Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Ren og skjær løgn

Hevder at hertuginnen lyver i den nye dokumentaren.

BRÅK: Den nye dokumentaren til prins Harry og hertuginne Meghan har skapt mange reaksjoner. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB
BRÅK: Den nye dokumentaren til prins Harry og hertuginne Meghan har skapt mange reaksjoner. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke kom de første episodene av den mye omtalte dokuserien «Harry & Meghan». Serien følger prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) etter at de sa fra seg sine kongelige plikter og flyttet til USA.

Serien har allerede rukket å skape overskrifter og reaksjoner verden over, og det ser heller ikke ut til at «oppstyret» vil ta slutt med det første.

Nå reagerer også det britiske hoffet på uttalelsene til hertuginne Meghan i dokumentaren. Det melder The Sunday Times.

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

- Trengte å lære mye

I den tredje episoden av Netflix-serien hevder Meghan at hun aldri fikk opplæring om hvordan hun skulle oppføre seg.

- Det er ingen som sier: «Sitt slik, kryss bena dine slik, bruk denne gaffelen, slik neier du eller bruk denne hatten», sier hun i episoden, og legger til:

- Det skjer ikke. Så jeg trengte å lære mye, inkludert nasjonalsangen.

Kilder ved det britiske hoffet avkrefter derimot flere av Meghans påstander, og mener at det er «ren og skjær» løgn.

STORM: Prins Harry og hertuginne Meghan har stått i en storm de siste årene. Nå kommer ny trailer til dokumentarfilmen hvor begge snakker ut. Video: Netflix Vis mer

- Det er løgn. Det ble gjort forberedelser til alt, inkludert når de kongelige snakker med offentligheten, selv om hun var forlovet med en som hadde gjort det hundrevis av ganger. Graden av støtte hun fikk var enorm, uttaler en kilde ved hoffet til The Sunday Times.

Kilden forteller videre at Meghan fikk en grundig papirguide om hennes nye liv som kongelig, inkludert råd og kontakter, av Harrys daværende private sekretær Ed Lane Fox i forkant av bryllupet deres i 2018.

- Aldri skjedd

I serien forteller hertuginnen også at hun fikk beskjed fra kongelig hold at hun ikke skulle invitere niesen sin Ashleigh Hale (37) i bryllupet.

TRAILER: Den mye omtalte «Harry & Meghan»-dokumentaren hadde premiere på Netflix 8. desember. Vis mer

- Noe sånt har aldri skjedd. Vi ga aldri noe råd overhodet om hvem av Meghans kjære som skulle inviteres i bryllupet. Jeg husker tydelig at hun sa at hun hadde en niese som hun normalt ville ha invitert, men at hun ikke ville det fordi hun ville få mye oppmerksomhet. Vi ville aldri fortalt henne at hun ikke skulle invitere niesen sin, og vi ville aldri engasjert oss i hvordan personlige relasjoner håndteres, fortsetter kilden.

Meghan kalte også parets forlovelsesintervju med BBC for «et iscenesatt realityshow arrangert av hoffet», noe kilden mener er helt feil.

- Hvert i ord i det intervjuet var det de ville si. Hun kontrollerte hver mikroskopiske detalj om hvordan forlovelsen deres ble vist offentlig.

LES OGSÅ: Mener det er falskt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer