Meghan og Harrys bryllup:

- Raust av Meghan å godta dette

Derfor dukket eksene til prins Harry opp i bryllupet.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag formiddag ble hele verden vitne til at prins Harry (33) fikk sin skuespillerkjæreste Meghan Markle (36).

Bryllupet, som definitivt bydde på en rekke overraskelsesmomenter, har spesielt fått tabloidblekket til å sprute grunnet gjestene som var til stede.

For mange er det gjerne unaturlig å skulle invitere en tidligere flamme til sitt eget bryllup.

LES ALT OM BRYLLUPET HER!

- Trygg på kjæresten

Flere hevet dermed øyenbrynene da to av prins Harrys ekskjærester plutselig ankom lørdagens storslåtte vielse. Etter at det i flere måneder har vært spekulert på om prinsen hadde invitert eksene sine, dukket altså Chelsy Davy (32) og Cressida Bonas (29) opp i finstasen rundt klokken 11.30 i går.

INVITERT: Chelsy Davy dukket opp i blått i anledning bryllupet til Meghan Markle og prins Harry. Foto: NTB Scanpix
INVITERT: Chelsy Davy dukket opp i blått i anledning bryllupet til Meghan Markle og prins Harry. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, samt Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng mener at det slettes ikke er så unaturlig at Davy og Bonas var til stede.

EKSKJÆRESTER: Prins Harry og Chelsy Davy avbildet sammen for noen år tilbake. Foto: AFP, NTB scanpix
EKSKJÆRESTER: Prins Harry og Chelsy Davy avbildet sammen for noen år tilbake. Foto: AFP, NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror faktisk at de to eksene er invitert rett og slett fordi prins Harry har beholdt vennskapet med dem begge - og jeg er jo helt sikker på at Meghan også har godtatt dette, fordi hun er så trygg på kjæresten, sier Totland til Se og Hør.

Uttalte seg aldri

Den unge prinsens første, offisielle romantiske relasjon var med zimbabweren Chelsy Davy (32). Forholdet ble av britisk presse omtalt som turbulent, og den siste perioden skal det ha vært mye av og på, ifølge Cosmopolitan. Det skal til slutt ha vært presset som tok knekken på duoen, og de gikk hver til sitt i 2011.

UENIGE: Det er mange som har møtt opp i Windsor i anledning prins Harrys og Meghan Markles bryllup, men ikke alle er enige i prinsens valg av brud. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Emilie Rydning Vis mer

Kort tid etter bruddet med ovennevnte, fant prins Harry lykken på ny. Det var prinsesse Eugenie som først introduserte ham for skuespiller Cressida Bonas i 2012.

De to ble fotografert sammen utallige ganger, på alt fra sportsarrangementer til ute på byen. De var imidlertid svært private rundt forholdet, og uttalte seg aldri direkte om romansen.

GJEST: Like etter at Chelsy Davy ankom, dukket prins Harrys andre ekskjæreste opp, Cressida Bonas. Hun var sammen med prinsen i en periode på to år. Foto: NTB Scanpix
GJEST: Like etter at Chelsy Davy ankom, dukket prins Harrys andre ekskjæreste opp, Cressida Bonas. Hun var sammen med prinsen i en periode på to år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vist lojalitet

Etter to år som kjærester, tok de i 2014 avgjørelsen om å gå fra hverandre. Hun har seinere blitt spurt av The Times om forholdet, men sa den gang at hun ikke ønsket å prate om Harry. Samme holdning har hun hatt siden den gang.

- Både Chelsy og Cressida er fortsatt en del av prins Harrys omgangskrets, og det var dermed naturlig å invitere dem i bryllupet. Cressida og Chelsy har vist sin lojalitet ovenfor Harry ved å holde tett om forholdet, selv etter at de respektive forholdene tok slutt, sier Stavseng til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg synes det er på sin plass å vise raushet overfor ekser. Bitterhet er aldri en bra ting. Ikke minst er det raust av Meghan å godta dette. Men hun hadde kanskje ikke noe valg? Meghans første ektemann, Trevor, var imidlertid ikke invitert i bryllupet. Der satte Meghan foten ned.

Saken fortsetter under:

- Skjedd før

Totland peker samtidig på et eksempel fra begynnelsen av 80-tallet, og forklarer at dette ikke er første gang man har sett ekskjærester på gjestelista i kongelige bryllup.

- Dette har jo skjedd før. Vi må ikke glemme at prins Charles inviterte sin eks, den gang Camilla Parker Bowles og hennes daværende ektemann Andrew Parker Bowles i sitt bryllup med Diana i 1981, sier han og fortsetter:

- Jeg ville ikke kalle det en tradisjon, men det skjer altså mellom ekser som har bevart vennskapet. Og slik tror jeg faktisk at det er også utenfor kongelige kretser.

LES OGSÅ: - Jeg hadde aldri hørt om Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer