Prins Albert:

Risikerer ny skandale

Det er ikke umulig at en farskapstest venter fyrst Albert neste år.

NY FARSKAPSTEST?: En 15 år gammel jente hevder nå at fyrst Albert er faren hennes. Her er han avbildet med kona, fyrstinne Charlene, og deres to barn, tvillingene Jaques og Gabriella. Foto: Pierre Villard / SIPA / Shutterstock / NTB
NY FARSKAPSTEST?: En 15 år gammel jente hevder nå at fyrst Albert er faren hennes. Her er han avbildet med kona, fyrstinne Charlene, og deres to barn, tvillingene Jaques og Gabriella. Foto: Pierre Villard / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Fyrst Albert av Monaco (62) er ikke ukjent for å skape overskrifter. Med fyrstelig blod har pressen stadig fulgt med på livet hans, som med årene ble mer og mer skandaløst.

Homorykter, ville fester og farskaps-skandaler har vært blant det som har blitt trykket i den kulørte pressen om 62-åringen.

Sistnevnte skriverier omhandler at Albert har to barn utenfor ekteskap, den 28 år gamle datteren Jazmin Grimaldi og den 17 år gamle sønnen Alexandre Grimaldi-Coste.

Førstnevnte ble født i 1992 som følge av en kort affære mellom prinsen og den amerikanske servitøren Tamara Rotolo. Prins Albert nektet offentlig for at han var faren. Saken ble berammet i retten året etter, men ble henlagt etter at dommeren mente det var for lite bevis.

DATTER: Da Jazmin var 14 år gammel innrømmet fyrst Albert at han var faren hennes. Foto: Charles Sykes / Invision / AP / NTB
DATTER: Da Jazmin var 14 år gammel innrømmet fyrst Albert at han var faren hennes. Foto: Charles Sykes / Invision / AP / NTB Vis mer

Det skulle gå hele 14 år før fyrsten sto frem som Jazmins far, og etter at katta var ute av sekken, inviterte han datteren til å studere og bo i Monaco.

Alexandre Grimaldi-Coste var på sin side to år gammel da fyrst Albert innrømmet at han er faren. Innrømmelsen kom etter flere måneder med forhandlinger, og ble bevist som følge av DNA-prøver.

Nå, flere år senere, har det imidlertid dukket opp noe nytt som skaper hodebry for fyrsten.

KONTRAST: Kronprins Haakon har hatt et virtuelt møte med flyktninger fra Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon. - Det er en enorm kontrast til hvordan vi lever her, sier han. Reporter: Martine Johansen Video: Det Kongelige Hoff Vis mer

Ny påstand

En 15 år gammel brasiliansk jente påstår nemlig at fyrst Albert er faren hennes. Det kommer frem i et brev som skal ha blitt sendt til 62-åringen i Monaco. 15-åringen og moren har til og med ansatt en advokat for å komme til bunns i saken. Det melder de tyske mediene RTL og Bunte.

15-åringens mor, 34 år gamle Mariza, hevder at hun og fyrst Albert møtte hverandre tilbake i 2004, og som et resultat kom altså datteren Celia til verden ni måneder senere.

Ifølge de tyske mediene avviser angivelig fyrst Albert at han er faren til 15-åringen. Men det stopper imidlertid ikke Celias mor fra å få mediene til å dele et bilde av henne og datteren sammen. Dette for å bevise at den 15 år gamle datteren faktisk har rojalt blod i årene sine.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Med bildet ønsker vi å øke presset på fyrsten slik at vi endelig kan gi min klients datter en far, lyder det fra advokat Erich Grimaldi, som representerer den 34 år gamle kvinnen og datteren hennes.

Kan bli tvunget

Om dette faktisk er sant gjenstår å se, og i tillegg vil det kreve en farskapstest. Ifølge Mariza og advokaten har imidlertid fyrst Albert nektet å ta testen hittil.

Derfor stilles det spørsmål ved om han kan tvinges til å ta farskapstesten. Det vil imidlertid bli tatt stilling til spørsmålet under et rettsmøte i februar neste år.

TRONARVING: Det er fyrst Alberts sønn prins Jaques som skal ta over tronen i Monaco. Foto: SIPA / Shutterstock / NTB
TRONARVING: Det er fyrst Alberts sønn prins Jaques som skal ta over tronen i Monaco. Foto: SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer

Men en ting er i alle fall sikkert. Hvis det faktisk skulle vise seg at fyrst Albert er faren til 15 år gamle Celia, er det ikke første gang dette skjer. Som nevnt har han erkjent farskap til ovennevnte Jazmin og Alexandre tidligere. I tillegg har fyrst Albert tvillingene Jaques og Gabriella.

Selv om prinsessen ble født syv minutter før broren sin, er det prinsen som en dag vil ta over tronen etter sin far. De to barna er et resultat av ekteskapet mellom fyrst Albert og fyrstinne Charlène (42).

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslører Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vår kongehusekspert svarer på om det i framtiden er mulig at Durek blir prins av Norge. Vis mer

Bemerkelsesverdig pappa

Albert og Charlène møttes i år 2000 under et stort svømmestevne, hvor sistnevnte deltok. Seks år senere, under vinter-OL, viste de seg sammen for første gang i offentligheten. Fire år senere ble de forlovet, og i 2011 ga de hverandre sitt «ja».

Charlène har tidligere snakket ut om familielivet i et eksklusivt intervju med det franske magasinet Point de Vue, gjengitt av People.

GODT GIFT: Fyrst Albert og fyrstinne Charlène giftet seg i 2011 og har siden den gang holdt sammen. Foto: Splash News / NTB
GODT GIFT: Fyrst Albert og fyrstinne Charlène giftet seg i 2011 og har siden den gang holdt sammen. Foto: Splash News / NTB Vis mer

I intervjuet røpet Alberts kone blant annet at tvillingene er gode venner

- De snakker med hverandre hele tiden, og som alle barn kan de noen ganger være litt brå, litt harde i utvekslingene, men de støtter hverandre ubetinget, sa hun.

Hun skrøt også av ektemannen, og beskrev ham som en «bemerkelsesverdig, fantastisk og morsom far», som både lytter og oppmuntrer de små barna sine.

LES OGSÅ: Dette er kongehusenes «sorte får»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer