin voksende babymage, og er daglig i sentrum av spekulasjoner om det kommende kongemedlemmet.

Det siste døgnet har det også dukket opp en rekke skriverier om Meghans påståtte babyshower, som angivelig er rett rundt hjørnet.

Ifølge Fox News har den høygravide hertuginnen reist til New York i all hemmelighet for å ta del i festen, som skal foregå tirsdag.

STOR KUL: Hertuginne Meghan avbildet for en uke siden i London. Foto: NTB Scanpix
STOR KUL: Hertuginne Meghan avbildet for en uke siden i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blir hun overrasket?

Det er usikkert hvorvidt Meghan er med å arrangere begivenheten, eller om hun blir tatt på senga med en overraskelsesfest. Hvis sistnevnte alternativ er riktig, håper vi for all del hun holder seg unna internett.

Medier som People, Evening Standard og Harper's Bazaar skriver at Meghans bestevenninne og tidligere stylist, Jessica Mulroney (39), har stått i front for planleggingen av babyfesten - eventuelt «ventefest», «babygavedryss» eller «førbarselsfest», som Språkrådet foreslår at vi kan kalle det på norsk.

Å holde fest for å feire et kommende barn er opprinnelig en amerikansk tradisjon, som senere har spredt seg til flere verdenshjørner - også Norge. Hvorvidt tradisjonen er etablert i det britiske kongehuset, er heller uvisst.

Meghan er uansett kjent for å bryte kongelig etikette, og er jo - tross alt - født og oppvokst i nettopp USA.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Avbrekk

Ifølge Harper's Bazaar ankom hertuginnen New York mandag, og skal tilbringe de neste dagene i verdensmetropolen. Kilder magasinet har snakket med forteller at 37-åringen skal bruke tiden sammen med gode venner, langt vekk fra kongelige plikter.

Artikkelen fortsetter under.

I stedet skal hun benytte anledningen til å hvile, shoppe og spise god mat, skriver magasinet. Forrige gang hertuginnen befant seg i New York, var like før sitt eget bryllup i mai i fjor.

Det har foreløpig kommet få detaljer om selve babyfesten, men det er grunn til å tro at det vil skje bak lukkende dører. Meghans USA-tur står ikke oppført på 37-åringens offisielle kalender, og foregår dessuten uten ektemannen, prins Harry (34).

Harry var for øvrig nylig i Nord-Norge, der han markerte jubileet til en stor militærøvelse.

Saken fortsetter under videoen.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer Vis mer

Rykteflom om fødselen

Ekteparet kunngjorde sin første familieforøkelse i fjor høst. Siden den gang har verdens øyne vært rettet på hertuginnens voksende mage, der det, etter helt ferske bilder å dømme, ikke kan være lenge igjen før barnet dukker opp.

At Meghan ønsker å gå sine egne veier, er det ingen tvil om. Skal vi tro den siste avsløringen om hennes hemmelige fødeplaner, har den tidligere Hollywood-skuespilleren ansatt en såkalt doula til forløsningsprosessen.

Ifølge Norsk Doulaforening kan begrepet oversettes til en fødselsledsager, som er til stede for å gi emosjonell støtte under fødselen. Å holde den fødende kvinnen i hånden eller berolige henne under fødselen er blant oppgavene.

Selv om det går rykter om at Meghan ønsker å føde hjemme, skal de ansatte ved Lindo-fløyen på St. Mary's-sykehuset i London ha blitt bedt om å ikke ta seg ferie i april - i tilfelle det blir en kongelig fødsel der. Doulaen skal derimot være med uansett hvor hertuginnen velger å sette sitt første barn til liv.

LES OGSÅ: Avslører dronningens hemmelige gave

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer