Den svenske kongefamilien:

Rammet av økonomiske utfordringer

Lommeboka er angivelig ikke så fyldig som før, grunnet coronapandemien.

OVERDÅDIG: Som følge av coronapandemien har det svenske kongehuset mistet betydelige inntekter. Her er landets kronprinsessepar avbildet i anledning sin bryllupsdag nylig, på Haga slott. Foto: Elisabeth Toll, Kungl. Hovstaterna
OVERDÅDIG: Som følge av coronapandemien har det svenske kongehuset mistet betydelige inntekter. Her er landets kronprinsessepar avbildet i anledning sin bryllupsdag nylig, på Haga slott. Foto: Elisabeth Toll, Kungl. Hovstaterna Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er vant til å se kongefamilier med fine antrekk i vakre, høytidlige omgivelser, tilsynelatende ubekymret for hvor mye penger som finnes i sparegrisen. De kongelige kan likevel ikke skjerme seg mot coronapandemien som fremdeles herjer verden over.

Nå skal nemlig kongefamilien i vårt naboland ha mindre å rutte med som følge av coronakrisen, ifølge Svensk Damtidning.

Ifølge SVT har covid-19 påvirket det svenske kongehusets turistinntekter betraktelig. På et vanlig år legger turistene igjen rundt 105 millioner svenske kroner når de besøker de kongelige slottene, tilsvarende 109,5 millioner norske kroner.

Nå får kong Carl Gustaf (74) og dronning Silvia (76) imidlertid «bare» inn 27 millioner svenske kroner, tilsvarende 28 millioner norske kroner.

Ber om hjelp

Til Svensk Damtidning forteller økonomisjef Jan Lindman at lommeboka ikke er så fyldig som før for den svenske kongefamilien. Særlig ikke for den delen av virksomheten som gjelder slottsvisningene og parkene.

- Vi ser en kraftig negativ effekt, ettersom besøksantallet minker kraftig, sier Lindman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer