Prins Harry og prins William:

- Rasende på broren

En ny bok bretter ut det som skal være et svært dårlig forhold mellom prinsebrødrene.

DÅRLIG FORHOLD? Nok en bok om den britiske kongefamilien kaster vann på ryktemølla. Det blir igjen hevdet at forholdet mellom prins Harry og prins William ikke er slik det en gang var. Foto: AFP / NTB
DÅRLIG FORHOLD? Nok en bok om den britiske kongefamilien kaster vann på ryktemølla. Det blir igjen hevdet at forholdet mellom prins Harry og prins William ikke er slik det en gang var. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det siste året har det tidvis gått rykter om at forholdet mellom prins Harry (36) og prins William (38) har vært skrantende og svært dårlig. Kongelige har imidlertid ikke for vane å kommentere rykter i den britiske sladderpressen, og derfor er det ikke kjent hvorvidt det som har vært har vært sant eller ei.

MEGHAN: Hertuginnna går rettens vei for å hindre navneavsløring. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Ryktemølla får nå nytt vann å gå på. I disse dager slippes den oppsiktsvekkende boken «Battle of Brothers: William, Harry and the inside story of a family in tumult» i Storbritannia. Den er skrevet av Robert Lacey, som blant annet jobber som historisk konsulent for Netflix-suksessen «The Crown».

Han har, med andre ord, mye peiling på britiske kongelige, og har gjort det til sitt yrke. Hvor han har all den nye informasjonen i boken fra vites ikke, men innholdet sender i hvert fall nå sjokkbølger gjennom den britiske tabloidpressen.

Blånektet

Det blir blant annet hevdet i boken at forholdet til de to brødrene har vært «helt knust», fordi Harry skal ha opptrådt «respektløst». Prins Harry skal blant annet ha ført store deler av familien bak lyset da han og kona, hertuginne Meghan, kunngjorde at de ville trekke seg tilbake.

Dette skal han ikke ha snakket med familien om før det ble offentliggjort, noe flere skal ha reagert på. Daily Mail har publisert en liten del av boken, der forfatteren skriver følgende om perioden der paret forsøkte å varemerke «Sussex Royal».

LUNSJNEKT: Prins William skal ha vært så sur på broren at han nektet å spise med ham. Her er de fotografert på Sandringham i 2017. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, NTB
LUNSJNEKT: Prins William skal ha vært så sur på broren at han nektet å spise med ham. Her er de fotografert på Sandringham i 2017. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, NTB Vis mer

«Da Harry og Meghan bestemte seg for å varemerke Sussex Royal uten å spørre dronningen om lov, steg konflikten opp til himmelen. Galskap er en mild beskrivelse av hvor rasende familien var», skriver forfatteren.

Historien endte med at de ikke kunne bruke merkenavnet, fordi dronningen satt ned foten for bruk av ordet «royal». Det er på ingen måte det eneste problemet familien og brødrene har måttet bryne seg på.

I den perioden skal prins William ha nektet å spise med broren og dronningen, fordi han skal ha vært særdeles sint på ham. De samlet seg ved Sandringham i januar for å ha et krisemøte, men William ville ikke ta del i alt.

«Dronningen hadde foreslått at familien skulle samles til en lunsj i biblioteket før de skulle prate sammen, men han takket nei til bestemorens invitasjon. Han møtte opp til møtet klokka 14, men ville bare snakke business», heter det i boken.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Prinsen har ikke bekreftet at han var så sur på sin lillebror at han ikke hadde taklet det hyklerske aspektet ved å smile til ham under en lunsj», står det videre.

De ovennevnte situasjonene er bare noe av det boken avslører. Det hevdes også at dronningen bare fikk et varsel på ti minutter før Harry og Meghan kunngjorde sin exit. Det blir også hevdet at det skal ha vært stor misnøye med at hertugparet ikke avslørte fadderne til sønnen Archie.

De har et «overdrevent inntrykk av hvor viktige de selv er», blir det hevdet. The Sun skriver at de har forsøkt å komme i kontakt med både hertugparet og kongehuset, men at de ikke har fått noe kommentar til saken.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Tumulter

Det er ingen hemmelighet at det den siste tiden har blitt heftig spekulert på om forholdet mellom de to hertugparene er kaldere enn noen gang. I boken «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family» ble det også hevdet at spesielt Meghan og Kate skal ha en dårlig tone.

Da de to hertugparene begge deltok på et arrangement i mars, skal Kate ha vært iskald.

«Selv om Meghan forsøkte å få øyekontakt med Kate, anerkjente hertuginnen henne knapt», står det.

Boken tar for seg hvor hardt den tidligere «Suits»-stjernen forsøkte å passe inn i en av verdens mest offentlige, og ikke minst konservative, familier.

Det blir også hevdet at Meghan og Harrys internasjonale popularitet var grobunn for det iskalde forholdet til resten av kongefamilien, som fryktet parets overskyggende status.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Forfatterne bak boka skriver at de har vært i kontakt med flere av Harry og Meghans nærmeste venner. Da paret tidligere i år valgte å trekke seg helt tilbake fra sine kongelige plikter, skal Meghan ha vært opprørt over hvordan det hele endte.

«Jeg ga opp hele livet mitt for denne familien. Jeg var villig til å gjøre alt som krevdes av meg, men her er vi. Det er veldig trist», skal hun ha sagt ifølge boken.

LES OGSÅ: - Hele livet raste sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer