Prins Christian:

Raser mot prinsen

Flere dansker freser mot prins Christian og kongehuset etter nye bilder.

KONGEFAMILIEN: Prins Christian med far kronprins Frederik og mor kronprinsesse Mary. Her på sønnens første skoledag i fjor høst. Foto: Shutterstock / NTB
KONGEFAMILIEN: Prins Christian med far kronprins Frederik og mor kronprinsesse Mary. Her på sønnens første skoledag i fjor høst. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

16 år gamle prins Christian fra Danmark er sønn av kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Mary (50). Han er dermed nummer to i arverekken til den danske tronen, noe som innebærer et ungdomsliv litt annerledes enn de aller fleste.

Med folkets øyne rettet mot seg er det viktig å unngå feilsteg, men det er imidlertid ikke alltid like lett.

Andre påskedag var 16-åringen til stede under oppgjøret mellom FC København og Brøndby på Parken i København. Der har flere bemerket seg prinsens bekledning, som absolutt ikke går i god jord hos alle. Det melder danske aviser som Ekstra Bladet og BT.

GOD PÅSKE: Kronprinsparet ønsket alle en god påske, og kom med en oppfordring til alle landets innbyggere før årets påskehøytid. Video: Det kongelige hoff. Vis mer

Folket raser

Oppgjøret mellom erkerivalene er en av de største kampene for danske fotballinteresserte, men flere har i etterkant av kampen tatt til Twitter for noe helt annet enn sluttresultatet.

Prinsen var nemlig ikledd et FCK-skjerf, og tok dermed et klart standpunkt i rivaloppgjøret - noe som har satt i gang debatten.

Mens noen mener at dette er en kjempebrøler, går andre så langt som å be om at kongehuset skal avskaffes.

En bruker legger ved en oppgitt emoji og emneknaggen «legg ned kongehuset».

- Det er veldig gøy hvis du er en FCK-fan. Men hvis man er alt annet, så er det dumt, tankeløst og provoserende. Han skal være hele landets konge, og dette er en kjempebrøler. Noen burde ha advart ham, skriver en annen.

En tredje skriver at han elsket kongehuset helt til han ble gjort oppmerksom på prinsens manøver.

BT har vært i kontakt med det danske kongehuset, som opplyste om at de ikke kommenterer det de anser som en privatsak.

Til Ekstra Bladet forteller kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen at det likevel trolig er siste gang vi ser tronarvingen i FCK-klær.

- Kongehuset kjennetegnes ved at de foretar seg ting som samler, og ikke splitter nasjonen.

Christian er imidlertid ikke den første som er åpen om hvilket lag han holder med. Den danske avisen skriver at hans far for flere år siden innrømmet at AGF var hans favorittlag, mens det er AaB som ligger prins Joachims (52S) hjerte nærmest.

GOD PÅSKE: Kronprinsparet ønsker alle en god påske, og kommer med en oppfordring til alle landets innbyggere før årets påskehøytid. Video: Det kongelige hoff. Vis mer

Skal være nøytrale

Også her til lands vekker prinsens skjerf reaksjoner. Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller overfor Se og Hør at dette er noe prinsen burde styrt unna.

- Det er jo slik at de kongelige skal holde seg nøytrale, og på den måten vise at de en representant for oss alle. Prins Christian skal en gang bli Danmarks konge, og da skal han være konge for supportene både i FC København og i Brøndby. Fotballen setter uten tvil følelsene i kok hos folk, og sånn sett burde han kanskje styrt unna det.

Hun legger imidlertid til at 16-åringen må få holde med hvilket lag han vil.

- Vår egen kong Harald har for eksempel innrømmet at han heier på Tottenham, og flere kongelig med ham har åpnet opp om sine favorittlag. Men takhøyden er kanskje større når det er et utenlandsk lag? Kong Olav var likevel åpen supporter for Lyn i sin tid.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Også i fotballnasjonen England har de kongelige vist sin interesse for sporten.

- Prins William er for øvrig en kjent og ivrig Aston Villa-supporter. Dette lar seg kombinere med at han er president i det britiske fotballforbundet, så i fotballfrelste England har kanskje enda større folk forståelse for at alle må få sitt favorittlag - ja også de kongelige?, spør Vagle.

I etterkant har imidlertid Brøndby også meldt seg inn i debatten.

- I Brøndby IF ser vi ingen problemer, men gleder oss heller over at HKH prins Christian følger med på dansk fotball og prioriterer å dra og se den største klubbkampen i dansk fotball. Det eneste ergerlige er at FC København dessverre vant i går, skriver administrerende direktør Ole Palmå i en kommentar til Ritzau, ifølge BT.

LES OGSÅ: Prinsesse Estelle: Flere detaljer vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer