Sarah Ferguson:

Prøvde angivelig å stoppe Fergie-invitasjon: - Nervepirrende

Ble invitert i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan. Buckingham Palace skal ha prøvd å stoppe invitasjonen.

NYTT INTERVJU: Sarah Ferguson ga nylig et nytt intervju. Skandalemakeren skaper overskrifter igjen. Foto: NTB Scanpix
NYTT INTERVJU: Sarah Ferguson ga nylig et nytt intervju. Skandalemakeren skaper overskrifter igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sjelden at medlemmer av verdens kongehus gir større intervjuer, og når de først gjør det, er det som regel i helt spesielle sammenhenger.

Hertuginnen av York, Sarah «Fergie» Ferguson (59), som tidligere var gift med sønnen til dronning Elizabeth (92), prins Andrew (58), skiller seg imidlertid kraftig ut der.

Hun gir nemlig stadig intervjuer, og nylig gjestet hun «Good Morning Britain» ifølge People.

59-åringen har stått for flere skandaler i det britiske kongehuset. Da eksempelvis prins William (36) og hertuginne Kate (36) giftet seg i 2011, sto ikke «Fergie» på gjestelista.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅPENHJERTIG: Sarah Ferguson gjestet «Good Morning Britain» onsdag denne uka. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: Sarah Ferguson gjestet «Good Morning Britain» onsdag denne uka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Takker dronningen

Det gjorde hun derimot i mai i år da prins Harry (34) fikk sin hertuginne Meghan (37). Buckingham Palace skal angivelig ha forsøkt å overtale Harry til å ikke invitere tanta si, men 34-åringen skal ha ønsket henne der, skriver People.

- Det var veldig snilt av dem, og jeg kan ikke takke dem nok. Det var nervepirrende, sier hun nå til «Good Morning Britain», ifølge nettstedet.

Mens Buckingham Palace angivelig skal ha forsøkt å fraråde Harry til å invitere «Fergie», påstår sistnevnte at dronningen skal ha gjort alt i sin makt for at 59-åringen skulle få komme.

- Jeg synes rett og slett at hennes majestet er en fantastisk kvinne. Hun er et ikon for landet og et av de fineste menneskene jeg noen gang har møtt. Hennes majestet går foran som et godt eksempel, og å inkludere meg var en vakker gest, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

VAR INVITERT: Da Meghan og Harry giftet seg var Sarah Ferguson en av gjestene. Det var hun ikke da William og Kate giftet seg i 2011. Foto: NTB Scanpix
VAR INVITERT: Da Meghan og Harry giftet seg var Sarah Ferguson en av gjestene. Det var hun ikke da William og Kate giftet seg i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Godt eksempel for døtrene

Ferguson har antakelig innsett selv at hun tidligere har skapt hodebry for kongehuset med sine mange skandaler, men hevder likevel at dronningen liker henne godt.

- Hennes majestet har kjent meg fra jeg var ung og uskikkelig. Jeg kan ikke takke henne nok for å være så lojal mot meg.

I samme intervju forteller hertuginnen, som beholdt tittelen sin etter skilsmissen, at hun oppfordrer sine to døtre, prinsesse Beatrice (30) og prinsesse Eugenie (28), til å være seg selv.

- De kan lære av mine skandaler, sier hun lattermildt.

Saken fortsetter nedenfor.

- VÆR DERE SELV: Sarah Ferguson håper døtrene, prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie, lærer av hennes feil. Foto: NTB Scanpix
- VÆR DERE SELV: Sarah Ferguson håper døtrene, prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie, lærer av hennes feil. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skandalemaker

Stemningen mellom Ferguson og flere fra den britiske kongefamilien har vært betent etter at hun i 2010 tilbød å selge tilgang til sin tidligere ektemann, prins Andrew.

Hertuginnen havnet dette året i sin - så langt - største skandale da hun ble rundlurt av magasinet News of the World. I samtalen, som er filmet av avisas undercover-journalister, ber Ferguson om 40 000 dollar i kontanter. I tillegg ber hun tilsynelatende om at 500 000 pund overføres til hennes bankkonto.

Avisas journalister møtte Sarah Ferguson flere ganger, under dekke av å være indiske forretningsmenn. I bytte mot pengene skal hun ha lovet dem en introduksjon til prins Andrew. Eksmannen arbeidet da som ubetalt spesialutsending for den statlige etaten UK Trade & Investment.

Saken fortsetter nedenfor.

PRINSESSER: Sarah har døtrene Beatrice og Eugenie sammen med prins Andrew. Her sammen med barna i 1998. Foto: NTB Scanpix
PRINSESSER: Sarah har døtrene Beatrice og Eugenie sammen med prins Andrew. Her sammen med barna i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Godt forhold med eksen

Hun la seg paddeflat da dette ble offentliggjort. Likevel virker det ikke å ha forverret forholdet med eksmannen.

- Vi er verdens lykkeligste skilte par. Vi er skilt med hverandre, ikke fra hverandre, har hun uttalt til Daily Mail.

- Vi står opp for hverandre, vi slåss for hverandre. Vi har fullverdig respekt for hverandres posisjoner og tanker, og vi hører på hverandre. Barna våre lytter også. Og vi sitter rundt bordet og drikker te sammen på ettermiddagen. Det er en viktig del av livene våre, forklarte hertuginnen.

GODT FORHOLD: Sarah og prins Andrew har et godt forhold til tross for at de er skilt. Her sammen i 2015. Foto: NTB scanpix
GODT FORHOLD: Sarah og prins Andrew har et godt forhold til tross for at de er skilt. Her sammen i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

På spørsmål om de to skal gifte seg igjen, svarte hun at de er lykkelige med det de har nå og at de bruker tid på å la hverandre blomstre.

Dersom de to hadde funnet tilbake til hverandre igjen, og giftet seg for andre gang, hadde det vært historisk i kongelig sammenheng.

Prins Andrew har støttet ekskona gjennom alle skandalene opp igjennom. Paret bor sammen på Andrews eiendom, og de eier også et chalet i Sveits sammen. Offisielt bor de sammen for barnas skyld.

ENGLAND: Prinsesse Eugenie, datter av prins Andrew og Sarah Ferguson og barnebarn av dronning Elizabeth, gifter seg med Jack Brooksbank på Windsor Castle i dag. Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg trodde det var prinsesse Charlotte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer