Prinsesse Haya:

Prinsessens telefon hacket av eksen

Prinsesse Haya har flyktet fra Dubai og eksmannen med barna.

SKITTEN SKILSMISSE: Prinsesse Haya har de siste to årene vært på flukt fra eksmannen sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Her utenfor retten i London i 2019. Foto: Aaron Chown/Pa Photos/NTB
SKITTEN SKILSMISSE: Prinsesse Haya har de siste to årene vært på flukt fra eksmannen sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Her utenfor retten i London i 2019. Foto: Aaron Chown/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

Eventyret om å være prinsesse har vært alt annet enn en drøm for prinsesse Haya bint al-Hussein (47) de siste årene.

Hun giftet seg nemlig med sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum (72) i 2004, men i 2019 skilte han seg i prinsessens uvitenhet, bare to måneder før hun skal ha tatt med seg barna og rundt 31 millioner pund og flyktet.

Ifølge magasinet Tatler skal flukten ha skjedd i frykt for eget liv, da ektemannen skal ha oppdaget en to år lang affære hun hadde med livvakten sin.

Avlyttet ekskona

Siden har prinsessen, som er datter av den avdøde kongen av Jordan og søster til den nåværende kongen, Abdullah II, oppholdt seg i Storbritannia sammen med barna.

Skilsmissen mellom prinsesse Haya og den styrtrike sjeiken er også ferdigstilt, men det betyr ikke at historien er lagt død.

LEVER I FRYKT: Prinsesse Haya har flyktet fra eksmannen sammen med deres to felles barn. Her var de fire i 2018. Foto: Steve Parsons/Pa Photos/NTB
LEVER I FRYKT: Prinsesse Haya har flyktet fra eksmannen sammen med deres to felles barn. Her var de fire i 2018. Foto: Steve Parsons/Pa Photos/NTB Vis mer

Flere utenlandske medier, deriblant BBC, har de siste dagene skrevet at sjeiken har fått hacket ekskonas telefon.

Det kom ifølge den britiske kanalen fram i høyesterett, hvor det også ble kjent at telefonene til Hayas advokater skal ha blitt avlyttet. Sjeiken ble dømt i høyesterett for å ha beordret hackingen.

Prinsessen har uttalt at hun følte seg jaktet på og hjemsøkt, mens sjeik Mohammed hardnakket nektet for å vite noe som helst om telefonhackingen.

Prinsessen skal også være livredd for at eksmannen skal forsøke å kidnappe deres to felles barn, Al Jalila (13) og Zayed (9)

KONGELIG STIKK: Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Kidnappet døtrene

I retten har nemlig Mohammed tidligere blitt anklaget for å ha kidnappet to av sine egne døtre fra et annet ekteskap, da de selv har forsøkt å flykte fra Dubai-lederen.

Retten mente da at sjeiken var medskyldig i å kidnappe de to døtrene - henholdsvis i år 2000, 2002 og 2018, ifølge BBC. De skal begge ha blitt hentet hjem under hver sine fluktforsøk.

Ifølge Radha Stirling, lederen av den frivillige organisasjonen Detained in Dubai, vet prinsesse Haya garantert at asyl er den eneste sikre utveien fra det kongelige palasset.

- Hun har all grunn til å frykte konsekvenser hvis hun skulle bli sendt tilbake til Dubai, har Stirling sagt, ifølge Business Insider.

- Hvis hun blir mishandlet, kan hun ikke gå til politiet; hvis hun vil ha skilsmisse, kan hun ikke gå til retten, fortsatte lederen.

LES OGSÅ: Røper detaljer om stjernens siste dager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer