Hertugparet av Sussex:

Punger ut for drømmehjemmet

Meghan og Harry pusser opp huset for millioner.

PÅ FLYTTEFOT: Til våren flytter hertuginne Meghan og prins Harry inn på Frogmore Cottage som er et mindre hus beliggende på eiendommen til Frogmore House (avbildet). Men først må huset renoveres. Foto: NTB Scanpix
PÅ FLYTTEFOT: Til våren flytter hertuginne Meghan og prins Harry inn på Frogmore Cottage som er et mindre hus beliggende på eiendommen til Frogmore House (avbildet). Men først må huset renoveres. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen måneder tilbake ble det kjent at prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) er på flyttefot, og at den kongelige duoen etter planen skal flytte inn på Frogmore Cottage i Windsor etter at deres første barn blir født til våren.

- Windsor er et veldig spesielt sted for det kongelige paret, og de er takknemlige for at deres offisielle bolig vil være akkurat her, het det i en pressemelding fra Kensington Palace.

Frogmore Cottage har vært i den britiske kongefamilien siden 1680, og hertugparet skal ha fått eiendommen i gave fra dronning Elizabeth (92).

Huset har ifølge Us Weekly blitt brukt som et hovedkvarter for ansatte ved det britiske kongehuset, og nettstedet skriver at det for tiden gjøres store endringer på eiendommen - både for å gjøre Frogmore Cottage til et hjem, men også for å bedre sikkerheten.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Enorm prislapp

The Times skrev nylig at eiendommen, som ligger i nærheten av Windsor Castle, skal gjøres om fra fem mindre leiligheter til et stort familiehjem. Prislappen for renoveringen skal ligge på svimlende 41 millioner norske kroner.

Summen skal blant annet innebære byggingen av en miljøvennlig energienhet, som koster om lag 650 000 kroner. Denne vil varme opp huset og gi tilgang på varmtvann.

FROGMORE: Til våren flytter Meghan og Harry flytter til et hus tilknyttet Frogmore House (avbildet) i Windsor. Frem til da skal huset pusses opp og få forbedret sikkerheten. Foto: NTB Scanpix
FROGMORE: Til våren flytter Meghan og Harry flytter til et hus tilknyttet Frogmore House (avbildet) i Windsor. Frem til da skal huset pusses opp og få forbedret sikkerheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg skal det være planlagt å sette inn flere ildsteder og trapper - mens de originale gulvene i huset skal beholdes.

BRYLLUP: Flere kjendiser er invitert til bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. Oprah Winfrey og Beckham-familien er blant flere store navn på gjestelista. Video: AP Vis mer

Plass til familieliv

Da nyheten om at hertugparet skulle flytte ble kjent, kunne en kilde fortelle til Us Weekly at Harry og Meghan trengte mer plass, ettersom de snart blir foreldre.

Kilden kunne også fortelle at det ville blitt trangt om plassen om duoen skulle blitt boende i Nottingham Cottage på Kensington Palace, der de bor i dag.

- Frogmore Cottage er mye større enn Nottingham Cottage. Nå får de ti soverom, mens de tidligere har hatt to, uttalte nettstedets innsidekilde.

I tillegg vil Meghan og Harry få et eget barneværelse, treningsrom og yogastudio i sitt nye hjem - som tidligere har vært bebodd av kongeligheter som dronning Charlotte og datteren til dronning Victoria, prinsesse Helene.

Ifølge Us Weekly blir skattepenger brukt på bevaringsarbeidet rundt eiendommen, mens paret selv betaler for oppussing og renovering av huset.

KENSINGTON PALACE: For tiden bor Meghan og Harry i en leilighet på eiendommen til Kensington Palace (avbildet), der også hertuginne Kate og prins William bor. Foto: NTB Scanpix
KENSINGTON PALACE: For tiden bor Meghan og Harry i en leilighet på eiendommen til Kensington Palace (avbildet), der også hertuginne Kate og prins William bor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Hemmelig» hytte

Meghan og Harrys nye hjem ligger vest for London, og det er også der duoen ble erklært for rette ektefolk 19. mai i fjor.

Nylig ble det kjent at hertugparet like før bryllupet signerte en toårig kontrakt på et gårdshus i Oxfordshire, og at de derfor har hatt flere boliger tilgjengelig for bruk det siste året.

Ifølge Daily Mail skal Meghan og Harry foretrekke dette huset, som går under navnet Cotswold Farmhouse, fremfor sitt nåværende hjem. Etter det tabloidavisen erfarer vil den kongelige duoen beholde eiendommen når de flytter til våren.

Cotswold Farmhouse er et historisk hus som ble bygget på 1800-tallet. Det er fire soverom i hovedhuset, samt et gjestehus med to soverom.

BRYLLUP: Like før prinsebryllupet i mai, signerte prins Harry og hertuginne Meghan leiekontrakt på en hytte i Oxfordshire. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUP: Like før prinsebryllupet i mai, signerte prins Harry og hertuginne Meghan leiekontrakt på en hytte i Oxfordshire. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Huset skal ha en verdi på i overkant av 27 millioner norske kroner.

Meghan og Harry skal allerede ha arrangert flere sammenkomster i huset, der blant andre George (57) og Amal Clooney (40) og Serena Williams (37) har vært blant navnene på gjestelisten.

Hovedhuset har to kjøkken, og med vinduer fra gulv til tak kan paret nyte utsikten over landsbygda. Utendørs er det god plass til å underholde gjester.

Også i nærområdet er det gode muligheter for sosialt samvær, da Soho Farmhouse og en rekke andre kjendishytter ligger i samme område. Blant annet har David (43) og Victoria Beckham (44) et hus rett i nærheten.

LES OGSÅ: - Akkurat nå tenker jeg at det holder med ett barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer