Prinsesse Madeleine og dronning Silvia:

Reiste i all hast for å hjelpe Madde ut av knipen

Satte seg på første fly før løsningen kom uventet.

TIL UNNSETNING: Som følge av sykdom i familien, spøkte det lenge for at prinsesse Madeleine kunne delta på en rekke arrangementer i New York. Da var ikke dronning Silvia vanskelig å be. Foto: NTB scanpix
TIL UNNSETNING: Som følge av sykdom i familien, spøkte det lenge for at prinsesse Madeleine kunne delta på en rekke arrangementer i New York. Da var ikke dronning Silvia vanskelig å be. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av august ble det kjent at prinsesse Madeleine (38), hennes ektemann Chris O'Neill (44) og deres felles barn hadde bestemt seg for å forlate Sverige til fordel for solfylte Florida.

Fra sin nye base i USA skal Madeleine jobbe videre med World Childhood Foundation, en stiftelse som jobber for barns rettigheter. Ektemannen skal på sin side beholde sine virksomheter i Europa.

Han har som kjent tidligere jobbet i New York, blant annet. Det er også ventet at barna, prinsesse Leonore (4), prins Nicolas (3) og prinsesse Adrienne (sju måneder), får gå på skole eller i barnehage der borte. Derimot kan tre små barn tidvis sørge for logistiske problemer. Det kan prinsessen skrive under på i et eksklusivt intervju med svenske Expressen.

Saken fortsetter nedenfor.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 09.12.2015 - JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Syke barn

Som nevnt er planen til prinsessen å jobbe med sin egen organisasjon, og som følge av alt arbeidet de har drevet med de siste årene, ble hun invitert til å være med på den såkalte ThankYou-gallaen.

Den ble avholdt på den eksklusive restauranten Cipriani på Manhattan. Madeleine hadde også store planer om å være med på en konferanse hos FN samme uke, for å snakke om hvordan man kan stoppe vold og overgrep mot barn.

Problemet var bare at alle hennes tre barn fikk influensa samtidig, noe som satte hennes plikter i potensiell fare.

Løsningen ble å ringe dronning Silvia (74), i håp om at hun kunne steppe inn.

- Vi hadde en periode med influensa. Og ja, hva gjør man når man er syk og alt er krise? Jo, da ringer man mamma og sier «hjelp, hva gjør vi nå?». Det var en liten krise, men den her snille mammaen og mormoren sa «jeg kommer», sier prinsessen til avisen, hvorpå dronning Silvia svarer:

- Mormor kommer selvfølgelig flygende. Det er trivelig å se henne naturligvis, men jeg kjenner også at det er viktig å være her. Det var et veldig bra møte og en utmerket paneldebatt med mye informasjon. Det ga håp å se så mange organisasjoner og så mange dyktige mennesker som arbeider med disse vanskelige, vanskelige spørsmålene, forteller Sveriges dronning til avisen.

Tok med Adrienne

Dermed endte begge to opp under debatten som FN arrangerte, fordi barna ble friske tidsnok. Den var, ifølge Expressen, delvis finansiert av World Childhood Foundation og Oak Foundation, og begge de kongelige var derfor hjertelig velkomne.

MOR OG DATTER: Både dronning Silvia og prinsesse Madeleine var til stede under ThankYou-gallaen. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Både dronning Silvia og prinsesse Madeleine var til stede under ThankYou-gallaen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var nemlig dronning Silvia som for nesten 20 år siden etablerte stiftelsen.

Prinsesse Madeleine går langt i å skryte av sin mors filantropiske prosjekt, som hun i dag selv jobber aktivt med. Hun beskriver prosjektet som veldig viktig, og mener at hun har fått en bedre forståelse av det etter å selv ha fått barn.

Saken fortsetter nedenfor.

STORT: Dronning Silvia (t.v) og prinsesse Madeleine (t.h) satt på hver sin side da debatten om barns sikkerhet ble avholdt den tredje oktober i FNs hovedkvarter i New York. Foto: NTB scanpix
STORT: Dronning Silvia (t.v) og prinsesse Madeleine (t.h) satt på hver sin side da debatten om barns sikkerhet ble avholdt den tredje oktober i FNs hovedkvarter i New York. Foto: NTB scanpix Vis mer

Madeleines eldste barn går nå på skole i Florida, og trives ifølge prinsessen kjempegodt i sine nye omgivelser.

De to eldste var igjen da mor reiste til «det store eplet», mens vesle prinsesse Adrienne, som er sju måneder gammel, var med. Madeleine kan derimot avsløre at yngstedatteren «ikke er så liten lenger». Bestemor synes uansett det er stas å få møtt sitt yngste barnebarn.

- Hun har vokst! Og er tung! Men hun er veldig søt og glad. Hun var derimot ganske nedfor da hun var syk, og da er det ikke så lett for en mamma med tre små barn, forteller dronningen om datterens situasjon.

Saken fortsetter nedenfor.

HOLDT TALE: Dronning Silvia var selv med på å starte stiftelsen, som nå finansierte deler av barnedebatten som ble avholdt onsdag 3. oktober. Foto: NTB scanpix
HOLDT TALE: Dronning Silvia var selv med på å starte stiftelsen, som nå finansierte deler av barnedebatten som ble avholdt onsdag 3. oktober. Foto: NTB scanpix Vis mer

Forlot London i mai

Den nye avgjørelsen om å flytte til USA kom i kjølvannet av at paret tidligere i år bestemte seg for å forlate London. De bodde i en leilighet i nærheten av Sloane Street, Knightsbridge og Belgravia, men den hadde blitt for liten. Ifølge Expressen var derfor familien på flyttefot.

Leiligheten var ifølge den svenske avisen på hele 261 kvadrat, og leieprisen er over 40 000 svenske kroner i uken.

Det virket imidlertid å være for lite for en familie på fem. Det var først i 2015 at paret valgte å flytte til London, etter å ha bodd i New York og en kort periode i Sverige. Huset de flyttet fra i London besto av tre etasjer, og var i ferd med å bli renovert da de flyttet inn i det.

FIN FAMILIE: Prinsessefamilien, her fotografert i forbindelse med dåpen til prinsesse Adrienne i juni, bor alle sammen nå i solfylte Florida. Foto: NTB scanpix
FIN FAMILIE: Prinsessefamilien, her fotografert i forbindelse med dåpen til prinsesse Adrienne i juni, bor alle sammen nå i solfylte Florida. Foto: NTB scanpix Vis mer

Utleieren ba om hele 170 000 kroner i måneden for leiligheten i det svindyre området. Eiendomseksperter har uttalt at området de nå flyttet fra er bebodd av den internasjonale eliten, og at det er et av de dyreste områdene i verden.

Kongehusekspert i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, fortalte i august at prinsessen virker noe rotløs.

- Det kan virke som prinsesse Madeleine er en rotløs sjel som har vansker for å slå seg til ro. Etter det opprivende bruddet med sin utro eksforlovede Jonas Bergström flyktet hun til Miami hvor hun søkte tilflukt hos familien Parnevik. Nå er hun tilbake i Florida, etter å ha bodd i New York, London og Sverige, forklarte han.

O'Neill har for øvrig et hus i Miami han lenge har forsøkt å selge. Det er likevel usikkert om det er her familien har søkt tilflukt, da det kan være litt lite. Stavseng tror svenskene kan bli sure på prinsessen, nå som hun atter en gang reiser vekk.

- Svenskene var ikke blide da prinsesse Madeleine flyttet til New York, hvor hun også fødte prinsesse Leonore. Men etter at familien flyttet til London og Madeleine oftere var å se på representasjonsoppdrag i hjemlandet har populariteten økt. Jeg frykter at svenskene igjen blir forbanna på prinsesse Madeleine.

- Veldig søt

Det var 9. mars at den svenske prinsessen og ektemannen ønsket sitt tredje barn, Adrienne Josephine Alice, hertuginne av Blekinge, velkommen. Fra før har ekteparet datteren Leonore (4) og sønnen Nicolas (3).

Adriennes første møte med offentligheten skjedde allerede dagen etter fødselen, da pappa Chris delte det første bildet av den nyfødte babyen på det svenske kongehusets nettsider.

- Hun er veldig søt. Jeg kan ikke si mer enn det, vi har ikke sett øyenfargen ennå. Hun har mer hår enn Nicolas. Svart hår. Hun er søt, sa han til oppmøtt presse like etter fødselen, ifølge Aftonbladet.

Prinsesse Madeleine er en aktiv Instagram-bruker, og deler stadig glimt fra barnas hverdag på Instagram. Trebarnsmoren har delt flere bilder av sin yngste smårolling de siste månedene, deriblant fra en stall tre uker etter fødselen.

I slutten av april benyttet hun også anledningen til å takke det svenske folk for alle lykkeønskninger.

- Tusen takk for all vennlighet som har blitt vist i forbindelse med fødselen av vår yngste datter Adrienne, skrev hun på Facebook den gang, sammen med et bilde av seg selv, ektemannen og babyen - samt ett i farger som tydelig viser fram barnets fjes.

LES OGSÅ: Nå blusser isfront-ryktene opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer