Kong Charles:

Refser kongen: «Masete baby»

The Cut-journalisten holder ikke tilbake på kritikken.

KRITIKK: Kong Charles skal ikke være av den simple typen, og nå står han nok en gang overfor kritikk. Foto: Phil Noble/Pa Photos/NTB
KRITIKK: Kong Charles skal ikke være av den simple typen, og nå står han nok en gang overfor kritikk. Foto: Phil Noble/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

For over en uke siden døde Storbritannias lengstsittende monark, dronning Elizabeth. Dermed er det som kjent kong Charles (73), dronningens eldste sønn, som skal lede landet.

Kong Charles har rukket å sitte litt over en uke på tronen, men har allerede høstet kritikk. Nå er det magasinet The Cut som fyrer løs mot den nyinnsatte monarken.

New York-magasinet anklager blant annet kongen for å være en «drittsekk» og for å ha vært frekk mot ansatte i løpet av sin første uke som konge.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

- Bortskjemt oppførsel

Journalisten bak artikkelen, Claire Lampen, refererer blant annet til en video av kong Charles som har gått viralt.

I den angivelig lekkede videoen skal Charles signere noen papirer, og dobbeltsjekker med de rundt seg om han har skrevet riktig dato. Noe han ikke hadde. Da kona, dronning Camilla (75), tar imot pennen hans, innser hun at den lekker blekk, og det er da kong Charles blir tydelig frustrert.

SAMMEN: Kong Charles ble konge på minuttet etter at dronning Elizabeth døde torsdag 8. september. Her er han sammen med dronning Camilla. Foto: Jessica Taylor / UK PARLIAMENT / Reuters / NTB
SAMMEN: Kong Charles ble konge på minuttet etter at dronning Elizabeth døde torsdag 8. september. Her er han sammen med dronning Camilla. Foto: Jessica Taylor / UK PARLIAMENT / Reuters / NTB Vis mer

Magasinet beskriver det hele som bortskjemt oppførsel, og hevder at kongen stormet ut fra signeringen, og snerret mot ansatte som ikke fjernet pennen umiddelbart.

The Cut referer også til en artikkel fra The Guardian, som erfarer at opp til hundre ansatte har fått varsel om at de kan miste jobben.

Private sekretærer, finanskontoret, kommunikasjonsteamet og ansatte i husholdningen skal være blant de utsatte gruppene.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

- En «masete baby»

Videre kommer det også kommer frem at The Guardian har fått innsyn i et brev som Sir Clive Alderton (55), kongens privatsekretær, sendte til de ansatte.

«Endringen i rollen for våre ledere vil også bety endring for husholdningen vår. Porteføljen av arbeid som tidligere er utført i denne husholdningen som støtter den tidligere prinsen av Wales sine personlige interesser, tidligere aktiviteter og husholdningsarbeid vil ikke lenger bli utført, og husholdningen på Clarence House vil bli lagt ned», lyder brevet, som fortsetter følgende:

«Det forventes derfor at behovet for stillingene som hovedsakelig er basert på Clarence House, hvis arbeid støtter disse områdene, ikke lenger vil være nødvendig».

NY KONGE: Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, om at kong Charles nå tar over tronen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Ifølge The Cut tar den nye britiske kongen med seg noen «talenter» inn i den nye jobben.

«Talentet for å være en stor, masete baby og en dust overfor personalet. Ikke veldig «dronningmateriale» (en spøk om Charles som ny dronning, red.anm.) spør du meg», skriver Lampen.

- Må ha forståelse

Se og Hørs kongehusekspert har tidligere kommentert den velkjente videosnutten med pennen, og sammenliknet ham med sin mor.

- Han fremstår som en hissigpropp, og det er jo ikke helt heldig når han nå skal bygge et «image» som konge. Det er langt fra slik vi er vant med å se hans stoiske mor, har Vagle tidligere uttalt.

Hun la imidlertid til at kongen er en mer følelsesstyrt type, og understreker at han naturligvis er i en sorgprosess.

- LENTE SEG: Kroppsspråkekspert Grete Holtan om hvordan kong Harald framsto i dronning Elizabeths begravelse. Programleder: Maja Walberg Klev Vis mer

- At han i disse dager lett blir satt ut av spill, er ikke så rart. Han har mistet sin mor og er i sorg, samtidig som han er blitt landets konge og har vært og skal gjennom et stramt offisielt program.

Også historiker og kongehusekspert Trond Norén Isaksen har tidligere delt sine tanker om saken med Se og Hør. Han mente imidlertid man må ha forståelse for kongens situasjon.

- Jeg skjønner ham veldig godt, sa han, og la til:

- Videoen viser en mann som har holdt det gående siden torsdag. Han kan være anspent, og da skvulper det litt over når ting går galt. Det tenker jeg folk forstår - men det er jo litt morsomt også.

LES OGSÅ: Hatet av «alle» - nå er hun dronning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer