Prinsesse Beatrice:

Røper bryllupsdatoen

Prinsessen står brud til våren.

<strong>BRYLLUP:</strong> Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi gifter seg i mai. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUP: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi gifter seg i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september i fjor kom nyheten om at prinsesse Beatrice (31) og kjæresten Edoardo Mapelli Mozzi (36) hadde forlovet seg. Nå er bryllupsdatoen satt, skriver People.

Bryllupet til prinsesse Beatrice vil stå 29. mai i år, og paret skal vies i kapellet ved St. James's Palace.

Det kommer frem av en pressemelding fra kongehuset.

Selve bryllupsfesten finner sted i hagen på Buckingham Palace.

I slutten av januar ble det nemlig kjent at dronning Elizabeth (93) har tilbudt barnebarnet å holde bryllupsfesten sin på Buckingham Palace, noe som av flere medier ble tolket som en «moralsk boost» fra dronningen til prinsesse Beatrice.

Bryllupsplanleggingen har trolig ikke bare vært enkel for Beatrice, da faren hennes, prins Andrew (59), har vært i hardt vær det siste året - etter avsløringer rundt vennskapet med avdøde Jeffrey Epstein, som sto tiltalt for overgrep da han døde.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Prinsen har blitt anklaget for å voldta en 17 år gammel jente etter en kveld ute med Epstein, noe han hele veien har nektet for å ha gjort.

Bryllupsfest på palasset

Nettopp derfor tror mange at tilbudet om å holde bryllupsfesten på Buckingham Palace er dronningens måte å lette på ting for barnebarnet etter den tunge tiden.

Ifølge Daily Mail var det en stor ære for prinsessen å få tilbudet fra dronningen, og hun har takket ja til å ha bryllupsfesten på palasset.

Buckingham Palace har ikke huset bryllupsgjester siden 2011, da prins William (37) og hertuginne Kate (38) giftet seg i Westminster Abbey.

Alle store, kongelige bryllup siden den gang er blitt arrangert i Windsor, vest for London. Der giftet prins Harry (35) seg med hertuginne Meghan (38) i mai 2018, og Beatrice sin lillesøster, prinsesse Eugenie (29), sto også brud samme sted da ble gift i oktober samme år.

<strong>GIFTER SEG:</strong> Prinsesse Beatrice og EdoardoMapelli Mozzo. Foto: NTB Scanpix
GIFTER SEG: Prinsesse Beatrice og EdoardoMapelli Mozzo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I motsetning til de ovennevnte bryllupene er det imidlertid ventet at Beatrice sitt bryllup vil bli noe mer nedtonet, noe en kilde forteller til People at er det paret selv ønsker.

Forlovet i Italia

Som nevnt var det i september i fjor det ble kjent at prinsesse Beatrice var forlovet. I en pressemelding fra Buckingham Palace kom det da frem at Mozzi hadde fridd da de var på ferie i Italia tidligere samme måned.

- Vi er ekstremt lykkelige over å kunne dele nyheten om at vi er blitt forlovet. Vi er begge så glade over dette eventyret og kan ikke vente med å gifte oss. Vi har så mange like interesser og verdier og vi vet at dette vil ruste oss godt for årene vi har foran oss, fylt med kjærlighet og lykke, sa paret i pressemeldingen.

I desember feiret de med en forlovelsesfest på luksushotellet Chiltern Firehouse i London, der parets familie og venner var til stede. En som derimot valgte å stå over festen, var prins Andrew.

Ifølge Daily Mail valgte Andrew å droppe festen for ikke å overskygge sin egen datter på den store festen, grunnet den nevnte skandalen han sto midt i med Epstein-vennskapet.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: Blir pappa igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer