HVETEBRØDSMÅNEDER: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria befinner seg nå på hemmelig sted, og har ingen planer i kalenderen før 21. august.  Foto: SCANPIX
HVETEBRØDSMÅNEDER: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria befinner seg nå på hemmelig sted, og har ingen planer i kalenderen før 21. august. Foto: SCANPIX Vis mer

Prøvde å snike seg bort fra sin egen fest

Har de rundlurt pressen de også?

SEHER.NO: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har nå startet sin bryllupsreise, og befinner seg nå på et hemmelig sted.

Men det er ikke det eneste hemmelighetskremmeriet fra det nygifte paret. For ved tretiden natt til søndag, forlot de bryllupsfesten på slottet i smug for de andre gjestene.

- De forsøkte å være hemmelighetsfulle, men det går ikke an å være hemmelighetsfulle på et slott. Plutselig tok de hverandre i hendene og forsvant ned trappen. Da forstod alle at det var på tide å vinke dem av gårde, sier operasangeren Malene Ernman til Aftonbladet.

Hoffekspert Roger Lundgren tror paret neppe klarer å holde sitt reisemål hemmelig lenge.

- Når de har et så offentlig bryllup må de få tid for seg selv. Men det kreves en enorm planlegging for at de skal lykkes å holde hvetebrødsdagene hemmelige. Så raskt de lander på en flyplass, vil det bare ta en time før fotografene er etter dem, sier han til avisen.
   
Da kongen, dronningen og Carl Philip forlot Drottningholms slott sammen med en håndfull bryllupsgjester etter en brunch søndag formiddag, var Victoria og Daniel ikke å se.

- Det er bare en liten krets som vet hvor de skal, og de har gjort alt for å unngå lekkasjer, mener Lundgren.


Det antydes nå at de to vil nyte ferien til fulle, og det er allerede klart at Victoria ikke kommer til å være tilstede for den tradisjonelle feiringen av sin egen fødselsdag 14. juli. Det er første gang siden hun var ett år, at hun ikke deltar. Og Victoria, som i juli blir 33 år, skal heller ikke flytte inn på nyrenoverende Haga Slott før tidligst i august. I slottets kalender er Victorias første oppdrag 21. august.

Dermed kan det se ut som hvetebrødsdagene, som tradisjonelt sett varer en måned, er utvidet til det dobbelte for de kongelige.

- Det er eksempler på veldig lange bryllupsreiser for de kongelige. Det kan være en spesiell reise de foretar seg. Da daværende kronprins Harald og Sonja giftet seg i 1968, hadde de en veldig lang reise fordi den skulle ende i OL i Mexico, der Harald skulle delta. De dro til Sør-Amerika der de var lenge, før de dro videre til de olympiske leker, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland.

Han er slettes ikke sikker på at kronprinsesse Victoria og Daniel nå befinner seg i utlandet.

- Selv om sannsynligheten er ganske stor for at paret er i utlandet, behøver de ikke nødvendigvis være på et eksotisk reisemål. Selv i vår tid har disse mange gode venner med store eiendommer. Og kommer de seg først til utlandet, kan de leve i skjul ganske lenge. Victorias foreldre, har vi i etterkant fått høre at tilbrakte bryllupsnatten på et hemmelig sted i Sverige i en privat hytte. Eieren har seinere fortalt at da han kom til hytten helgen etter sto brudebuketten i et vannglass med et lite kort der det sto «takk for hjelpen, Sylvia».

Men også blant de norske kongelige har det vært tradisjon med å lure pressen på bryllupsnatta.


- Før Harald og Sonja dro på ferie lurte de pressen ved å kle seg ut i hverdagsantrekk og kom seg i land fra kongeskipet, og tilbragte faktisk de første dagene i den norske fjellheimen. Mette-Marit og Haakon lurte også alle da de iløpet av natten tok bil til Danmark og videre til Tyskland før de dro videre til USA, der de tilbragte mesteparten av bryllupsreisen. De var jo blant annet på Long Island 11. september 2001, og fikk på den måten definitivt en uforglemmelig bryllupsreise, sier Totland.

- Det som er sikkert er at det nå er et kongelig par som er på bryllupsreise, og da vil også de landene de besøker være informert. Jeg håper de får en fin bryllupsreise, og håper selvsagt vi får de første bildene av dem på reisen, sier Se og Hørs hoffreporter til Seher.no.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Elskede jeg er så stolt