Prinsessene du aldri har hørt om

De er oppdratt som kongelige og lever i luksus. Men det ærverdige huset Bourbon-to Sicilier har du tvilsomt hørt om.

HEMMELIG LUKSUSLIV: Mange monarkier har opp gjennom årene gått i oppløsning, og det sicilianske er et av dem. Familien som den gang hadde makten ble derimot aldri kastet på gaten, og lever fortsatt som kongelige. Særlig vekker de potensielle arvingene, døtrene Maria Chiara (t.v) og Maria Carolina (t.h) oppsikt. Her fotografert i bryllupet til prins Jean-Christophe Napoleon og grevinne Olympia Arco-Zinneberg i 2019. Foto: NTB Scanpix
HEMMELIG LUKSUSLIV: Mange monarkier har opp gjennom årene gått i oppløsning, og det sicilianske er et av dem. Familien som den gang hadde makten ble derimot aldri kastet på gaten, og lever fortsatt som kongelige. Særlig vekker de potensielle arvingene, døtrene Maria Chiara (t.v) og Maria Carolina (t.h) oppsikt. Her fotografert i bryllupet til prins Jean-Christophe Napoleon og grevinne Olympia Arco-Zinneberg i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv om det i dag finnes flere monarkier rundt om i Europa, er det ingen hemmelighet at storhetstiden er forbi. Tyskland, Spania og Frankrike var kjent for sine storslåtte monarkier og adel, men med årenes løp har makten forsvunnet.

Likevel er det enkelte som i et siste krampetrekk forsøker å bevare det som en gang var. Se og Hør har flere ganger skrevet om familier som en gang var ærverdige, men som mistet makten sin da monarkiene ble styrtet. Likevel hevder de å inneha fasjonable titler, og ønsker seg makten tilbake.

En av disse familiene er Huset av Bourbon-to Sicilier. De var en gang i tiden svært innflytelsesrike, og hadde makten på Sicilia og i Sør-Italia. Familien er en avstikker fra det spanske kongehuset, men ble altså fjernet fra makten på sikt.

Arvingluksus

I dag hevder de to slektningene prins Pedro og prins Carlo at de begge er de rettmessige overhodene. Prins Carlo har to døtre med den italienske kjendisdatteren Camilla Crociani, og det hevdes derfor at han ikke kan være rettmessig arving. Det er nemlig bare menn, i tråd med gamle tradisjoner, som kan arve tronen.

Enkelt fortalt handler det om at prins Ferdinand, hertugen av Calabria, døde i 1960 uten mannlige arvinger. Dermed har både nevøen hans, Alfonso, og broren hans, Ranieri, hevdet at tronen er deres. Nå er det altså deres respektive barnebarn som krangler om det samme.

I OFFENTLIGHETEN: I 2011 dukket prins Carlo, kona Camilla og de to døtrene opp i København, da kronprins Frederik og prinsesse Marie skulle døpe tvillingene sine. Foto: NTB Scanpix
I OFFENTLIGHETEN: I 2011 dukket prins Carlo, kona Camilla og de to døtrene opp i København, da kronprins Frederik og prinsesse Marie skulle døpe tvillingene sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det stopper likevel ikke de to tenåringsdøtrene til Carlo fra å leve som ekte prinsesser. Du har neppe hørt om Maria Carolina (17) og Maria Chiara (15) av Bourbon-to Sicilier, men de siste ukene har jentene vekket oppsikt i flere internasjonale medier.

På Instagram ser det nemlig tilsynelatende ut som de er arvingene av den britiske tronen. Turer til Monaco, Paris og St. Tropez er en del av hverdagen, gjerne ikledd luksuriøse klær og med dyre designervesker hengende over skulderen.

Artikkelen fortsetter etter bildene.

Dette deler Maria Carolina ofte med sine 88 000 følgere på bildedelingstjenesten. Der legger hun heller ikke skjul på at hun er selvutnevnt prinsesse, noe hun har skrevet i beskrivelsen. For en tid tilbake valgte hun å hylle faren, i anledning hans bursdag.

«Gratulerer så mye med dagen, pappa. Takk for at du inspirerer meg til å være sterk, motivert og jordnær, men at du alltid er her for meg», skrev hun til fansen.

Kongelig oppdragelse

Ifølge Daily Mail bruker familien tiden sin på å hygge seg sammen, samtidig som de jobber for veldedige organisasjoner og fremmer interesser i Italia. Jentene er oppvokst med alt en kan tenke seg av muligheter, og snakker ifølge nettavisen engelsk, fransk og italiensk.

I et intervju med SoirMag i 2018 fortalte søstrene at de lærte hele seks språk på skolen. Skolegangen gjennomfører de for øvrig hjemmefra.

LUKSUS: Her er prinsesse Maria Carolina fotografert i Venezia på kjendishotellet Excelsior i 2018, i forbindelse med filmfestivalen. Selv har hun vært å se på skjermen med Nicole Kidman. Foto: NTB Scanpix
LUKSUS: Her er prinsesse Maria Carolina fotografert i Venezia på kjendishotellet Excelsior i 2018, i forbindelse med filmfestivalen. Selv har hun vært å se på skjermen med Nicole Kidman. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Eldstedatteren Maria Carolina ble født i Roma i 2003. Fadderne hennes er prins Pierre av Arenberg, førstedame Anna Maria Pisanu av Sardinia og den spanske modellen Ines Sastre. Det sier noe om makteliten hun var en del av allerede ved fødselen.

Hun kommer til å arve farens titler og plikter, og vil altså også bli den som kommer til å kreve tronens rett på sikt. Men, som nevnt tidligere i saken, er det ikke alle som mener at en kvinne kan være det ærverdige husets overhode.

DÅP: Dette bildet ble tatt i dåpen til Maria Carolina i 2003, der hennes berømte faddere også var til stede. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DÅP: Dette bildet ble tatt i dåpen til Maria Carolina i 2003, der hennes berømte faddere også var til stede. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Enn så lenge trives hun med å være en «normal» 17-åring. Hun har vært modell for Dolce & Gabbana og har spilt i filmen «Grace of Monaco» med Nicole Kidman, for å nevne noen av syslene hun bruker fritiden på. Samtidig er hun ambassadør for organisasjonen Passion Sea, som jobber med konservering av havenes økosystem.

Selv om verden kjemper mot en pandemi for øyeblikket, har hun ikke lagt alle planer om fremtiden på is. Hun skal angivelig ha lyst til å flytte til New York, for å studere film og kunst.

Prinsessens lillesøster følger i samme sko. Hun ble også født i Roma, i 2005, og har like berømte faddere. Gudmoren hennes er nemlig prinsesse Michael av Kent, blant annet. En av gudfedrene hennes er for øvrig forretningsmannen Sergio Mantegazza, som ifølge Forbes er den 16. mest bemidlede mannen i Sveits.

USIKKER FREMTID: Arvestriden er på ingen måte over for familien. Her er de fotografert på motevisningen til Alberta Ferretti i 2019 i Monaco. Foto: NTB Scanpix
USIKKER FREMTID: Arvestriden er på ingen måte over for familien. Her er de fotografert på motevisningen til Alberta Ferretti i 2019 i Monaco. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familien er dessuten nære den danske kongefamilien, og var til stede da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary døpte tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine i april 2011.

15-åringen bruker også tid på reising og veldedig arbeid, og er minst like opptatt av Instagram som søsteren. Hva fremtiden bringer for dem to er uvisst, men de har utvilsomt nok av midler og berømmelse å leve på i flere år fremover.

Uavklart fremtid

Som nevnt, lever de to jentene trolig også i usikkerhet. Faren deres er nemlig i en pågående krangel med nevnte prins Pedro, som mener at han og hans barn er rettmessige overhoder av familien.

I 2014 kom de faktisk til en slags enighet, da de skrev under en avtale som anerkjente begge grenser som medlem av det samme huset. Det sto også i avtalen at de skulle forsøke å komme frem til hvem som var det egentlige overhodet sammen. Frem til det, skulle begge familiene anerkjennes med titler og alt de selv hevdet var korrekt.

Roen bevarte de imidlertid ikke lenge. Under en messe i Roma i 2016, kunngjorde prins Carlo at han ønsket å endre reglene for tronarving. Han ville modernisere det, slik at hans eldste datter kunne arve titlene og makten hans. Det i tråd med nyere europeisk tronarvingspolitikk, som at det i Norge ble endret før prinsesse Ingrid Alexandra ble født.

Det fant ikke prins Pedro seg i, og uttalte offentlig at dette var et brudd på avtalen de hadde signert i 2014. Krigen mellom de to grenene er, med andre ord, fortsatt eksisterende, og vil tydeligvis ingen ende ta.

LES OGSÅ: - Utrolig hvor tøffe barn er

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer