Hertuginne Meghan:

Returnerer til England etter sjokkavgjørelsen

Hertuginna kommer til England neste uke, for å gjennomføre de siste kongelige oppdragene før hun og prinsen trekker seg tilbake.

KOMMER TILBAKE: Hertuginne Meghan og prins Harry har ikke vist seg sammen offentlig siden starten av januar. Neste uke returnerer hertuginna til Storbritannia for å delta på en rekke kongelige oppdrag før de offisielt trekker seg tilbake 31. mars. Foto: NTB Scanpix
KOMMER TILBAKE: Hertuginne Meghan og prins Harry har ikke vist seg sammen offentlig siden starten av januar. Neste uke returnerer hertuginna til Storbritannia for å delta på en rekke kongelige oppdrag før de offisielt trekker seg tilbake 31. mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har det stormet rundt hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35). I januar ble det kjent at de trekker seg tilbake fra den britiske kongefamilien, og at de dermed vil miste både apanasje og kongelige titler.

Denne uka kom prins Harry tilbake til Storbritannia fra Canada, hvor han og Meghan har oppholdt seg sammen med den ni måneder gamle sønnen Archie, den siste måneden. Tirsdag deltok prinsen på sin første offentlige opptreden siden han returnerte til hjemlandet - og da droppet han sin kongelige tittel.

Mens prins Harry nå er tilbake i gamlelandet, har hertuginne Meghan oppholdt seg i Canada siden det i januar ble kjent at de trekker seg tilbake som kongelige. Nå skriver imidlertid Sky News at også hertuginnen snart er på vei over dammen.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Tilbake neste uke

Ifølge nettstedet kommer Meghan tilbake til Storbritannia neste uke - for å gjennomføre det som blir et av de siste oppdragene på vegne av det britiske kongehuset. Hertuginna har vært utenlands i nærmere to måneder.

Ifølge Sky News skal hertuginne Meghan og prins Harry delta på et arrangement sammen i London 5. mars. Dette vil dermed bli deres første offentlige opptreden sammen siden 7. januar.

Da besøkte de den kanadiske ambassaden i London for å takke for gjestfriheten de opplevde da de oppholdt seg i Canada under julefeiringa i fjor.

Allerede dagen etter kom sjokkbeskjeden om at de skulle trekke seg tilbake fra kongefamilien.

Hertugparet skal også utføre en rekke andre oppdrag den kommende tida. Blant annet skal Meghan markere kvinnedagen 8. mars, ifølge Sky News. Deres siste offisielle opptreden sammen som kongelige blir etter alt å dømme under markeringa av Commonwealth Day i Westminster Abbey 9. mars.

Meghan og Harrys kongelige plikter opphører formelt 31. mars - og fra da av vil de være økonomisk uavhengige.

KRISEMØTE: Dronning Elizabeth samler flere familiemedlemmer for å finne ut av hvordan de skal løse «Megxit»-saken. Vis mer

Droppet tittelen

Da prins Harry deltok på et arrangement tidligere denne uka, ba han ifølge Sky News om å bli kalt bare «Harry» - uten den kongelige tittelen. Opptredenen fant sted i Edinburgh, der han deltok på et arrangement for sitt nye selskap, Travalyst, som jobber med økoturisme.

Det har vært knyttet stor spenning til hvilke titler hertuginnen og prinsen skal bruke før de offisielt trekker seg tilbake 31. mars.

I EDINBURGH: Prins Harry talte onsdag under et arrangement i Edinburgh. Foto. NTB Scanpix
I EDINBURGH: Prins Harry talte onsdag under et arrangement i Edinburgh. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Hovedsakelig har bruken av «Sussex Royal» vært diskutert den siste tida. Kontoen deres på Instagram bærer dette navnet. Paret søkte nylig om å patentere navnet, slik at de eventuelt kunne ha brukt det ved seinere anledninger.

Dronning Elizabeth (93) skal ha vært en sterk motstander av dette, uten at kongehuset har uttalt seg om det stemmer og eventuelt hvorfor. Det er derimot blitt hevdet at hun mener det ikke sømmer seg at de skal assosieres med den formelle delen av kongehuset - nå som de er ute.

Føyet seg

Forrige uke ble det kjent at hertugparet føyet seg etter dronningas ønsker. Overfor Evening Standard og Sky News fortalte en av talspersonene deres følgende:

- Hertugen og hertuginnen av Sussex har ikke planer om å bruke «Sussex Royal» noen steder etter våren 2020. Derfor er søknaden deres om patent, som ble sendt inn som et beskyttende tiltak etter råd fra The Royal Foundation, trukket, sa talspersonen.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

Hva de skal kalle Instagram-kontoen og nettsida framover, er foreløpig ikke offentlig kjent.

Nylig delte Meghan og Harry et innlegg på Instagram hvor de lettet på sløret om hvordan framtida deres vil bli - inkludert tittelbruken.

Der gjorde de det klart at selv om de formelt vil bli kjent som Hans Kongelige Høyhet, hertug av Sussex, og hennes kongelig høyet, hertuginne av Sussex, vil ikke deres HKH-titler lenger bli aktivt brukt.

LES OGSÅ: - Klar for reality-tv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer