Sofie Louise Johansson:

Prinsessen skadet i trafikkulykke

Svenske Sofia Louise Johansson (34) skapte overskrifter da hun giftet seg med den malaysiske kronprinsen i fjor.

GIFT: I fjor vekket svenske Sofia Louise Johansson (34) stor oppsikt da hun giftet seg med den malaysiske kronprinsen av Kelantan. Siden den gang har hun flittig delt bilder fra sin kongelige hverdag på Instagram. Foto: Kelantan Palace
GIFT: I fjor vekket svenske Sofia Louise Johansson (34) stor oppsikt da hun giftet seg med den malaysiske kronprinsen av Kelantan. Siden den gang har hun flittig delt bilder fra sin kongelige hverdag på Instagram. Foto: Kelantan Palace Vis mer
Publisert

Svenske Sofia Louise Johansson (34) overrasket svært mange da hun i 2019 giftet seg med en malaysisk kronprins. Giftermålet med Tengku Muhammad Faiz Petra (46) - som er kronprins av Kelantan - skapte overskrifter verden over.

Tengku Muhammad Faiz Petra er bror til Sultan Muhammad V, som var konge i Malaysia fram til januar i fjor, da han valgte å abdisere etter bare to år på tronen.

Nå har det gått godt over ett år siden det kongelige bryllupet sto, og siden den gang har 34-åringen flittig delt bilder fra sin rojale hverdag med følgerne sine på Instagram. Onsdag delte hun imidlertid en trist nyhet med sine 106 000 følgere.

På bildet sitter Johansson med armen i fatle, og i innlegget skriver prinsessa at hun ble fraktet til sykehus i all hast etter at hun ble utsatt for en sykkelulykke.

- Her om dagen syklet jeg til Starbucks for å handle til min mann og meg. Uheldigvis falt jeg av sykkelen, skriver hun under bildet, med en sykkelhjelm på bordet ved siden av seg.

Brudd i skuldra

I innlegget røper 34-åringen at hun fikk et brudd i skuldra etter trafikkulykken - noe som altså forklarer fatlen hun bærer på bildet.

- Jeg vil rette en stor takk til legene, ambulansepersonellet og de ansatte på RPZ sykehus, og også de ansatte ved slottet for deres gode omsorg og støtte. Jeg fikk et brudd i skuldra, men er takknemlig for at jeg hadde på meg hjelm, skriver Malaysias svenske kronprinsesse.

34-åringen bor i byen Kota Bharu i Malaysia. Hun kommer fra Mantorp i Östergötland og møtte den malaysiske kronprinsen da de begge studerte i London, ifølge Expressen.

Bryllupet fant sted i april i fjor, og slik fikk altså det malaysiske kongehuset et svensk medlem. I forkant av det kongelige bryllupet var det lite informasjon om den svenske bruden, og mens de første sakene om henne var heller mangelfulle, dukket det etter hvert opp mer informasjon.

Det siste året har de skuelystne imidlertid kunnet følge henne tett i sosiale medier, hvor Johansson deler flittig fra sitt nye og forholdsvis uvanlige liv.

Hun går under navnet «ljo_» på Instagram og har som nevnt over 100 000 følgere.

«Et vakkert år har gått siden vi giftet oss. Jeg føler meg heldig og stolt over å få stå ved siden av deg som din kone», skrev Johansson på Instagram tidligere i år, i anledning parets første bryllupsdag.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

Overdådig palass

Ifølge Expressen fant bryllupet sted på Istana Balai Besar, som er et overdådig palass i Kota Bharu, Malaysia. Johansson var iført en fotsid, hvit brudekjole med høy hals og lange ermer. Kjolen var brodert med gulltråd, og på hodet hadde 35-åringen en glitrende tiara og et langt slør.

Kronprinsen var for anledningen iført et tradisjonelt malaysisk antrekk.

46-åringen og Johansson skal ha møtt hverandre da kronprinsen studerte i utlandet. Han har en doktorgrad i historie og skal ha studert både i England og Italia, mens Johansson tidligere har blitt beskrevet som «et hvilket som helst annet menneske».

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Expressen skrev i fjor at hun er oppvokst i traktene rundt Linköping, og at hun på videregående gikk den såkalte «barne- og fritidsprogram»-linja. Der spesialiserer man seg på blant annet sosialarbeid med barn og ungdom.

Etter endt skolegang vendte hun nesa mot Storbritannia, der hun i England jobbet som au pair en stund. Det er ikke kjent hvor lenge hun jobbet i utlandet, men det skal altså ha vært der hun først møtte kronprinsen.

LES OGSÅ: Full forvirring om kongelig missedronning-brud

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer