Risikerer 22 år i fengsel

Tyrkiske myndigheter mener Sarah Ferguson innvaderte barns privatliv.

<strong>FILMET ULOVLIG:</strong> I 2008 lagde Sarah Ferguson en dokumentar om forholdene på tyrkiske barnehjem. Nå truer tyrkiske myndigheter hertuginnen med fengselsstraff.  Foto: All Over Press
FILMET ULOVLIG: I 2008 lagde Sarah Ferguson en dokumentar om forholdene på tyrkiske barnehjem. Nå truer tyrkiske myndigheter hertuginnen med fengselsstraff. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Sarah Ferguson (52) etterforskes av tyrkiske myndigheter for en dokumentar hun lagde om tyrkiske barnehjem i 2008.

I programmet skjulte Fergie sin identitet og filmet tilstandene ved flere barnehjem utenfor Ankara. Videoen avdekket grusomme forhold, og viste blant annet flere barn som var lenket fast og feilernært. Nå mener myndighetene i landet at hertuginnen av York brøt landets regler da hun lagde den avslørende dokumentaren.

Myndighetene har nå anmeldt hertuginnen for å filmet med skjult kamera, og mener hun med dette har invadert barnehjemsbarnas privatliv. Ifølge avisen Daily Mail risikerer Ferguson over 22 år i fengsel dersom hun blir funnet skyldig, men britiske myndigheter anser saken som lukket.

- Hertuginnen har hele tiden samarbeidet med både tyrkiske og britiske myndigheter, sier en av Fergusons pressetalsmenn til Daily Mail.


Ifølge avisen mener tyrkiske myndigheter at Ferguson lagde dokumentaren for å hindre landets muligheter til å bli med i EU, men prins Andrews eks-kone skal ikke ha hatt noen politiske mål med dokumentaren.

- Det var gjort av medmenneskelighet, og det var ikke noe politisk motiv. Tyrkiske myndigheter har ingen myndighet her, og britiske myndigheter har gjort det klart at hun ikke kan utleveres, sier en kilde nær hertuginnen. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her stormer Fergie ut av TV-studioet   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer