Prins Carl Philip og prinsesse Sofia venter barn:

Røper babynyhet

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia blir foreldre igjen.

FAMILIEFORØKELSE: Det svenske prinseparet blir foreldre igjen. Foto: Splash News / NTB
FAMILIEFORØKELSE: Det svenske prinseparet blir foreldre igjen. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Carl Philip (41) og prinsesse Sofia (36) skal bli foreldre igjen. Det melder det svenske kongehuset i en pressemelding fredag.

- Vi er glade og forventningsfulle, og ser frem til å ønske velkommen vårt tredje barn - et søsken til prins Alexander og prins Gabriel. Et nytt lite medlem i vår familie, sier paret i pressemeldingen.

GLEDER SEG: I pressemeldingen står det at det går bra med prinsessen, som skal føde på nyåret. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
GLEDER SEG: I pressemeldingen står det at det går bra med prinsessen, som skal føde på nyåret. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna Vis mer

Det kommer også frem at den svenske prinsessen har termin i månedsskiftet mars-april neste år.

Fra før har de altså de to sønner. Prins Alexander kom til verden i 2016, og har blitt fire år. Prins Gabriel ble født året etterpå, og har blitt tre år gammel.

Nyheten kommer bare en ukes tid etter at det ble bekreftet at det svenske prinseparet hadde fått påvist corona-smitte. Prinsesse Sofia har dermed vært syk under svangerskapet.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

Var smittet

«Prinseparet viser tegn til lettere influensasymptomer, men har det etter omstendighetene bra. Umiddelbart etter at de fikk påvist sykdommen satt prinseparet seg i karantene hjemme med sine to barn», het det i pressemeldingen.

FIRE BLIR FEM: På vårparten skal den svenske prinsefamilien utvides nok en gang. Fra før har prins Carl Philip og prinsesse Sofia de to sønnene prins Gabriel og prins Alexander. Her fotografert i 2018. Foto: Utrecht Robin/Action Press/REX, NTB
FIRE BLIR FEM: På vårparten skal den svenske prinsefamilien utvides nok en gang. Fra før har prins Carl Philip og prinsesse Sofia de to sønnene prins Gabriel og prins Alexander. Her fotografert i 2018. Foto: Utrecht Robin/Action Press/REX, NTB Vis mer

Under coronapandemien har det svenske prinseparet gjort sitt for å bidra for det svenske folk. Prinsessen meldte seg til helsetjeneste, og jobbet blant annet som støttepersonell ved Sophiahjemmet sykehus i den svenske hovedstaden.

Den gang gjennomførte hun et tre dager langt kurs i omsorgsarbeid, som ble igangsatt for at permitterte ansatte, fra blant annet hotell- og restaurantbransjen, kunne bli omskolert for å avlaste de ansatte i helse- og omsorgstjenesten i landet. Denne jobben vant hun senere pris for.

Siden midten av mai har prinsen også tjenestegjort som reserveoffiser i det svenske forsvaret, og føyet seg dermed inn i rekken av andre kjente mennesker som ønsker å hjelpe til under coronakrisen.

Forhåpentligvis melder parets tredje barn sin ankomst like etter at man har begynt med vaksinering i Sverige - og slipper dermed å vokse opp med noe som helst minne av pandemien.

Vis mer

Ikke bare enkelt

Det var i 2005 at svenskene for første gang introdusert for Sofia Hellqvist - en glamourmodell som var deltaker i den aller første sesongen av «Paradise Hotel» i Sverige. I 2009 møtte hun imidlertid prins Carl Philip.

Siden den gang har det gått slag i slag. Paret bestemte seg raskt for at de ønsket å tilbringe resten av livene sine sammen, og i 2014 ble de forlovet. 13. juni 2015 ga de hverandre sine «ja» i Slottskyrkan i Stockholm, og nå venter de altså sitt tredje barn.

DEN GANG DA: Prins Carl Philip fridde til sin utkårede i 2014, og året etter sto bryllupet. Reisen fra realitydeltaker til prinsesse har ikke bare vært enkel for Sofia. Foto: Jonas Ekstrmer / TT / NTB
DEN GANG DA: Prins Carl Philip fridde til sin utkårede i 2014, og året etter sto bryllupet. Reisen fra realitydeltaker til prinsesse har ikke bare vært enkel for Sofia. Foto: Jonas Ekstrmer / TT / NTB Vis mer

Veien dit har ikke bare vært lett for prinsessen, som tidligere har snakket åpent om at hun har opplevd hets og hatske kommentarer på internett. Tidligere i år kom det en tv-dokumentar, og der avslørte prinsessa at hun hadde slitt med å finne sin rolle som kongelig.

- Siden jeg ble prinsesse, har jeg gått gjennom mange identitetskriser. Hvem er jeg egentlig, sa hun i dokumentaren, gjengitt av Billedbladet.

TV4-dokumentaren fikk navnet «prinsesse Sofia - Project Playground», og i dokumentaren følges 35-åringen på en reise i Sør-Afrika, der hun driver veldedig arbeid gjennom organisasjonen Project Playground.

Prinsessen grunnla organisasjonen sammen med makkeren Frida Vesterberg i 2010, og jobber hovedsakelig med å bedre barns rettigheter og livskår.

- Her i Sør-Afrika har jeg jo en slags identitet, og når jeg kommer hjem, så har jeg en annen. Her kan jeg bare være meg selv, sa prinsessen i dokumentaren.

LES OGSÅ: Får kjeft etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer