Prinsesse Ingrid Alexandra

Prislappen vekker oppsikt

Prinsesse Ingrid Alexandras støvletter var svindyre.

EKSKLUSIVE: Prinsesse Ingrid Alexandra droppet bunaden i kusinens konfirmasjon, og stilte heller i kort kjole fra Zara og eksklusive støvletter fra Gabriela Hearst. Kåpe fra Filippa K og veske fra Maria La Rosa. Foto: Andreas Fadum.
EKSKLUSIVE: Prinsesse Ingrid Alexandra droppet bunaden i kusinens konfirmasjon, og stilte heller i kort kjole fra Zara og eksklusive støvletter fra Gabriela Hearst. Kåpe fra Filippa K og veske fra Maria La Rosa. Foto: Andreas Fadum. Vis mer
Publisert

Prinsesse Märtha Louises yngste datter ble konfirmert 3. september, og kusine prinsesse Ingrid Alexandra (19) var selvskreven gjest.

Alle kongeparets barnebarn står hverandre nærme, og stiller opp for hverandre til både hverdag og fest.

I dette tilfelle var det var det som nevnt fest i familien, og tradisjonen tro til konfirmasjon stilte nesten alle damene i familien i bunad.

Søndag 3. september ble Emma Tallulah Behn konfirmert. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør/Shad Madian. Vis mer

Både konfirmanten Emma Tallulah Behn (14), dronning Sonja (86), kronprinsesse Mette-Marit (50), prinsesse Märtha Louise (51), Maud Angelica Behn (20) og Leah Isadora (18) hadde hentet fram det tradisjonsrike plagget denne store dagen. Mens Ingrid, som jo har flere bunader hjemme i skapet, denne gangen valgte en helt annen look.

Stiv pris

Blant annet hadde prinsessen på seg et par iøynefallende støvletter, som viser seg å komme fra et av kronprinsessens favorittmerker Gabriela Hearst. Og ifølge Instagram-kontoen @royalfashionpolice, som har spesialisert seg på å identifisere kongelige antrekk, koster støvlettene hele 1715 amerikanske dollar - nesten 20 000 norske kroner!

- En nokså stiv pris fra en av Mette-Marits favorittdesignere. Dette antrekket har jo fått gjennomgå allerede, men jeg synes i alle fall det er fint å se at hun mikser dyrt med mer rimelig. Kjolen er fra Zara, og selv om «fast fashion» for så vidt ikke er noe å rope hurra for, er i alle fall prisen nokså overkommelig, sier mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, Ida Elise Eide Einarsdóttir, og fortsetter:

- Men ja, støvlettene er svindyre. Jeg håper i det minste vi får se at hun gjenbruker disse - mange ganger,

Det er den populære artisten Tix som har laget russelåta til russebussen Studio 23, som prinsesse Ingrid Alexandra er en del av. Låt: Tix / Universal Music Vis mer

Fått mye oppmerksomhet

Som Einarsdóttir påpeker har prinsessens antrekk fått mye oppmerksomhet. Selv sa hun følgende da bildene dukket opp:

- Det er liksom noe litt 70-talls over dette antrekket. Og hårbåndet er jo absolutt siste mote. Faktisk en av høstens store trender. Et noe annerledes valg, det må man vel kunne si, sier hun, og fortsetter:

- Jeg vil tro det var noen som satt kirkekaffen i halsen da hun dukket opp i dette midt i all bunadsstasen. Men på en måte er det litt forfriskende også, å se at hun går sine egne veier. Igjen bruker hun mammas veske. Det er godt å se at gjenbruk er i fokus også blant de kongelige. Det skulle jo faktisk bare mangle.

BLIKKFANG: Både prinsessens og Dureks antrekk i konformasjonen var iøynefallende. Foto: Andreas Fadum.
BLIKKFANG: Både prinsessens og Dureks antrekk i konformasjonen var iøynefallende. Foto: Andreas Fadum. Vis mer

Også i kommentarfeltet hos den allerede nevnte Instagram-kontoen @royalfashionpolice er det mange som kommer med sin mening om antrekket - og de er delte.

Ris og ros

Mens noen mener kjolen og støvlettene burde blitt «spart til en lørdagskveld på byen » eller til «Abba Voyage-konsert i London», er flere som synes det er gøy at hun leker seg med mote.

«Jeg elsker å se at den framtidige kvinnen har det så gøy med mote. Hun er virkelig en å følge med på», skriver en, mens en annen uttrykker seg slik:

«Jeg er ikke overbevist om hvite høye støvletter med krokodillemønster passer seg i kirken. Men hallo, hun er ung».

LES OGSÅ: Ingrid Alexandras eksklusive øredobber

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer