Prinsesse Anne:

Prinsessens stue vekker oppsikt

Prinsesse Annes private hjem overrasker mange.

OVERRASKER: Flere fikk seg en overraskelse etter at prinsesse Anne viste frem sin hverdagslige stue. Flere mener at den minner mer om et vanlig hjem enn et kongelig. Foto: The Royal Family / Instagram
OVERRASKER: Flere fikk seg en overraskelse etter at prinsesse Anne viste frem sin hverdagslige stue. Flere mener at den minner mer om et vanlig hjem enn et kongelig. Foto: The Royal Family / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er vant til å se de kongelige i elegante klær omgitt av vakre omgivelser, enten det er i en herskapelig hage eller på et majestetisk slott som Buckingham Palace.

Britiske prinsesse Annes (70) hjem ser derimot ut til å ligne både ditt og mitt hjem.

Nylig postet den britiske kongefamilien nemlig et glimt av en nokså alminnelig stue på sin Instagram-konto.

Viser frem hjemmet

Her sitter Anne godt plassert i en oransje, blomstermønstret sofa med ektemannen Sir Timothy Laurence (65) ved sin side. Parets øyne var festet på TV-skjermen der de iakttok en rugbykamp mellom Skottland og England.

Datteren til dronning Elizabeth (94) er høy beskytter for Skottlands rugbylag.

Ifølge People tilbringer 70-åringen mye av tiden på residensen Gatcombe Park, så det er nærliggende å tro at stuen som er avbildet ligger der.

Prinsessens stue bærer preg av en hjemmekoselig stil med lysegrønne vegger, brunfargede hyller og skap, pyntegjenstander, stablede bøker og innrammede bilder.

Stuebordet er fylt med aviser og bøker. En hundeseng kan dessuten skimtes ved siden av TV-en.

HVERDAGSLIG: Prinsesse Anne viste nylig frem sin nokså alminnelige stue på Instagram. Foto: David Davies / NTB
HVERDAGSLIG: Prinsesse Anne viste nylig frem sin nokså alminnelige stue på Instagram. Foto: David Davies / NTB Vis mer

«Et ekte hjem»

Det er lite som antyder at det sjarmerende hjemmet tilhører et medlem av den britiske kongefamilien - og dette er det flere som har bitt seg merke i under kommentarfeltet.

«For en koselig TV-stue!», skriver en følger.

«Jeg elsker dette. Det ser ut som et ekte hjem, og ikke som en utstilling», kommenterer en annen.

«Dette kunne ha vært hvem som helst sitt hus. Elsker det», lyder det fra en tredje.

«Digger de stablede bøkene», deler en fjerde.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

- Jeg tror vi kan konstatere at interiør ikke er favoritt-interessen til prinsesse Anne. Hun er nok langt mer opptatt av å være ute i naturen og ri på hester, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, når hun ser bildet.

Vagle mener at stuen er et friskt pust.

- Det faktum at det blir lagt ut bilde derfra, sier jo også at hun ikke bryr seg om at folk ser «rotet» hennes. Det synes jeg rett og slett er befriende.

Glimt av kongelige hjem

Flere kongelige har gitt offentligheten en sniktitt i deres private hjem, spesielt nå under den pågående pandemien.

Hertuginne Camilla (73) viste frem hjemmekontoret sitt på herregården Birkhall i Skottland i april i fjor. 73-åringen satt ved pulten, omgitt av notater og en vase med blomster. I bakgrunnen kunne man spotte en hylle fylt med bøker og personlige fotografier.

Omtrent syv timers kjøretur unna, i Sandringham House, har prins William (38) og hertuginne Kate (39), også bydd frem litt av hjemmet. De har nemlig flere ganger hatt videosamtaler derfra under pandemien.

Også her hjemme har kong Harald (83) og dronning Sonja (83) overrasket med offisielle bilder av seg selv fotografert hjemmefra. De ble tatt i forbindelse med kongeparets 30 år på tronen i januar.

PRIVAT: Kongeparet viste frem sin private leilighet da de feiret 30 år på tronen i januar. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
PRIVAT: Kongeparet viste frem sin private leilighet da de feiret 30 år på tronen i januar. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff Vis mer

Bildet er fra «hverdagsstua», som rommet heter. I bakgrunnen kan man skimte det som ifølge NRK i sin tid var kong Olavs gamle peis.

LES OGSÅ: Med stikk til de unge kongelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer