Meghan McCain og prins Harry:

Raser etter Harry-kommentar: - Dra!

Politikerdatter raser mot prins Harry.

MOTTAR REFS: Prins Harrys tale falt ikke i god jord hos Meghan McCain. Foto: Matt Dunham/ AFP/ NTB
MOTTAR REFS: Prins Harrys tale falt ikke i god jord hos Meghan McCain. Foto: Matt Dunham/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag tok prins Harry (37) til talerstolen under et FN-møte. Der ramset britenes prins opp flere vonde situasjoner som har rammet verden det siste året.

Han rettet også et stikk til sitt nye «hjemland», USA, som han flyttet til i 2020 sammen med kona, hertuginne Meghan (40).

- Dette har vært et vondt år i et vondt tiår, sa prins Harry og nevnte coronapandemien, klimaendringer, krigen i Ukraina og tilbakeføringer av konsitusjonelle rettigheter i USA.

Sistnevnte var et stikk mot at høyesterett i USA nå har fjernet den føderale abortretten.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

USA har ingen nasjonal abortlov, men Roe vs Wade har sikret kvinners rett til abort likevel. Nå blir det forbudt å ta abort i en rekke stater.

Prinsens abortstikk falt ikke i god jord hos politikerdatteren Meghan McCain (37), som nå raser mot prinsen, skriver Us Weekly.

«Ikke hjemlandet ditt»

McCain, datter av den avdøde republikaner-senator John McCain, tok raskt pennen fatt og skrev til Daily Mail, der hun er spaltist.

Der kaller hun prinsens utsagn for «virkelig fornærmende».

«Hva driver prins Harry med?», spør McCain blant annet.

POLITIKERDATTER: Meghan McCain datter av den avdøde senatoren John McCain. Foto: Tammie Arroyo/Pa Photos/NTB
POLITIKERDATTER: Meghan McCain datter av den avdøde senatoren John McCain. Foto: Tammie Arroyo/Pa Photos/NTB Vis mer

Videre skriver 37-åringen at prinsens tale var «ufokusert», og at han har «fullstendig misforstått det borgerlige livet i landet han nå bor i».

«Han har bodd her i rundt 20 minutter, og han tror det gjør ham til en ekspert. Bare fordi man er uenig med avgjørelsen til høyesterett, er det ikke en trussel mot demokratiet. Hvis Harry noen gang hadde stemt ved et amerikansk valg, ville han kanskje visst det. Men så klart har han ikke det, fordi han er ikke amerikansk statsborger», skriver McCain i Daily Mail.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Hun mener prins Harry trenger en påminnelse om at han er «en gjest» i landet, og ikke en gjest som blir «omfavnet av alle amerikanere».

«Dette er ikke hjemlandet ditt. Faktisk gikk mitt land i krig mot ditt, slik at vi aldri skulle måtte bli gjenstand for et kongelig foredrag igjen.…Hvis det er så forferdelig her og grunnloven vår er så forferdelig, må du gjerne dra».

«I dag er jeg knust»

Det var i forrige måned at amerikanske høyesteretten kom med sin avgjørelse om Roe vs Wade-kjennelsen fra 1979. Til nå har kjennelsen fått stor oppmerksomhet, og det har vært store protester utenfor høyesteretten.

Flere kjendiser tok til sosiale medier for å dele sine tanker, blant dem var USAs tidligere førstedame, Michelle Obama.

«I dag er jeg knust. Jeg er knust for mennesker rundt i dette landet som nettopp mistet sin fundamentale retten til å fjøre valg om deres egen kropp (...) Dette er hva våre mødre, bestemødre og oldemødre gikk gjennom, og nå er vi her igjen».

AVSLØRER: Michelle Obama avslører hva som egentlig skjedde da hun fikk en gave av Melania Trump utenfor Det hvite hus. Den noe småpinlige situasjonen fikk flere til å spekulere. Video med tillatelse fra TV 3 / Ellen Show Vis mer

«Så ja, jeg er knust. Knust for tenåringsjenta, full av liv og glede, som ikke får gå ferdig skolen eller leve det livet hun ønsker fordi staten hennes kontrollerer hennes reproduktive valg (...)».

«Hjertene våre er kanskje knust i dag, men i morgen kan vå stå opp og finne motet til å jobbe videre mot et USA vi alle fortjener. Vi har så mye igjen å presse på for, å samles for, å snakke for - og jeg vet at vi kan gjøre dette sammen».

LES OGSÅ: Utlover dusør på 50 000 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer