Dronning Elizabeth og prins Charles:

- Raste mot Charles etter utroskapen

«Jeg vil ikke ha noen ting å gjøre med henne».

KLAR I SIN TALE: I en ny biografi kommer det frem flere detaljer om hva den britiske dronning Elizabeth egentlig tenkte om sønnens, prins Charles, affære. Foto: NTB Scanpix
KLAR I SIN TALE: I en ny biografi kommer det frem flere detaljer om hva den britiske dronning Elizabeth egentlig tenkte om sønnens, prins Charles, affære. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): I en ny biografi om britiske prins Charles (69), skrevet av journalisten Tom Bower, kommer det frem fere detaljer om Storbritannias kongefamilie.

Det er spesielt ett utdrag fra boken som har skapt flere overskrifter i utenlandske medier.

Ifølge boken skal nemlig dronning Elizabeth (91) ha vært klar i sin tale hva gjelder sønnens sidesprang med Camilla Parker Bowles (70), i dag hertuginne av Cornwall.

«Den gale dama»

Det var i 1992 lydopptaket av en privat telefonsamtale mellom prins Charles og Camilla Parker Bowles ble lekket i utenlandske medier. Dette var mens han fortsatt var gift med prinsesse Diana - som han skilte seg fra i 1996.

Ifølge biografien, som People har gjengitt utdrag fra, skal Charles ha spurt dronningen om å ønske Camilla velkommen i familien - mens han fortsatt var gift med prinsessen av Wales.

Dronningen viste imidlertid ingen nåde.

Ifølge biografien skal dronning Elizabeth ha svelget i seg flere martinier da hun svarte sønnen. Brautende skal hun ha sagt at hun ikke ville godta sidespranget hans, og at hun heller ikke kom til å tilgi Camilla. Dronningen mente angivelig at hun burde ha forlatt Charles, slik at ekteskapet hans kunne bedre seg.

NORGES BESØK: Prins Charles av Wales og hertuginne Camilla besøker Bryggen under reisen til Bergen i 2012.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
NORGES BESØK: Prins Charles av Wales og hertuginne Camilla besøker Bryggen under reisen til Bergen i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

Dronningen skal også ha kalt Camilla for «den gale dama», og at hun «ikke ville ha noe å gjøre med henne».

Skandale

Den store utroskapsskandalen ble døpt «tampon-gate» og «Camilla-gate», fordi prins Charles fortalte Camilla over telefonen at han kunne tenkte seg å leve resten av livet som tampongen hennes, ifølge Newstalk.

- Jeg vil bare bo i buksene dine eller noe. Det hadde gjort alt enklere, skal Charles blant annet ha sagt.

De to var begge godt gift den gangen. Prins Charles og Diana var Storbritannias, om ikke verdens, mest populære par, og ble ofte skrevet om i alle mulige forbindelser.

Camilla var på sin side gift med Andrew Parker Bowles.

Prins Charles og prinsesse Diana ble separert like etter at opptaket ble lekket, men formelt skilt hele fire år etter. Camilla og Andrew gikk fra hverandre året før. I 1997 døde Diana i en bilulykke i Paris.

Prins Charles og Camilla fortsatte forholdet sitt, men holdt det privat fram til 1999. Da viste de seg sammen for første gang. I 2000 tilbrakte de tid med dronningen, som ifølge Royal Central var et symbol på at hun godtok forholdet. De giftet seg i 2005.

- Det var forferdelig

Selv om dronning Elizabeth er kjent for sine krasse og brautende uttalelser, er det svært sjeldent hun lar seg intervjue.

I forbindelse med dokumentaren «The Coronation», som ble sendt tidligere i år, tok likevel dronningen bladet fra munnen, og kunne avsløre flere detaljer fra 1953 - da hun ble kronet til dronning.

KRONET: Dronning Elizabeth og prins Philip på dronningens kroningsdag i 1953. Foto: NTB Scanpix
KRONET: Dronning Elizabeth og prins Philip på dronningens kroningsdag i 1953. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da var dronningen bare 25 år gammel, men hadde likevel sine krav til komfort.

- Det var forferdelig. Det var bare fjær på en spak. Ikke veldig behagelig, uttalte hun om sitteplassen på kjerra bak hesten som kjørte henne gjennom Londons gater den dagen, ifølge People.

Spiser frokostblanding til frokost

Komfort er imidlertid ikke det eneste den 91 år gamle dronningen har noe å si på.

I oktober, i et intervju med Marie Claire, kunne den britiske kongefamiliens kokk, Darren McGrady, også avsløre noen overraskende detaljer om dronningens matvaner.

Den tidligere kongelige kokken fortalte at kongefamilien gjerne drakk ettermiddagste ved peisen i friluftsklær på Balmoral, men at middagene var mer formelle. Da fikk slottet et «Downton Abbey»-preg over seg, ettersom hele familien kledde seg om til penklær.

Imidlertid inntok ikke dronning Elizabeth samtlige måltider ved hjelp av sølvbestikk og porselen, ifølge McGrady.

- Folk sier alltid: «Åh, dronningen spiser vel av gulltallerkener med kniv og gaffel av gull». Ja, noen ganger … men på Balmoral spiste hun frukt fra en gul plastboks, røpet han overfor Marie Claire.

Og Storbritannias dronning gjorde for øvrig heller ikke frokosten til en stor og overdådig affære.

- Frokosten til hennes majestet var veldig enkel. Litt frokostblanding fra Kellogg's som kom fra en plastboks, som hun forsynte seg med selv. Og litt Darjeeling-te, la McGrady til. ​​

LES OGSÅ: Dramatisk fødsel, bilulykke og «heksejakt»

ET BUDSKAP?: Dronning Elizabeth holdt «Dronningens Tale» under parliamentsåpningen 21. juni. Hodepynten hun bar har fått nettet til å koke. Video: CNN Vis mer