KONGELIG HELT: Prinsen er utdannet søke- og redningshelikopterpilot i det britiske luftforsvaret. Foto: All Over Press
KONGELIG HELT: Prinsen er utdannet søke- og redningshelikopterpilot i det britiske luftforsvaret. Foto: All Over PressVis mer

Reddet par fra å fryse i hjel

De to britene trodde knapt sine egne øyne, da de så hvem som kom til unnsetning.

SEOGHØR.NO:    Prins William (30) bruker ikke bare tiden på å klippe snorer og forberede seg på papparollen. Som løytnant i det britiske luftforsvaret, har han også andre plikter.

Tirsdag måtte prinsen og hans kollegaer i RAF fly et Sea King-helikopter inn i vanskelige værforhold, for å søke opp et par i 40-50 årene som var meldt savnet av en bekymret venn ifølge The Mirror.

Paret hadde begitt seg ut på ryggen av "The Glyders", noe som skal være en av de mest spektakulære turene i Snowdonia nord i Wales.

Paret hadde imidlertid ikke godt nok utstyr for å komme seg ned av fjellet før det ble mørkt, og måtte tilbringe natten i mange minusgrader.

- Helikopteret kom rundt klokken ett om natten for å søke i fjellet. Å fly i fjellet på natten med lavt skydekke krever stor dyktighet, sier en i redningsmannskapet til den engelske avisen. 

To timer etter alarmen gikk, fant redningsmannskapet paret. Forfrosne, men heldigvis i god behold. De ble så heist opp i helikpoteret med prinsen ombord, og fikk seg nok litt av en overraskelse!

William har vært med på en rekke slike redningsaksjoner , og får på ingen måte spesielbehandling selv om han er prins. Mange ganger er det med eget liv som innsats at han og kollegaene redder andres liv, noe som bekymrer Williams gravide kone.

– Jeg er alltid veldig bekymret for William når han er ute på redningsoppdrag. Jeg synes det er vanskelig å tenke på hva som kan skje, har Kate fortalt en annen militærfrue, ifølge den britiske avisa Sunday Express.
 
– Jeg frykter det verste, og det er tøft, erkjenner hertuginnen.


Williams jobb har også vært et hett tema i det britiske kongehuset.
 
– I familien frykter man for Williams liv, har flere engelske medier skrevet tidligere.

Bekymringene deles av det britiske folket, der mange spør seg hvorfor en arving til tronen daglig risikerer sitt eget liv for å redde andre.

Nå håper alle at han snart skal gi seg, og heller ofre seg seg fullt og helt for sine kongelige plikter og familien.
 
  LES OGSÅ: Her viser Kate babymagen