Kong Charles:

Røper bisarr diett

Den britiske kongen spiser frø til frokost og dropper lunsjen.

RUTINER: En av kongens tidligere pressesekretærer avslører hans daglige rutiner. Foto: Carl de Souza/Pool via AP, File/NTB

RUTINER: En av kongens tidligere pressesekretærer avslører hans daglige rutiner. Foto: Carl de Souza/Pool via AP, File/NTB

Vis mer
Publisert

Kong Charles (73) skal ifølge en tidligere pressesekretær ha fulgt en streng daglig rutine. Julian Payne, som han heter, har overfor The National News avslørt alt fra hva kongen spiser til frokost til hvordan daglige gjøremål ser ut.

I kjølvannet av dronning Elizabeths død er interessen for den ferske kongen større enn før. Han har blitt observert med haukeblikk de siste ukene, og alt han foretar seg blir nøye vurdert.

Nå er det hans daglige rutine som får spalteplass. Kong Charles skal ifølge Payne følge en streng daglig rutine - om den endrer seg nå som han er konge gjenstår å se.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Fruktsalat og frø

Ifølge Payne startet kong Charles (den gangen var han prins) dagen med frokost. Han forklarer at det lenge florerte rykter om at den daværende prinsen fikk velge mellom en rekke kokte egg hver morgen - det skal derimot ikke stemme.

Den tidligere pressesekretæren forteller at kongen spiser fruktsalat og frø hver morgen, sammen med en kopp te.

En nøyaktig mann

Kongen beskrives av Payne som en mann som gjør ting nøye. Etter frokost var det møter og da sørget han for at alt ble skikkelig gjennomgått.

- Han pleide å invitere de beste hjernene og de mest erfarne menneskene inn for å høre deres ideer og råd, forteller Payne.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Det skal også ha betydd lite for kongen hvilken sosial klasse menneskene han møtte tilhørte.

- Han skiller ikke mellom de velstående og de som har levd de tøffeste liv. Han er interessert i mennesker, ikke posisjon.

Dropper lunsj

Payne forteller at kongen vanligvis tar en pause klokken ett, men han spiser ikke lunsj. Han benytter heller tiden på å gå ut en tur for å få frisk luft.

NY KONGE: Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, om at kong Charles nå tar over tronen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Først klokka fem spiser kongen sitt neste måltid, sammen med kona dronning Camilla (75). Payne forteller at de spiser smørbrød, fruktkake og drikker te sammen før kong Charles returnerer til arbeidet.

Kongen jobber fra helt frem til midnatt, kun avbrutt av middag klokken halv ni hver kveld.

Lik sin mor

At kong Charles er et menneske som følger en satt rutine minner om hans avdøde mor, dronning Elizabeth. Også hun var et rutine-menneske.

Dronningen spiste nemlig det samme måltidet i hele 70 år. Tidligere kokk for den britiske kongefamilien, Darren McGrady, har tidligere uttalt at dronningen foretrakk frokostblandingen Special K fra Kellog's.

Hun skal også ha pleid å spise litt frukt til frokosten hver morgen.

GÅR VERDEN RUNDT: Ikke alt gikk helt etter planen under dronning Elizabeths begravelse. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: - Får meg til å gråte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer