I INDIA: Kronprinsesse Mette-Marit er for tiden i India. Dette bildet er fra en tidligere visitt i landet. Denne gangen er ikke kronprins Haakon med. Foto: NTB scanpix
I INDIA: Kronprinsesse Mette-Marit er for tiden i India. Dette bildet er fra en tidligere visitt i landet. Denne gangen er ikke kronprins Haakon med. Foto: NTB scanpixVis mer

Raser mot Mette-Marits buddhist-flørt

- Dette mener jeg er umulig, sier Espen Ottosen i Misjonssambandet.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (38) er for tiden på fjelltur med meditasjonsguruen Sharon Myoshin Kelley i Kashmir i India. Det får flere til å reagere.

Informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Misjonssamband raser mot kronprinsessens åndelige flørt.

- Dette rimer ikke. Først og fremst er jeg overrasket, for krinprinsessen har de senere årene profilert seg med en tydelig kristen tro, og det rimer ikke med å bruke en buddhistisk veileder på en slik måte, forteller han til Dagbladet.

Se og Hør har denne ukene trykket bilder av Mette-Marit på turen i India, der hun skal være på leting etter livets mening.

- Det er religionsfrihet og det gjelder også kronprinsessen, men for meg høres dette ut som religionsblanding. Å kombinere kristen tro og verdensbilde med buddhistisk meditasjonstenkning mener jeg er umulig, sier Ottosen.

Tidligere toppolitiker i KrF, Anita Apelthun Sæle støtter Ottosen.

- Å høre på visdom fra andre må hun gjerne gjøre, men om det er for å finne et ståsted i livet, bør hun gå til den kristne tro som har gitt henne den verdibakgrunnen som hun egentlig har, sier hun til Dagbladet.

Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet, kommenterer ikke kritikken overfor avisen.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Mette-Marit på hemmelig ferie