KONFRANSIER: Prinsesse Märtha Louise ledet Nordeas julekonsert Desembertoner i Oslo domkirke fredag kveld. Konsertene er åpne for publikum og vil bli sendt på TV 2 før jul og i romjulen. Foto: NTB scanpix
KONFRANSIER: Prinsesse Märtha Louise ledet Nordeas julekonsert Desembertoner i Oslo domkirke fredag kveld. Konsertene er åpne for publikum og vil bli sendt på TV 2 før jul og i romjulen. Foto: NTB scanpixVis mer

Prinsessen strålte på scenen i Oslo domkirke

Märtha Louise ledet to julekonserter etter hverandre.

SEOGHØR.NO: Fredag klokken 18.00 var det duket for Nordeas julekonsert «Desembertoner» i Oslo domkirke, hvor selveste prinsesse Märtha Louise (44) stilte som konfransier.

Arrangementet var det første av to gratiskonserter i løpet av kvelden, den andre startet klokken 20.00, og samler inn penger fra publikum til et sosialt formål.

Under torsdagens forberedelser til julekonserten fortalte prinsessen at hun gledet seg.

– Det er utrolig flott. Vi har sett hvert år at mange tusen mennesker står i kø utenfor, og det blir sikkert ikke noe annerledes i år. Jeg kan love at det blir stemningsfylt, fortalte hun til VG.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ SCENEN: Anne Grete Preus var en av artistene som underholdt publikum med nydelige toner.  Foto: NTB scanpix
PÅ SCENEN: Anne Grete Preus var en av artistene som underholdt publikum med nydelige toner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Populær førjulstradisjon

Det er nemlig ikke mulighet til å kjøpe billetter eller reservere plasser til julekonsertene på forhånd.

Dørene til kirken åpner tre kvarter før forstillingen begynner og de 1000 første i køen får gleden av å nyte vakker musikk fra Vamp, Lars Vaular, Anne Grete Preus, Trefoldighet jentekor, nysirkustalentet Erika Varmdal Hågensen (16), multimusikeren Daniela Reyes Holmsen (16) og domorganist Kåre Nordstoga.

– Det er så flott med en gratiskonsert til Oslos befolkning og egentlig hele Norge, og i år går inntektene til Amnesty International, sa prinsessen til avisen.

Amnesty International er verdens største menneskerettighetsorganisasjon som kjemper for ytringsfrihet og mot diskriminering og overgrep.

Julekonserten er en del av Nordea Norges kulturprogram og arrangeres i år for sjette gang.

«Desembertoner», som for første gang ble arrangert i 2010, har blitt en populær førjulstradisjon for den norske befolkningen.

Saken fortsetter under bildene.

TALENTFULLE: Det var også duket for annen underholdning enn musikk i kirken fredag kveld. Foto: NTB scanpix
TALENTFULLE: Det var også duket for annen underholdning enn musikk i kirken fredag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

VAKKER PRINSESSE: Märtha Louise stålte i en hvit fotsid tubekjole med paljettdetajer. Foto: NTB scanpix
VAKKER PRINSESSE: Märtha Louise stålte i en hvit fotsid tubekjole med paljettdetajer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ari vikarierte for kona

Tidligere denne uken overrasket prinsessens ektemann, Ari Behn (43), på hjemmebane i Moss, da han dukket opp under en Luciafeiring i byen.

Ari steppet inn for Märtha Louise da hun måtte takke nei til arrangørene.

- De ville egentlig at kona mi kom og leste, men hun kunne ikke. Men de synes jeg var et godt alternativ, da, fortalte han til Moss Avis.

Behn avslørte også at han syntes det var hyggelig å være med på et arrangement i hjemkommunen.

- Jeg har både familie og venner her, og det var gøy å se at tre generasjoner tok seg turen hit for å høre på.

Saken fortsetter under bildet.

TRAVELT EKTEPAR: Både Märtha Louise og Ari har stilt opp på ulike stemningsfylte førjulsarrangement denne måneden. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TRAVELT EKTEPAR: Både Märtha Louise og Ari har stilt opp på ulike stemningsfylte førjulsarrangement denne måneden. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Brannalarmen gikk på hjemmebane

I november fikk Ari og Märtha en dramatisk opplevelse på hjemmebane, da brannalarmen gikk i deres hus i Lommedalen i Bærum.

«Den følelsen når du ser brannbilen stå parkert i oppkjørselen og røyken siver ut av huset etter du har glemt brødene i ovnen og dratt for å levere ungene på skolen», skrev Märtha på sin åpne Facebook-side - og la ved et bilde av brannbilen som stod parkert utenfor sammen med to brannmenn i brannvernutstyr.

Slottet bekreftet til Seoghør.no at brannalarmen gikk hos Märtha og Ari, men sa at at det ikke var noe alvorlig.

Prinsessens baketabbe gikk kort tid etter verden rundt i utenlandske medier.

Julekonserten «Desembertoner» vises på TV 2: Tirsdag 22. desember kl.20.00, lørdag 26. desember kl.19.00 og søndag 27. desember kl.13.00.

LES OGSÅ: Se kongefamiliens koselige julebilder