Prinsesse Madeleine:

Reiser hjem til Sverige før fødselen

Familien kommer til Sverige som fire, og reiser tilbake til hjemmet i London som fem.

FIRE BLIR TIL FEM: Familien på fire er til vanlig bosatt i London, men barn nummer tre skal allikevel bli født i Sverige. Her er familien avbildet under kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring. Foto: Sören Andersson / NTB Scanpix
FIRE BLIR TIL FEM: Familien på fire er til vanlig bosatt i London, men barn nummer tre skal allikevel bli født i Sverige. Her er familien avbildet under kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring. Foto: Sören Andersson / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Prinsesse Madeleine (35) og ektemannen Chris O'Neill (43) har bestemt seg for at deres tredje barn skal fødes i Sverige.

Det melder hoffet i en pressemelding. Saken ble først omtalt på Expressen.se.

«Prinsesse Madeleine og herr Christopher O'Neill har besluttet at deres tredje barn skal fødes i Sverige. Prinsessen ankommer Sverige i midten av februar. Fødselen er beregnet til mars 2018», lyder det i pressemeldingen.

Saken fortsetter under bildet.

TIL SVERIGE: Prinsesse Madeleine returnerer til Sverige i februar for å føde sitt tredje barn. Her er høygravide Madeleine og ektemannen Chris avbildet under prins Carl Philips bryllup. Kun to dager senere ble sønnen Nicolas født.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
TIL SVERIGE: Prinsesse Madeleine returnerer til Sverige i februar for å føde sitt tredje barn. Her er høygravide Madeleine og ektemannen Chris avbildet under prins Carl Philips bryllup. Kun to dager senere ble sønnen Nicolas født.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

I pressemeldingen står det dessuten at prinsesse Madeleine og ektemannen kommer til å dekke de økonomiske kostnadene som følger med fødselen selv. Dette fordi familien ikke er folkeregistrert i Sverige.

Parets første barn, prinsesse Leonore (3), ble født i New York - noe som skapte krass kritikk i Sverige. Kun 16 måneder senere kom lillebror prins Nicolas (2) til verden i mammas hjemby Stockholm.

Uteble fra kongelig møte

Da prins William (35) og hertuginne Kate (36) kom til Sverige i slutten av januar, måtte Madeleine utebli fra møtet, grunnet sin graviditet.

Det var Svensk Damtidning som kunne fortelle at den høygravide 35-åringen hadde valgt å bli værende i London. De skrev:

- Prinsessen er i London med familien akkurat nå. Grunnet graviditeten er det ikke planlagt at hun kommer til å delta.

Saken fortsetter nedenfor.

SVERIGE-BESØK: Prins William sammen med hertuginne Kate og prinsesse Victoria og ektemannen prins Daniel. Foto: NTB Scanpix
SVERIGE-BESØK: Prins William sammen med hertuginne Kate og prinsesse Victoria og ektemannen prins Daniel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det har også vært rapportert om at den svenske prinsessen har slitt med ryggproblemer på grunn av graviditeten. Hun ble observert i «behagelige» gravidklær tidligere denne uken mens hun handlet matvarer i London, ifølge Svensk Damtidning.

Ifølge Aftonbladet måtte prinsesse Madeleine også avlyse Nobel-festen i desember på grunn av smerter.

«Prinsessen sliter for tiden med svangerskapssmerter. Hun har vondt i ryggen og klarer ikke å sitte under hele den lange middagen», opplyste informasjonssjef for det svenske hoff, Margreta Thorgren til avisen den gang.

Kongefamilien i nærheten

Da prinsesse Leonore ble født i New York for tre, snart fire år siden, befant hele kongefamilien seg i Stockholm, og det var usikkert hvordan de ville forholde seg til fortsettelsen, om alle skulle reise til USA eller ikke.

Kongefamilien ble informert om fødselen, og var raskt ute med å sende sine lykkeønskninger til den lille familien.

- Kongen og dronningen er i Stockholm og er informert. Som barnets far er alle veldig glade, sa informasjonssjef ved hoffet, Annika Sönnerberg, til Expressen.

- Victoria er også informert. Hvordan kongefamilien ser for seg fortsettelsen, om alle skal reise til USA eller ikke, er enda ikke klart, fortsatte Sönnerberg.

Denne gangen vil det med andre ord bli lettere for familiemedlemmene å få hilse på sitt nye tilskudd, da barnet skal fødes i Sverige.

Saken fortsetter nedenfor.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine har tidligere avslørt hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, fortalte den svenske prinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Følte seg tvunget til å bryte tradisjonen

I slutten av august​ gikk det svenske hoffet ut med pressemeldingen om at prinsesse Madeleine og ektemannen Christopher O'Neill venter sitt tredje barn.

​- Prinsessen har det bra og fødselen ventes i mars, sa det svenske hoffets informasjonssjef Margareta Thorngren til Aftonbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

SAMLET: Det er ikke lenge til den kongelige familien på fire får et femte tilskudd til verden. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Det er ikke lenge til den kongelige familien på fire får et femte tilskudd til verden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På sin Facebook-profil bekreftet også Madeleine nyheten:

- Jeg og Chris er henrykt over å meddele at jeg er gravid. Vi gleder oss til at fire blir fem!

​Senere avslørte imidlertid hoffet selv at nyheten overhodet ikke var planlagt, ifølge Hänt.

Normalt blir ikke kongelige beskjeder eller pressemeldinger offentligjort i helgene eller så sent på kvelden. Dessuten skal ikke prinsesse Madeleine føde før i mars og det er høyst uvanlig at en kongelig graviditet blir avslørt så tidlig.

- På hoffet vil vi være proaktive i kommunikasjonen og da tok vi en beslutning at det var bedre å gi korrekt informasjon på én gang og at det kommer fra riktig kilde - det vil si hoffet, sa det svenske hoffets informasjonssjef Margareta Thorngren​ til Expressen.

Nettstedet spekulerte i om hoffets avsløring kan ha kommet så brått på fordi prinsessen delte nyheten til vennene sine over en tidligere lunsj på Hotel Diplomat i Stockholm.

LES OGSÅ: Madeleine slår tilbake mot kritikken av ektemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer