Prins Harry og hertuginne Meghan:

Raser: - Grovt brudd

Hertugparet skal ha smuglet inn en fotograf på slottet.

NETFLIX-AKTUELLE: Forrige uke kom første sniktitt på prins Harry og hertuginne Meghans kommende Netflix-kommentar, noe som allerede har fått mye oppmerksomhet verden over. Foto: John Rainford / Splash News and PicturesUSA / NTB
NETFLIX-AKTUELLE: Forrige uke kom første sniktitt på prins Harry og hertuginne Meghans kommende Netflix-kommentar, noe som allerede har fått mye oppmerksomhet verden over. Foto: John Rainford / Splash News and PicturesUSA / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 1. desember var folk verden over klare for å sparke i gang adventstiden og det som hører med. Men det var også duket for en trailer-slipp samme dag, som i dagene etter har fått svært mye oppmerksomhet.

TRAILER: Den mye omtalte «Harry & Meghan»-dokumentaren har premiere på Netflix 8. desember. Vis mer

At prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) straks er aktuelle i en ny Netflix-dokumentar har lenge vært kjent, og forrige uke kom den første sniktitten da traileren ble sluppet.

Det lille fansen har fått se har imidlertid rukket å vekke oppsikt allerede. Det skal blant annet ha kommet anklagelser om at bilder vist i dokumentaren er falske, og flere har reagert på at traileren ble sluppet samme dag som prinsens bror, prins William (40), og hans kone, prinsesse Kate (40), ankom USA i forbindelse med Earthshot-prisen.

Nå står hertugparets omstridte dokumentar nok en gang for overskrifter.

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

- Grovt brudd

I traileren kan man se en serie svart-hvitt-bilder av Harry og Meghan, deriblant bilder tatt i parets tidligere hjem, Frogmore Cottage. Blant bildene er det også ett som ser ut til å forestille paret mens de går hånd i hånd mot en hageutgang inne i Buckingham Palace.

Å ta bilder inne i slottet krever tillatelse fra monarken - noe Harry og Meghan nå er anklaget for ikke å ha bedt om eller mottatt fra avdøde dronning Elizabeth, melder The Telegraph.

Ifølge The Telegraph skapte bildet oppsikt blant de ansatte på slottet allerede da, der det også skal ha forekommet skriftlige protester. Bildet antas å ha blitt tatt under Harry og Meghans såkalte avskjedsturné i Storbritannia i mars 2020 - to måneder etter at det ble annonsert at de ville forlate kongehuset og prinsens hjemland.

DOKUMENTAR: Hertuginne Meghan og prins Harry i et bilde fra deres kommende Netflix-dokumentar. Foto: Netflix via AP / NTB
DOKUMENTAR: Hertuginne Meghan og prins Harry i et bilde fra deres kommende Netflix-dokumentar. Foto: Netflix via AP / NTB Vis mer

Kilder overfor The Telegraph hevder at flere opptak fra Buckingham Palace kan dukke opp i dokumentarserien. Hertugparet var nemlig gjentatte ganger inne på slottet under den samme periode.

- At en fotograf var i slottet er et grovt brudd på alle regler, uttaler en kilde.

STORM: Prins Harry og hertuginne Meghan har stått i en storm de siste årene. Nå kommer dokumentarfilmen hvor begge snakker ut. Video: Netflix Vis mer

- Slitsomt

Frustrasjonen og bekymringen i det britiske hoffet skal være stor siden traileren ble sluppet torsdag. Kilder har kalt det en «krigserklæring» og mange har lurt på hvordan stemningen innad i kongefamilien vil påvirkes.

En kilde fortalte før helgen overfor Daily Mail at kong Charles (74) og dronning Camilla (75) begynner å bli lei av angrepene fra prins Harry og hertuginne Meghan.

- De er ikke bekymret, men de synes det begynner å bli slitsomt.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt: - Dreier seg om etikette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer