Hertuginne Meghan og prins Harry:

Reagerer etter hertugparets Instagram-tyveri

Brukernavnet tilhørte opprinnelig en britisk kjørelærer.

INSTAGRAM: Hertuginne Meghan og prins Harry fikk nylig sin egen Instagram-profil. Brukernavnet har imidlertid tilhørt noen andre. Foto: NTB Scanpix
INSTAGRAM: Hertuginne Meghan og prins Harry fikk nylig sin egen Instagram-profil. Brukernavnet har imidlertid tilhørt noen andre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka fikk hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) sin egen, offisielle Instagram-profil, der de under brukernavnet «sussexroyal» vil dele glimt fra livet som hertugpar med fansen.

I løpet av kort tid fikk Instagram-kontoen enorm respons, og på bare to dager har paret allerede over tre millioner følgere.

Med andre ord ser det ut til at folk er svært begeistret over hertugparets tilstedeværelse i sosiale medier, men det er ikke alle som er like fornøyde.

Brukernavnet «sussexroyal» har nemlig tidligere tilhørt noen andre, ifølge BBC.

- Brukernavnet ditt er tatt

Det er den 55 år gamle britiske kjørelæreren Kevin Keiley som overfor kanalen hevder at han de siste tre åra har gått under brukernavnet «sussexroyal».

Han skal ha opprettet det på bakgrunn av at han er fan av fotballaget Reading FC, som går under kallenavnet «the Royals», og at han bor i vest-Sussex.

Dermed har han kombinert de to til «sussexroyal». At brukernavnet var «stjålet» oppdaget ikke Keiley før sønnen hans gjorde ham oppmerksom på det.

- Jeg fikk en melding fra sønnen min der det sto: «Haha, jeg ser brukernavnet ditt er tatt. Sjekk Instagram», sier 55-åringen til BBC, og legger til at han deretter gikk inn på Instagram og innså at brukernavnet hans var endret fra «sussexroyal» til «_sussexroyal_».

EKTEPAR: Et snaut år etter prinsebryllupet i mai i fjor, har hertugparet av Sussex fått sin egen Instagram-bruker. Foto: NTB Scanpix
EKTEPAR: Et snaut år etter prinsebryllupet i mai i fjor, har hertugparet av Sussex fått sin egen Instagram-bruker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at kjørelæreren ikke hadde mange følgere og ikke var særlig aktiv på Instagram, forteller han at han har brukt appen til å se og like andres innlegg.

I EKSTASE: Flere tusen unge mennesker tok fullstendig av da prins Harry hadde en overraskelse på lur. Prinsen talte under det veldedige arrangementet WE DAY. Video: WE.org. Foto: Reuters Vis mer

Ble ikke informert

55-åringen finner det smigrende at det britiske hertugparet ville bruke hans brukernavn, men samtidig synes han det er irriterende å ikke ha blitt informert om det på forhånd - da verken kongehuset eller Instagram har spurt om tillatelse.

Instagram har på sin side bekreftet at brukernavnet til kjærelæreren er endret, og sier at de gjorde dette fullt lovlig - da de har rett til å endre brukere som ikke har vært aktive over en viss periode.

Keiley har også brukernavnet «sussexroyal» på Twitter. Dette har han foreløpig fått beholde. Til BBC forteller kjærelæreren at han prøver å holde seg aktiv på Twitter, da ingen kan ta brukeren hans med mindre han er inaktiv.

TWITTER: Kevin Keiley har foreløpig fått beholde brukernavnet på Twitter. Foto: Skjermdump, Twitter
TWITTER: Kevin Keiley har foreløpig fått beholde brukernavnet på Twitter. Foto: Skjermdump, Twitter Vis mer

Om hertugparet i framtiden vil ha Twitter-brukernavnet også, håper Keiley at de vil spørre om tillatelse framfor å ta det. For øyeblikket tar han seg en liten pause fra Instagram, men han er ikke i tvil om at han vil returnere. Om han vil følge hertugparet er han imidlertid i tvil om.

Delte meninger

Mens hertugparet av Sussex foreløpig bare har en Instagram-konto, har hertuginne Kate (37) og prins William (36) både Instagram- og Twitter-bruker.

De går under «kensingtonroyal» begge steder, og det er ofte på Twitter at nyheter om hertugparet deles først.

INSTAGRAM OG TWITTER: Hertuginne Kate og prins William er aktive på både Instagram og Twitter. Foto: NTB Scanpix
INSTAGRAM OG TWITTER: Hertuginne Kate og prins William er aktive på både Instagram og Twitter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet ble både prinsesse Charlotte (3) og prins Louis' (11 mnd.) ankomst annonsert på Twitter, og der ble også det første bildet av førstnevnte delt.

Da Harry og Meghans Instagram-konto ble kjent, bet mange seg merke i at «sussexroyal» allerede var opptatt på Twitter. Mens flere mener Keiley bør gi fra seg brukernavnet, er det også enkelte som mener 55-åringen bør beholde det.

- De vil bruke Twitter-brukeren til veldedighetsarbeid. Nå er ikke brukeren særlig aktiv, la dem få den, skriver en.

- Forbli sterk! Du er den originale «Sussex Royal», skriver en annen.

Keiley har vært en registrert bruker på Twitter siden 2010, og følgerantallet hans har gått betydelig opp de siste dagene, fra 22 følgere 2. april til nesten 700 i dag.

LES OGSÅ: Babylykke etter spontanaborten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer