Hertuginne Meghan:

Raser: - Dypt personlig

Hertuginne Meghan er klar i sin tale i nytt intervju.

TOBARNSMOR: Hertuginne Meghan har barna Archie og Liliebet sammen med ektemannen prins Harry. Foto: Stephen Lock / CPNA Pool / Shutterstock / NTB
TOBARNSMOR: Hertuginne Meghan har barna Archie og Liliebet sammen med ektemannen prins Harry. Foto: Stephen Lock / CPNA Pool / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at amerikansk høyesterett fjerner den føderale retten til abort, og dermed setter til side Roe vs. Wade-kjennelsen fra 1973.

Flere Hollywood-stjerner har reagert sterkt på dette og gått hardt ut på ulike sosiale medier. Under et ferskt intervju med Vogue uttaler også hertuginne Meghan (40) seg om saken, og letter samtidig på sløret om hvordan hun syntes det var å gå gravid.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukket Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

- Dypt personlig

Hertuginne Meghan og prins Harry (37) har barna Archie (3) og Lilibet (1) sammen.

- Jeg tenker på hvor heldig jeg følte meg som kunne få begge barna mine. Jeg vet hvordan det føles å ha en forbindelse til det som vokser inni kroppen din. Det som skjer med kroppen vår er så dypt personlig, noe som også kan føre til stillhet og stigma, selv om så mange av oss håndterer personlige helsekriser, forteller hun, og utdyper videre om sin egen erfaring:

- Jeg vet hvordan abort føles, som jeg har snakket om offentlig. Jo mer vi normaliserer samtalen om de tingene som påvirker livene våre og kroppene våre, jo mer vil folk forstå hvor nødvendig det er å ha beskyttelse på plass, understreker hun.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Raser

Hertuginnen legger ikke skjul på hva hun synes om at USAs høyesterett nå har gjort det mulig for hver enkelt stat å forby abort.

- Dette har en veldig reell innvirkning på kvinners kropper og liv fra og med nå. Kvinner deler allerede historier om hvordan deres fysiske sikkerhet blir satt i fare. Kvinner med ressurser vil reise for å ta abort, de uten kan prøve å gjøre det selv og dermed utsette seg for en enorm risiko, sier hun, og fortsetter:

- Noen vil måtte kjøpe abortpiller fra uregulerte apotek. Andre som er gravide og befinner seg i en medisinsk nødssituasjon vil være avhengig av leger og advokater for å gjennomgå en prosedyre som er nødvendig for å redde liv. Hva forteller dette kvinner? Det forteller oss at vår fysiske sikkerhet ikke betyr noe, og som et resultat av det at vi ikke betyr noe. Men det gjør vi. Kvinner betyr noe, fastslår hun i intervjuet.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Meghan legger til at også menn må heve stemmen og kjempe mot dette, da det påvirker forhold, familier og samfunnet. Selv om bestemmelsen hovedsakelig retter seg mot kvinner, vil konsekvensene påvirke alle, mener hun.

LES OGSÅ: Prins Nicolas: Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer