Regnskog-stamme ber kong Harald om hjelp

- En av dine undersåtter fra Norge skaper store problemer for oss.

JUNGELENS KONGE: Slik så det ut dat kong Harald i april fikk oppfylt sitt ønske om å besøke regnskogen i Brasil. Foto: Foto: Rainforest Foundation Norway / ISA Brazil
JUNGELENS KONGE: Slik så det ut dat kong Harald i april fikk oppfylt sitt ønske om å besøke regnskogen i Brasil. Foto: Foto: Rainforest Foundation Norway / ISA Brazil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kong Harald fikk oppført en av sine store drømmer, da han i april dro på hemmelig besøk til yanomami-indianerne dypt inne Brasils regnskog.

Besøket har vakt stor internasjonal oppmerksomhet, og nå har flere stammefolk på øya Borneo i Malaysia sendt brev til kong Harald med bønn om hjelp, ifølge Dagbladet.

Avisen hevder brevet, som er undertegnet av flere stammeledere og vedlagt fingeravtrykk og identitetsnummer på 604 personer, har bakgrunn i en konflikt mellom de innfødte og nordmannen Torstein Dale Sjøtveit.

Firmaet han leder, Sarawak Energy, skal ifølge brevet planlegge å bygge en dam, som vil legge stammenes områder under vann.

«Vi penaner fra regnskogene i Sarawak, Malaysia, henvender oss til deg, i desperasjon, fordi en av dine undersåtter fra Norge skaper store problemer for oss.»

«Som konge av Norge ber vi deg kalle hjem din undersått Torstein Dale Sjøtveit. Hvis han ønsker å bygge hydroelektriske dammer, så la ham gjøre det i Norge eller hvor som helst der han er velkommen», står det blant annet i brevet, ifølge Dagbladet.


Sjøtveit sier til Dagbladet protesten ikke nødvendigvis er representativ for de 7000-8000 som bor i 32 landsbyer.

LES OGSÅ: 
Kongen sov i hengekøye i jungelen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer