- Ragnhild ville ikke innrømme at det gikk mot slutten

Kong Harald om sitt siste møte med storesøsteren.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kong Harald var i dag til stede under åpning av vandreutstillingen «Den lengste reisen» ved Glåmdalsmuseet i Elverum.

Utstillingen omhandler den norske kongefamiliens flukt under andre verdenskrig. Sammen med nå avdøde prinsesse Ragnhild dro kong Harald til Sverige, og søsknene tok farvel med daværende kronprins Olav og kong Harald i Elverum.

Prinsesse Ragnhild sovnet stille inn forrige søndag, og nærværet under dagen utstilling er kong Haralds første offisielle oppdrag etter søsterens død.

Pressen møtte naturlignok mannsterke på utstillingen , og det var en høytidelig, men fattet konge, som ble vist rundt på utstillingen. 

Til Seoghør.no fortalte kongen om sitt siste møte med storesøster Ragnhild som fant sted ved familien Lorentzens landssted på Oustøen i Oslofjorden i sommer.

- Vi møttes på deres landssted, hvor vi mer eller mindre tok farvel. Hun ville ikke selv innrømme det, men det var nokså klart for oss andre at det var siste gang vi møttes, fortalte en beveget kong Harald.

Dødsfallet har naturligvis gått sterkt inn på kongen og hans familie, og selv om Ragnhild var eldst i søskenflokken er det alltid vondt å miste et kjært familiemedlem. 

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  - Prinsesse Ragnhild var helt klar i hodet til det siste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer