Rammet av ny karantene-utfordring

Durek Verrett rekker såvidt å ta «lovlig» del i julefeiringen på Skaugum - hvis han skal dit.

CORONA-LOGISTIKK: Restriksjonene som følge av den pågående pandemien, sørger for at Durek såvidt unngår å sitte alene på julaften. Foto: Splash News
CORONA-LOGISTIKK: Restriksjonene som følge av den pågående pandemien, sørger for at Durek såvidt unngår å sitte alene på julaften. Foto: Splash News Vis mer
Publisert

Tross de mange utfordringene vi har stått overfor i år, er julefreden i ferd med å senke seg over landet. Også i de kongelige rekker forberedes juleselskapene for fullt, før kohortene skal samles etter alle kunstens regler.

Tirsdag opplyste Slottet at kongeparet skal feire jul (julaften og 1. juledag), hjemme hos kronprinsparet på Skaugum. Her skal kongeparets «barn og barnebarn» være til stede, opplyses det i en pressemelding til NTB.

Selv om prinsesse Märtha Louises (49) kjæreste, Durek Verrett (46), ikke er nevnt med navn på invitasjonslisten, er det grunn til å tro at han også skal ta del i selskapene.

Risikerte å bli kastet ut

Se og Hør er kjent med at Durek befinner seg på norsk jord i skrivende stund. Forrige uke holdt han også en livesending til sine Instagram-følgere fra Märthas hjem i Lommedalen, avslørt av bakgrunnen, der han sendte hilsener og varme ord til sine mange tilhengere.

LIVE FRA MÄRTHA: Durek Verrett holdt en direktesending fra Lommedalen torsdag forrige uke. Foto: Skjermdump fra Instagram
LIVE FRA MÄRTHA: Durek Verrett holdt en direktesending fra Lommedalen torsdag forrige uke. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Verken prinsessen eller de tre barna var å se i internettsendingen, og det er det trolig flere grunner til. Durek er nemlig i innreise-karantene fram til lille julaften, og rekker såvidt julefeiringen med kongefamilien.

Den eksentriske 46-åringen ble nemlig «tvunget» på en snarvisitt til hjemlandet USA tidligere i vinter, som følge av hans tre måneder lange turistvisum i Norge hadde gått ut.

Hadde Durek blitt værende i landet utover innvilget besøksperiode, kunne han risikert å bli kastet ut av landet. For å søke om nytt visum måtte han derfor forlate Schengen-området, søke på nytt og få innvilget forlengelse - før han kunne returnere til sin kjære med papirene i orden.

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslører Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vår kongehusekspert svarer på om det i framtiden er mulig at Durek blir prins av Norge. Vis mer

Må unngå nærkontakt

Nå er altså den kjente sjamanen tilbake på norsk jord, men får verken ha nærkontakt med prinsesse Märtha eller hennes tre barn, Maud Angelica (17), Leah Isadora (15) eller Emma Tallulah (12).

Durek ankom søndag med fly fra Amsterdam til Gardermoen. Ettersom Norge håndhever strenge coronaregler for tilreisende fra røde land, betyr det ifølge covid-19-forskriftene at Durek egentlig måtte ha tilbrakt 10 dager på karantenehotell.

Samme dag som sjamanen landet, endret imidlertid regjeringen forskriften, slik at man kunne unngå karantenehotell. Dette om man kunne dokumentere egnet oppholdssted med enerom, tilgang til eget bad, eget kjøkken eller matservering. Man må også unngå all nærkontakt med andre, står det.

Norge har valgt å håndheve karantenereglene strengt, og brudd på karantenen straffes med bøter opp til 20 000 kroner. For å unngå dette kan Durek verken gi «bonusbarna» eller kjæresten en eneste klem, og han får heller ikke dele soverom med Märtha før natt til julaften.

Ifølge Folkehelseinstituttets oversikt over covid-smitte på flyavganger til og fra Norge, er det - etter det Se og Hør kjenner til - så langt ikke oppdaget noen tilfeller av covid på Dureks flygning. Heldigvis.

JOBB: Durek Verrett, også kjent som sjaman Durek, annonserte på sin Instagram-konto at han vil starte i en ny TV-jobb. Bilder fra CBS. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Annerledes jul

Da Durek ankom Norge i forkant av prinsesse Märthas 49-årsdag i midten av september, flyttet prinsesse Märthas tre barn ut av sitt hjem i Lommedalen - og Durek inn. Se og Hør har tidligere avslørt at barna blant annet bodde hjemme hos kronprinsesse Mette-Marit (47) og kronprins Haakon (47) på Skaugum under deler av karanteneperioden, mens prinsesse Märtha og Durek var alene i det store huset i Lommedalen.

Det er nærliggende å tro at så er tilfelle under denne karanteneperioden, også.

Kongefamiliens jul i blir i år annerledes enn normalt. Vanligvis veksler prinsesse Märtha og kronprins Haakon, med sine respektive familier, på feire jul sammen med kongeparet på Kongsseteren. I år som skal som nevnt alle samles på Skaugum.

JULEKLARE: Kongefamilien har fått unnagjort årets julefotografering, i år med tidsriktig avstand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
JULEKLARE: Kongefamilien har fått unnagjort årets julefotografering, i år med tidsriktig avstand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Årets romjul vil kongeparet riktignok tilbringe på Kongsseteren, mens kronprinsfamilien drar opp til hytta si i Uvdal.

Ettersom det i julen er ett år siden Ari Behn gikk bort, vil trolig familien også besøke Aris grav på Vår Frelsers gravlund, i løpet av høytiden.

Se og Hør har vært i kontakt prinsesse Märthas manager, Carina Scheele Carlsen, som ikke ønsker å kommentere hvem som for tiden oppholder seg i Lommedalen - eller si noe om julefeiringen.

LES OGSÅ: Delte første bilde etter avsløringen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer