Prinsesse Cristina:

Prinsessen skilles etter skandalene

Den spanske prinsessen og ektemannen går hver til sitt etter 25 år.

SKILLES: Prinsesse Cristina og ektemannen Iñaki Urdangarín skiller lag. Her med sine tre sønner. Rafa Rivas / AFP / NTB
SKILLES: Prinsesse Cristina og ektemannen Iñaki Urdangarín skiller lag. Her med sine tre sønner. Rafa Rivas / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spanske kong Felipes søster, prinsesse Cristina (56), skal skille seg fra ektemannen Iñaki Urdangarín (54). Det skriver danske BT, som refererer til den spanske avisen El Pais.

De to møttes under de olympiske lekene i 1996, da Urdangarín var en del av det spanske landslaget i håndball. Duoen giftet seg året etter, og har på sine 25 år som ektepar fått fire barn - Juan (22), Pablo (21), Miguel (19) og Irene (16).

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

I en pressemelding utsendt av prinsessen og det som nå er hennes eksmann, fremkommer det følgende:

«Etter gjensidig samtykke har vi bestemt oss for å avslutte vårt ekteskapelige forhold. Vårt engasjement for barna våre forblir intakt. Siden dette er en privat avgjørelse, ber vi om den ytterste respekt for alle rundt oss».

Kontroversiell

At det lange forholdet nå har tatt slutt er neppe en stor overraskelse. I forrige uke ble Urdangarín fotografert gående hånd i hånd med en kvinnelig kollega.

På spørsmål om hans forhold til kvinnen, skal han ha svart følgende til magasinet Hello:

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

- Ting skjer, men vi ønsker å håndtere det på best mulig måte.

Prinsesse Cristina skal imidlertid være kjent med forholdet.

Urdangarín har vært en kontroversiell figur i den spanske kongefamilien. I juni 2018 ble han dømt til fem år og ti måneders fengsel for hvitvasking av penger - nærmere bestemt seks millioner euro, som tilsvarer rundt 61 millioner norske kroner.

Prinsesse selv ble i 2017 frikjent for medvirkning til skattejuks.

LES OGSÅ: Røper årsaken til skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer