Kong Charles:

Raser: - Patetisk

Videoklipp fra innsettelsen av kong Charles har gått sin seiersgang på nettet, og oppførselen hans provoserer.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da dronning Elizabeth, som har vært britenes monark i 70 år, døde torsdag forrige uke, var det hennes sønn Charles (73) som ble landets nye konge.

Som prins var ikke Charles spesielt populær, men da han mistet sin mor og ble tronet til konge, ble han som en samlende skikkelse i sorgen - og folket ønsket å gi ham en sjanse.

Det skulle imidlertid snu ganske raskt, og en video av 73-åringen som nå går viralt har satt sinnet i kok hos flere. Det melder Ekstra Bladet.

FØRSTE TALE: Klokken 19.00 fredag 9. september talte Kong Charles for første gang som konge. Det skjedde bare ett døgn etter at nyheten om at dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel. Video: Reuters Vis mer

Mottar sterk kritikk

Det britiske kongehuset har alltid hatt en etikette og besitter naturligvis en viss adel. Den hverdagslige briten setter likevel pris på når de kongelige framstår jordnære og populære, til tross for sine roller, ifølge den danske avisa.

Da det stikk motsatte skjer er de imidlertid ikke redde for å vise hva de synes om det.

Nå er det nemlig to klipp av kong Charles fra innsettelsesseremonien som går viralt på Internett - og ikke på den positive måten.

Da han skulle ta ut stolen ved bordet for å sette seg, var det nemlig noe som sto i veien. «Og som en mester som kommanderte slaven sin», som Ekstra Bladet skriver, vinket han derfor kokett og arrogant med hånden for å signalisere at en ansatt skulle fjerne en boks med penner, samt et blekkhus, slik at kongen kunne nærme seg.

Penneboksen ble raskt fjernet og blekkhuset beveget seg som bestilt, men da kongen omsider hadde satt seg, var han tydelig irritert over at pennene ble liggende på kanten av bordet. Derfor sendte han noe som kunne se ut som en sur grimase tilbake i retning av vedkommende fra staben, som hadde forsøkt å hjelpe.

SJOKK: Da vi var på premieren til «71 grader nord kjendis», fikk vi vite at dronning Elizabeth var død. Slik reagerte kjendisene. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Anklages for trakassering

Klippene av hendelsen har gått sin seiersgang på det store internettet, og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg. På Twitter raser folket over oppførselen til den ferske monarken.

«Grimasen han lager sier alt», skriver en.

«Prøv å se for deg å måtte respektere en person som behandler en annen person slik,» sier en annen.

«Tjeneren må fjerne tingene for meg - du kan ikke forvente at jeg skal flytte på tingene», fleiper en tredje, mens en fjerde skriver ironisk:

«I all rettferdighet - det ser tungt ut!».

Andre kommentarer lyder som følgende:

«Patetisk».

EN UNIK DRONNING: Slik husker de dronning Elizabeth. Hun døde 8.september 2022. Hun ble 96 år gammel. Video: AP. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

«Noen vil kanskje tro at han er stresset og i sorg, men hva med alle de andre gangene han har trakassert sine ansatte?».

«Her ser vi den ekte Charles».

Det er imidlertid også noen som tar kongen i forsvar og mener at hans reaksjon er helt forståelig.

«Vanligvis når folk snerrer til noen to dager etter at en kjær går bort, forstår folk automatisk fordi personen sørger. Hvorfor skulle det være annerledes for ham?».

«Mannen er 73 og har nettopp mistet moren sin, og må sitte foran hele verden og signere ting. Jeg kunne nok ikke engang kommet meg ut døren hjemme hvis det var meg. Ro ned».

- ALLTID VÆRT DER: Kulturkommentator i NRK og forfatter av boka «Årene med Elizabeth», Inger Merete Hobbelstad, om dronning Elizabeth og hennes betydning for britene. Reporter/video: Maja Walberg Klev Vis mer

LES OGSÅ: Stjal showet: - Smellvakker

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer