Harry og Meghan truer med søksmål:

Raser mot bilder av Meghan og Archie

Hertugparet skal ha sendt ut en advarsel etter at det dukket opp paparazzibilder av Meghan på tur med Archie og hundene.

<strong>TRUER MED SØKSMÅL:</strong> Hertuginne Meghan og prins Harrys advokater med klar beskjed. Foto: NTB scanpix
TRUER MED SØKSMÅL: Hertuginne Meghan og prins Harrys advokater med klar beskjed. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske medier meldte tirsdag at prins Harry (35) hadde reist til Canada for å gjenforenes med kone og barn etter krisemøtet med kongefamilien.

I den forbindelse dukket det også opp bilder av hertuginne Meghan (38) på tur med sønnen Archie (8 md.) og to hunder utenfor hjemmet på Vancouver Island.

Ut mot paparazzier

Ifølge Sky News mener parets advokater at bildene er tatt uten hertuginnens samtykke, og at fotografene gjemte seg i busker og spionerte på henne.

De hevder også at fotografene skal ha forsøkt å ta bilde av paret innenfor hjemmets fire vegger, ved å benytte seg av telelinser. Fotografene skal ha hatt permanent base utenfor huset.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Advokatene truer derfor med søksmål dersom ikke paparazziene slutter å trenge seg på privatlivet til hertugparet.

Advokatene skal også ha luftet alvorlige sikkerhetsbekymringer knyttet til hvordan paparazzifotografene kjører, skriver TMZ. Prins Harrys mor, Diana, døde som kjent i en bilulykke etter å ha blitt jaget av fotografer.

Uttalte seg om løsrivelsen

Senest søndag brøt prinsen tausheten om han og konas valg om å trekke seg fra sine kongelige plikter.

Under en tale for støttespillere for den veldedige organisasjonen Sentebale fortalte prins Harry at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å trekke seg tilbake fra den kongelige familien.

Han forsikret at avgjørelsen ikke var enkel, og fortalte at det var mange måneder med samtaler etter mange års utfordringer.

- Jeg vet at jeg ikke alltid har fått det til riktig, men så langt dette går, var det virkelig ikke noe annet valg, sa prinsen.

- Vårt håp var å fortsette å tjene dronningen, samveldet og mine militære forbindelser, men uten offentlig finansiering. Dessverre var det ikke mulig. Jeg har akseptert dette, vel vitende om at det ikke endrer hvem jeg er eller hvor engasjert jeg er.

Prinsen fortalte at han nå tar et steg tilbake fra alt han noensinne har kjent, for å ta et steg framover inn til hva han håper kan være et mer fredfylt liv.

LES OGSÅ: - Meghan vil ha kjendislivet

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer