Grevinne Alexandra og prins Joachim:

Røper årsaken til skilsmissen

Derfor ble det slutt mellom grevinne Alexandra og prins Joachim i 2004.

NY DOKUMENTAR: I en ny dokumentar forteller grevinne Alexandra om skilsmissen fra prins Joachim. Foto: AP / NTB
NY DOKUMENTAR: I en ny dokumentar forteller grevinne Alexandra om skilsmissen fra prins Joachim. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Det har gått 15 år siden prins Joachim (51) av Danmark og grevinne Alexandra (56) skilte lag etter ti års ekteskap. Den kongelige skilsmissen var et faktum 8. april 2005, etter at de hadde tatt ut separasjon i september året før.

Sammen fikk grevinnen og prinsen de to sønnene Nikolai og Felix, som nå har rukket å bli henholdsvis 21 og 18 år gamle. I ettertid har prins Joachim giftet seg på ny med prinsesse Marie (44), som han har barna Athena (8) og Henrik (11) med.

Den mye omtalte grevinne Alexandra giftet seg også på nytt i 2007- bare to år etter den kongelige skilsmissen. Ekteskapet med den langt yngre fotografen Martin Jørgensen (42) gikk imidlertid i vasken i 2015.

I 2019 var grevinnen også i et kortvarig forhold med Tony Lindkold.

Likevel vil hun nok huskes best for ekteskapet med prins Joachim - et forhold hun nå snakker mer om i den kinesiske dokumentaren «A Bigger Role».

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Ikke meningen

I dokumentaren avslører grevinne Alexandra årsaken til at det ble slutt med prinsen av Danmark i 2004.

- Han er en god venn, og han betyr mye for meg. Kanskje er det ikke meningen at to mennesker alltid skal være sammen. Vi skulle ikke være gift i evigheter, sier grevinnen i dokumentaren, gjengitt av danske Se og Hør.

Grevinne Alexandra og prins Joachim møtte hverandre i grevinnens hjemsted Hongkong i 1994, og ble gift allerede i november året etter. I dokumentaren omtaler hun bruddet som «en lykkelig skilsmisse».

- Dersom du spør meg, er det vi har det nest beste etter et lykkelig ekteskap, nemlig en lykkelig skilsmisse. Det vi har, er ikke tvunget frem. Det er noe som føles veldig naturlig. Det er ikke bare fordi vi har to vakre barn sammen at vi føler at vi må gjøre en innsats, sier 56-åringen.

TENNER LYS: Kongefamilien avslører hva som er deres juleønsker. Video: Kongehuset på Facebook Vis mer

Dokumentaren var inntil nylig kun tilgjengelig i Kina, men den har nå blitt delt på YouTube, noe som gjør at den har vekket oppsikt også i Europa, og særlig Danmark.

Ifølge danske Se og Hør medvirker også prins Nikolai og prins Felix i dokumentaren. Rollen som alenemor for de to guttene vies også oppmerksomhet i den nye TV-dokumentaren.

- Det er ikke lett å være alenemor. Det er virkelig vanskelig, sier grevinnen åpenhjertig.

FORLOVET: Grevinne Alexandra viste stolt frem forlovelsesringen i 1995. Foto: AP / NTB
FORLOVET: Grevinne Alexandra viste stolt frem forlovelsesringen i 1995. Foto: AP / NTB Vis mer

Nytt liv

Grevinne Alexandra har vært en del av dansk offentlighet i flere tiår, og har ikke akkurat vært tyst etter den kongelige exiten i 2005, heller. 56-åringen har fortsatt et nært forhold til den danske kongefamilien, og er til stadighet å se på bilder sammen med dem.

I et intervju med den danske avisen Berlingske i sommer, fortalte grevinnen om «sitt nye liv» etter skilsmissen - og om forholdet til barna.

- Jeg føler selv at ringen er sluttet. Jeg er tilbake i næringslivet, hvor jeg startet, men denne gangen som styremedlem, men også som mor, sa hun.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fylte 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Videre fortalte Alexandra til avisen at det å løsrive seg økonomisk har vært skremmende. Tidligere i år sluttet hun nemlig å motta apanasjen hun årlig har mottatt siden skilsmissen.

- Jeg skal være ærlig å si at det er et teppe som har blitt revet vekk under føttene på meg. Men rent menneskelig er det ingen bånd som har blitt kuttet. Jeg har et supert forhold til barnas far og hans familie. Vi sees stadig vekk, og vi hygger oss, sa hun.

Grevinnen er nå singel, og vier mye tid til de to barna sine.

TRAILER: En ny dokumentar om prins Henrik har premiere på DR 3. januar. Video: DR Vis mer

- Mine gutter har alltid hatt en stor glede av hverandre, og det nærmeste jeg kommer lykke, er når jeg ser de sammen.

LES OGSÅ: Enig etter en lang strid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer