Hertuginne Meghan og prins Harry:

Private bryllupsbilder på avveie

Hertugparets bryllupsfotograf har blitt hacket – nå spres private bilder av Meghan og Harry på nett.

BILDER PÅ AVVEIE: Private bilder fra hertugparets bryllupsfeiring sirkulerer nå på nett. Foto: NTB Scanpix
BILDER PÅ AVVEIE: Private bilder fra hertugparets bryllupsfeiring sirkulerer nå på nett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

19. mai i fjor giftet hertugparet prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) seg i en storslått seremoni i Windsor utenfor London. Hele verdens øyne var rettet prinsen og hans amerikanske skjønnhet.

Nå har paret vært gift i godt over et år, og for en knapp måned siden ble de også foreldre til sitt første barn, da lille Archie kom til verden.

Ved store øyeblikk som bryllup og fødsler er det vanlig å forevige minnene med fotoapparatet – og de kongelige er intet unntak.

Nå kommer det frem at hertugparets fotograf under bryllupsfeiringen i mai i fjor, Alexi Lubomirski (43), skal ha blitt hacket. Det skriver The Sun.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle giftet seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Dermed skal hundrevis av hertugparets private bilder fra den store dagen angivelig ha blitt spredd i sosiale medier, blant annet på Twitter og bildedelingstjenesten Instagram, ifølge avisa.

Hundrevis av bilder

Det var fotografen selv som ble varslet om hackingen og de stjålne bildene. Hertugparet har benyttet Lubomirski som fotograf ved en rekke anledninger tidligere, og det var også han som tok forlovelsesbildene av paret på Frogmore House i desember 2017.

FOTOGRAFEN; Meghan og Harry har brukt Lubomirski som fotograf en rekke ganger før. Han tok også forlovelsesbildene av paret. Foto: NTB Scanpix
FOTOGRAFEN; Meghan og Harry har brukt Lubomirski som fotograf en rekke ganger før. Han tok også forlovelsesbildene av paret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slottet skal umiddelbart ha reagert for å hindre spredning av bildene – men da var mange av hertugparets private bryllupsbilder allerede lekket og spredd i sosiale medier.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak hackerangrepet. Ifølge en kilde nær kongefamilien skal bildene først ha blitt hacket, for deretter å bli spredt videre.

Selve hackerangrepet skal ha skjedd i september i fjor, men det er først den siste måneden at Meghan og Harrys private bryllupsbilder har spredd seg på internett.

Det skal ha blitt satt i gang en intern etterforskning etter at hackerangrepet ble oppdaget, men politiet skal ikke ha blitt koblet inn i saken, forteller kilden.

FLOTTE BILDER: Dette er blant bildene fotografen har tatt av hertugparet. Legg merke til forlovelsesringen. Foto: NTB Scanpix
FLOTTE BILDER: Dette er blant bildene fotografen har tatt av hertugparet. Legg merke til forlovelsesringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble foreldre

Blant bildene av hertugparet av Sussex som nå sirkulerer på nett, viser et av dem Meghan som holder i kinnene til prinsen, mens han har øynene lukket. Det var kun tre offisielle brudebilder som ble publisert av det britiske slottet etter den store dagen, men nå florerer det mange bilder på internett.

Til tross for den ubehagelige opplevelsen det må ha vært for hertugparet å få private bilder spredd på internett, har prinsen og hertuginnen all grunn til å smile om dagen,

FØDSEL: Mandag 6. mai kom endelig babyen til Prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex til verden. Video: NTB Scanpix Vis mer

6. mai i år ble de nemlig foreldre til sitt første barn sammen, da den lille gutten Archie så dagens lys. Nyheten delte de selv på Instagram.

– Vi er glade over å annonsere at hertugparet av Sussex ønsket sitt første barn velkommen i morgentimene 6. mai 2019. (...) Både hertuginnen og babyen er sunne og friske, og paret takker for all gleden og støtten i denne spesielle tiden i livene deres. Flere detaljer vil bli delt i de kommende dagene, skrev de under bildet.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Møtte pressen

Det var en svært stolt prins Harry som 6. mai møtte pressen og overbrakte den gledelige nyheten om at Storbritannias kongefamilie hadde fått et nytt medlem. To dager etter fødselen viste Harry og Meghan frem hjerteknuseren, som er nummer syv i arverekken til den britiske tronen.

– Det er magisk og ganske flott, og nå har jeg verdens to beste karer her, så jeg er skikkelig lykkelig, sa hertuginne Meghan stolt da de møtte pressen, og la til:

– Han har det søteste temperamentet. Han er så rolig. Han har vært som en drøm, så det har vært noen spesielle dager.

Ektemannen fulgte opp:

– Alle sier at babyer endrer seg masse på to uker. Utseendet hans endrer seg hver dag. Det er skikkelig flott. Vi er glade for å ha denne lille lykkeklumpen her.

LES OGSÅ: Slik vil de unngå ny dødsulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer