Privat formue på 300 mill

Han er Europas fattigste konge, men har likevel til smør på brødet om Norge skulle bli republikk.

VERDIFULLT SKIP: Kongeskipet Norge er i Kongens eie, i motsetning til Slottet. Foto: SVEND AAGE MADSEN
VERDIFULLT SKIP: Kongeskipet Norge er i Kongens eie, i motsetning til Slottet. Foto: SVEND AAGE MADSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det norske kongehuset er rangert som det fattigste i Europa. Det seriøse tidskriftet EuroBusiness har beregnet at kongen har en privatformue på rundt 1,75 milliarder kroner. I deres regnestykke ligger innbakt eiendommer i London for 450 millioner kroner.

Kongen og staben rundt ham benekter at det finnes slike eiendommer i hans eie, så derfor er kong Harald private formue langt lavere, og da ligger han i alle fall på et absolutt bunnivå i europeisk målestokk.

Dette kommer fram i et større reportasjeserie i Se og Hør, der bladet setter sølkelys på Kongens økonomi.

Men skulle Norge noen gang bli republikk, får nok kong Harald og hans familie ingen økonomiske bekymringer. Hans egne eiendommer og Kongeskipet gjør ham til en svært holden mann. Hadde kong Harald og dronning Sonja i dag solgt alle sine private eiendommer, aksjer, obligasjoner og verdigjenstander, ville de trolig ha sittet igjen med rundt 300 millioner kroner.

Men Slottet eies av Den norske stat - og ville trolig blitt overtatt av en eventuell president, skriver Se og Hør i en ny serie som omhandler kongefamiliens økonomi.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer