Charlene av Monaco:

Rammet av sykdom - får ikke reise hjem

Fyrstinnen sitter fast i Sør-Afrika.

REDDER NESHORN: Fyrstinne Charlene befinner seg for tiden i Sør-Afrika, der hun redder neshorn. Om hun får komme hjem snart eller ei, er imidlertid usikkert. Foto: Reuters / Eric Gaillard / Pool / NTB
REDDER NESHORN: Fyrstinne Charlene befinner seg for tiden i Sør-Afrika, der hun redder neshorn. Om hun får komme hjem snart eller ei, er imidlertid usikkert. Foto: Reuters / Eric Gaillard / Pool / NTB Vis mer
Publisert

I 2011 ble livet til olympisk svømmer og lærer Charlene Wittstock (43) snudd på hodet. Da giftet hun seg nemlig med fyrst Albert (63), og ble en del av Monacos fyrstefamilie. I dag kjenner vi 43-åringen som fyrstinne Charlene.

Da fyrsteparet giftet seg, hadde de allerede vært et par i flere år. Tre år etter det storslagne bryllupet, ønsket paret tvillingene Gabriella og Jaques (7) velkommen til verden.

Sammen lever familien et ellevilt luksusliv i Monacos glamorøse gater, og denne helgen skulle hun ha vært en selvskreven gjest under Formel 1-løpet Monaco Grand Prix.

Slik ble det imidlertid ikke.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Får ikke reise hjem

Fyrstinnen er nemlig «fanget» i Sør-Afrika, der hun ligger «langflat» med en infeksjon i øre, nese og hals. Det har naturligvis hindret henne fra å reise hjem, skriver Hello Magazine.

43-åringen, som selv er fra Sør-Afrika, har reist til det afrikanske kontinentet for å øke oppmerksomheten rundt beskyttelsen av neshorn.

- Under et oppdrag på det afrikanske kontinentet, som er en del av kampen for beskyttelse av naturen, er fyrstinne Charlene blitt rammet av en infeksjon i nese, øre og halsregionen, noe som betyr at hun ikke får reise hjem, lyder det i en pressemelding fra fyrstepalasset i Monaco.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure daværende kjæreste Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Redder neshorn

Dette er andre gangen på to måneder at fyrstinnen har tatt turen til Sør-Afrika. For to måneder siden reiste hun nemlig for å overvære begravelsen av Goodwill Zwelithini, konge av Zulu-nasjonen.

Han døde 12. mars som følge av diabeteskomplikasjoner, og ble 72 år gammel.

Nå er hun altså tilbake i hjemlandet. 21. mai, to dager før hun egentlig skulle være til stede under Formel 1-løpet, publiserte 43-åringen et bilde av seg selv og et neshorn på Instagram.

Den har fått hornene fjernet på en smertefri måte, i et forsøk på å holde krypskyttere unna. Som kjent blir neshorn drept for hornene sine.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Tvillingforeldre

At fyrstinnen ikke får reise hjem til Monaco med det første, betyr også at hun må være borte fra tvillingene Jacques og Gabriella.

Albert og Charlene har for vane å holde seg tause om barna, men fyrsten lettet nylig på sløret om smårollingene. Det gjorde han i et sjelden intervju med det nylanserte bladet People Royals.

I intervjuet røpet Albert at Jacques er mer sjenert og rolig enn søsteren, men påpekte at han kan finne på noen morsomme skøyerstreker. Prinsesse Gabriella ble beskrevet som mer utadvendt og pratsom.

- Hun er en karakter som elsker å danse og synge. Hun har ingen nerver når det kommer til å stå foran folk, sa han.

Fyrsten påpekte også at de ikke har et ønske om at tvillingene skal være for mye i rampelyset.

- Det er noe vi bestemmer oss for fra tid til annen, slik at det forblir noe spesielt for dem, la han til.

LES OGSÅ: Overrasket med privat familiebilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer