Prinsesse Märtha Louise:

Raser mot Se og Hør

Prinsessen er provosert etter artikkel om kjæresten Durek Verrett.

REAGERER: Prinsesse Märtha Louise reagerer på Se og Hørs oppslag om kjæresten Durek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB
REAGERER: Prinsesse Märtha Louise reagerer på Se og Hørs oppslag om kjæresten Durek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kunne Se og Hør avsløre at Durek Verrett (47) er blitt alvorlig nyresyk igjen. Han trenger nå dialysebehandling tre til fem dager i uken, etter det Se og Hør kjenner til.

Amerikaneren oppsøker forskjellige dialysesentre hjemme i LA for å få den oppfølgingen han trenger.

- Durek må ha dialyse flere ganger hver eneste uke, og kan dermed ikke reise langt. Det er bakgrunnen for at Märtha har reist over Atlanteren hver gang paret har møtt hverandre i det siste, sier en kilde i Se og Hørs artikkel.

Durek selv ønsket ikke å uttale seg om nyreproblemene da Se og Hørs reporter møtte ham i LA nylig.

Prinsesse Märtha Louise (50) retter nå hard kritikk mot Se og Hør etter publiseringen av artikkelen om kjæresten Durek Verretts helsetilstand.

– Opplysninger om egen helse er noe av det mest sensitive og private vi har. Derfor er det straffbart å lekke helseopplysninger, og det er straffbart å publisere helseopplysninger om enkeltindivider uten eksplisitt samtykke, skriver Märtha i en uttalelse til NTB via sin manager Carina Scheele Carlsen.

- Offentlig interesse

Prinsessen mener reportasjen er spekulativ, og at Se og Hør «vet utmerket godt at Shaman Durek har protestert mot spekulasjoner i og offentliggjøring av hans helse».

- Se og Hør mener sjaman Durek gjennom ulike kanaler selv har fortalt om sine helsemessige utfordringer. Dette er forhold han har vært usedvanlig åpen om i mange bøker, podkaster, sosiale medier og intervjuer. Derfor mener vi at dette har offentlig interesse, sier Ulf André Andersen etter uttalelsene fra Märtha.

Durek Verrett var alvorlig nyresyk og gikk til dialyse i perioden 2004 til 2012. Da fikk han transplantert en frisk nyre fra søsteren sin.

Samtidig som saken om Dureks helse ble publisert, publiserte også Se og Hør et julebrev til Verrett - signert Se og Hørs ansvarlige redaktør, Ulf André Andersen. Her kommer Andersen blant annet inn på sine egne erfaringer med nyresvikt og dialyse.

SJOKK: I denne ukens episode av «Sofa» får seerne sjokk når de ser sjaman Durek. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Bryter tausheten etter sjokkanklagene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer