Dronning Elizabeth:

Rakk ikke frem

Sånn var dagen dronningen døde. Flere av de nærmeste nådde ikke frem i tide.

STORFAMILIEN: Store deler av kongefamilien samlet før både prins Philip og dronning Elizabeths død. Foto: Hugo Philpott/UPI/Shutterstock/NTB
STORFAMILIEN: Store deler av kongefamilien samlet før både prins Philip og dronning Elizabeths død. Foto: Hugo Philpott/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

8. september gikk britenes lengstsittende monark, dronning Elizabeth, bort. Hun døde på Balmoral i Skottland, et av hennes favorittsteder. Hun ble 96 år gammel og var regent i Storbritannia i hele 70 år, og hennes dødsfall har etterlatt mange i sorg.

Spesielt vanskelig har det vært for hennes nærmeste familie. Torsdag ble hennes dødsattest offentliggjort, og dronningen gikk bort litt over tre timer før dødsfallet ble annonsert.

Det var ikke alle i familien som rakk å komme frem til Balmoral for å ta et siste farvel med sin kjære matriark. Blant annet skal prins William (40), prins Andrew (62), prins Edward (58) og hans kone hertuginne Sophie (57) ha vært på vei, skriver Standard.

Slik skal dagen ha sett ut:

GÅTT BORT: Storbritannias lengstsittende monark ble 96 år gammel. Slik var hennes liv. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Døde 15.10 lokal tid

12.32 lokaltid delte Buckingham Palace en uttalelse om at leger var bekymret for dronningens helse. Hun var på det tidspunkt under medisinsk overvåkning og det ble meldt om at hun hadde det komfortabelt.

På dette tidspunkt bestemte prins William seg for å reise til Balmoral. 12.45 annonserte Clarence House at nåværende kong Charles (73) og dronning Camilla (75) hadde reist til dronning Elizabeth.

Mens William, Andrew, Edward og Sophie var i flyet på vei til Balmoral gikk dronningen bort, klokken 15.10.

40 minutter senere skal flyet med familiemedlemmene ha landet.

SJOKK: Da vi var på premieren til «71 grader nord kjendis», fikk vi vite at dronning Elizabeth var død. Slik reagerte kjendisene. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Charles blir konge

Tre timer og 20 minutter senere annonserte Buckingham Palace at dronningen hadde gått bort.

«Dronningen døde fredfullt på Balmoral i ettermiddag», skrev de.

Litt etter klokka syv uttalte dronningens eldste sønn seg.

«Dette er et øyeblikk av dyp sorg for meg og alle i min familie. Vi sørger dødsfallet til en elsket regent og en høyt elsket mor», sa Charles.

07.25 bekrefter Clarence House at Charles skulle bli konge, bare et kvarter etter statsminister Liz Truss uttalte «God save the King».

LES OGSÅ: Vil ansette familiemekler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer