Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

Punget ut for lekehus

Kronprinsesse Victoria sparte ikke på ei krone da det lille, røde huset måtte pusses opp.

HAGA SLOTT: Kronprinsesse Victoria og familien har bodd på Haga slott de siste elleve årene. Foto: Shutterstock/NTB
HAGA SLOTT: Kronprinsesse Victoria og familien har bodd på Haga slott de siste elleve årene. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Da kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) giftet seg i 2010, mottok de Haga slott i gave fra den svenske regjeringen. Paret har sammen med sine to barn prinsesse Estelle (9) og prins Oscar (5) bodd der siden.

Tidligere har det blitt kjent at slottet har vært gjennom både oppussing og oppgradering for nærmere 40 millioner kroner.

Det var imidlertid en annen detalj på tronarvingens tomt som måtte oppgraderes. Et rødt, lite lekehus hadde nemlig stått så å si urørt siden midten av 1900-tallet.

Tidligere har lekehuset blitt brukt av Victorias far og tanter, men det skal altså ha vært i dårlig stand da 44-åringen og familien flyttet inn.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Lekehus

Ifølge Svensk Damtidning punget de i 2016 også ut for å renovere det gamle lekehuset. Faktisk skal det være snakk om 117 000 svenske kroner for å pusse det opp.

Åsa Carlberg, pressesekretær i Statens Fastighetsverk, forteller til den svenske avisa at det kostet å skulle bevare lekehuset som det alltid har sett ut. Hun forteller også at det lille huset er fredet.

SPESIELT LEKEHUS: Prinsesse Estelle utenfor det aktuelle lekehuset i 2015. Foto: Kate Gabor/Kungahuset
SPESIELT LEKEHUS: Prinsesse Estelle utenfor det aktuelle lekehuset i 2015. Foto: Kate Gabor/Kungahuset Vis mer

I tillegg til lekehuset og 1550 kvadratmeter innendørs, har Haga slott et stort uteområde som kronprinsessefamilien kan boltre seg på.

Det «lille» slottet ble opprinnelig bygget av den svenske kongen Gustav IV Adolf på starten av 1800-tallet, og er bygget i italiensk villastil. Slottet er også tilknyttet et stort parkanlegg som er åpent for allmenn ferdsel.

Ifølge Stylebook har kronprinsessefamilien 25 av rommene til privat bruk, og disse rommene ligger i de øvre etasjene. Første etasje er hovedsakelig forbeholdt representasjon og offentlige oppdrag.

LES OGSÅ: - Jeg sjekker ikke opp kona di

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer