Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary:

Raser mot kronprinsparet

Halvparten av danskene ønsker at kronprinsparet skal stanse det kontroversielle samarbeidet.

MOT PROMOTERING: Det danske kronprinsparet får passet sitt påskrevet etter denne promoteringen. Foto: Instagram / @detdanskekongehus
MOT PROMOTERING: Det danske kronprinsparet får passet sitt påskrevet etter denne promoteringen. Foto: Instagram / @detdanskekongehus Vis mer
Publisert

Det danske folket raser nå mot kronprins Frederik (54) og kronprinsesse Mary (50) etter de i sommer ble avbildet i våtdrakt med Rockwool sin logo på. Rockwool er et dansk selskap som driver med løsninger og produkter basert på steinull.

Grunnen til at det skaper reaksjoner at kronprinsparet er avbildet med logoen er at selskapet fortsetter å drive virksomhet i Russland. Se og Hør har tidligere omtalt kritikken mot det danske kongehuset i den forbindelse.

Nå har situasjonen utviklet seg. Ifølge danske B.T ønsker nå over halvparten av danskene at kronprinsparet skal slutte å promotere Rockwool.

VIL IKKE SVARE: Kronprins Fredrik av Danmark vil ikke svare på spørsmål om samarbeidet med skoprodusenten Ecco. Video: B.T Vis mer

- Ikke på bølgelengde

Det er B.T som har foretatt en YouGov-måling som nå viser at over annenhver danske mener at kronprinsparet skal slutte med promoteringen av det Russland-vennlige selskapet.

Kongehuseksperten deres har uttalt seg om målingen.

- Kronprinsparet er ikke på bølgelengde med danskene når det kommer til Rockwool, og jeg håper at man noterer seg denne meningsmålingen inne på Amalienborg, sier Jacob Heinel Jensen.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

B.T har spurt leserne om det er i orden at kongehuset reklamerer for Rockwool når de fortsatt driver forretning i Russland.

Hele 51 prosent svarte nei, mot 25 prosent som svarte ja. 24 prosent svarer at de ikke har en holdning til saken.

Tradisjon

Kritikken mot kronprinsparet kom først da de ble avbildet i sommer kledd i våtdrakter med selskapets logo under Sail Grand Prix i København. Kronprinsesse Mary ble den gang konfrontert med kritikken og svarte:

- Kongehuset har tradisjon for å delta i store internasjonale begivenheter, sportslige eller kulturelle og vi er der for å støtte Danmark som vertsland og for å støtte de danske deltakerne.

Det skal ikke ha vært godt nok for Heinel Jensen.

HARNISK: En casino-reklame vekket oppsikt i Danmark. Flere mente at den ene figuren i reklamen var dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Det nytter ikke at man kaster ECCO på dør, men fortsetter å promotere Rockwool. Det henger ikke sammen, sa han den gangen til B.T.

ECCO var tidligere det danske kongehuset skoleverandør, men ble fjernet ettersom de fortsatte å drive virksomhet i Russland.

LES OGSÅ: Røper detaljer om bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer